DIICOT cere arest la domiciliu pentru doi fosti ministri

Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 12:16
3320 citiri
DIICOT cere arest la domiciliu pentru doi fosti ministri

DIICOT cere magistratilor sa dispuna arestarea la domiciliu a fostilor ministri Codrut Seres si Zsolt Nagy, in dosarul privatizarilor strategice, pentru a se asigura ca cei doi nu vor pleca din tara inainte ca instanta sa dea verdictul final.

Cererea privind arestul la domiciliu vine dupa ce o alta persoana judecata in dosarul privatizarilor strategice a plecat din tara, desi se afla sub control judiciar.

Gabor Kerekes, condamnat pentru sprijinirea unui grup infractional transnational, a trimis instantei un email in care informa ca merge in Germania, atasand scrisori electronice si copia unui bilet de intoarcere, informeaza Mediafax.

Masura arestarii la domiciliu a fost ceruta atat in cazul celor doi fosti ministri, cat si pentru alti doi inculpati in acelasi dosar, Mihai Dorinel Mucea si Mihai Radu Donciu.

Pe de alta parte, judecatorul Ionut Matei a stabilit ca instanta sa sesizeze Ministerul Afacerilor Interne in acest caz, pentru a afla cum a fost posibil ca un inculpat cu masura preventiva impusa sa paraseasca Romania.

Instanta suprema judeca, miercuri, ultimul termen din dosarul privatizarilor strategice, in care sunt inculpate mai multe persoane, inclusiv fostii ministri Codrut Seres si Zsolt Nagy.

Ca procedura, miercuri sunt audiati inculpatii si apoi au loc pledoariile avocatilor si ale procurorului de caz. Dupa aceste etape, instanta suprema va ramane in pronuntare.

Fostii ministri Codrut Seres si Zsolt Nagy, condamnati la inchisoare cu executare

Fostul ministru al Economiei a fost condamnat de Inalta Curte, in decembrie 2013, la sase ani de inchisoare cu executare, pentru tradare prin transmitere de secrete, decizia nefiind definitiva.

Zsolt Nagy, fost ministru al Comunicatiilor, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare, pentru aderare la un grup infractional.

Concret, cei doi sunt acuzati ca in perioada 30 mai 2005 - 21 noiembrie 2006 au furnizat informatii confidentiale despre o serie de licitatii, organizate de ministerele pe care le conduceau, pentru consultanta sau privatizarea unor societati, precum Electrica Muntenia Sud, Romaero Bucuresti si Avioane Craiova sau SN RadioComunicatii SA.

Gabor Kerekes a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare, pentru aderare si sprijinire a unui grup infractional transnational.

G.F.

Citeste si:
Dacian Cioloş anunță că Franța va trimite în România trupe NATO: ”Este o nouă garanţie pentru ţara noastră”
Dacian Cioloş anunță că Franța va trimite în România trupe NATO: ”Este o nouă garanţie pentru ţara noastră”
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a salutat miercuri, 19 ianuarie, decizia președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a contribui cu trupe NATO pe teritoriul țării noastre. ”Salut decizia...
Preşedintele ANRE a plecat în Republica Dominicană, în plin scandal al facturilor la energie. Care e versiunea oficială
Preşedintele ANRE a plecat în Republica Dominicană, în plin scandal al facturilor la energie. Care e versiunea oficială
Preşedintele ANRE, Dumitru Chiriţă, a plecat în concediu în Republica Dominicană, în plin scandal al facturilor la energie. Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a afirmat miercuri...