Codrut Seres, acuzat de tradare - incepe procesul

Luni, 03 Octombrie 2011, ora 14:03
4975 citiri
Codrut Seres, acuzat de tradare - incepe procesul
Foto: Arhiva

Procesul in care Codrut Seres, fostul ministru al Economiei, este acuzat de tradare prin transmiterea de informatii secrete a inceput, luni.

Anchetatorii au pus deja sechestru pe mai multe bunuri ale acuzatilor din dosarul Hidroelectrica, dintre care masini, case, terenuri, dar si bani, toate insumand 6 milioane de lei, 400.000 de euro si 200.000 de dolari.

Codrut Seres a fost trimis in judecata pentru activitatea sa de ministru al Ecomoniei. In dosarul Hidroelectrica procurorii il acuza pe fostul ministru ca i-a acoperit pe samsarii de energie, masluind informari catre Parchet.

Fostul ministru al Economiei este acuzat de favorizare la subminarea economiei nationale si sprijinirea unei asociatii infractionale, aducand un prejudiciu statului roman de 165 milioane de dolari, anunta B1TV.

In acest dosar, alaturi de Seres, mai sunt judecati si sase directori ai Hidroelectrica.

Directorii generali Eugen Pena si Traian Oprea sunt acuzati ca au decis cumpararea de energie electrica cu un pret de patru ori mai mare decat cel al pietei. Asa a rezultat o paguba in dauna societatii de 165 milioane de dolari.

Mare parte din prejudiciu, mai exact, peste 195 de milioane de lei a fost produs in anul 2003, in baza unor contracte de cumparare si vanzare de energie derulate cu Energy Holding, societate controlata pana in 2002 de omul de afaceri Bogdan Buzaianu.

Fostul ministru al Economiei Codrut Seres, trimis in judecata

Un alt aspect sesizat de procurori a fost faptul ca desi Hidroelectrica nu avea cu ce plati angajatii societatea a cheltuit sume exorbitante pe publicitate inutila, actiuni de protocol, sponsorizari si stimulente, iar deplasarile au reprezentat o alta gaura neagra in bugetul societatii.

Si in tot acest context, in mai 2006, Codrut Seres, ministrul Economiei de atunci, si-a trimis Corpul de Control pentru a analiza situatia la fata locului. Dupa trei luni de ancheta, raportul a fost finalizat, insa nu a ajuns si la procurorul general, Laura Kovesi.

Seres a anuntat procurorii ca verificarile nu s-au terminat si trimite un raport intocmit de o alta persoana. Potrivit procurorilor, in momentul in care Seres a vazut adevaratul raport, a dat ordin verbal ca documentul sa nu iasa din minister.

Dupa ce un nou scandal de spionaj a explodat in presa si ministrul Seres si-a dat demisia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#codrut seres proces hidroelectrica, #hidroelectrica dosar, #codrut seres tradare nationala , #stiri Ioan Codrut Seres