Fostii ministri Codrut Seres si Zsolt Nagy, sub control judiciar

Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 16:59
3229 citiri
Fostii ministri Codrut Seres si Zsolt Nagy, sub control judiciar
Foto: fanatik.ro

Fostii ministri Codrut Seres si Zsolt Nagy au fost pusi sub control judiciar de Completul ICCJ care judeca dosarul privatizarilor strategice.

Masura a venit ca urmare a plecarii in Germania, fara aprobare, a unuia dintre inculpatii judecati alaturi de cei doi in dosar, arata Realitatea Tv.

Pe numele lui Gabor Kerekes, care este plecat din tara, a fost emis un mandat de arestare preventiva in lipsa. Pe langa Seres si Nagy, au mai fost pusi sub control judiciar inculpatii Mihai Dorinel Mucea si Mihai Radu Donciu, desi procurorii DIICOT au cerut masura arestuluui la domiciliu.

Kerekes a trimis instantei, inainte de a pleca in Germania, un email prin care si-a anuntat gestul, la care a atasat scrisori electronice si copia unui bilet de intoarcere.

Avocatul sau a explicat instantei ca parintii acestuia, domiciliati in Germania, au probleme de sanatate si ca inculpatul a fost nevoit sa plece de urgenta, si, in plus, nu avea in acel moment decizia definitiva privind controlul judiciar impus anterior.

Presedintele completului de cinci judecatori, Ionut Matei, a decis ca Ministerul Afacerilor Interne, sa raspunda oficial cum a fost posibil ca Gabor Kerekes sa paraseasca tara, desi era sub control judiciar.

"In sesizarea care va fi transmisa la MAI, instanta va cere detalii tehnice privind modul in care se face inregistrarea in bazele de date a masurilor preventive luate in cazul inculpatilor, precum si timpul de accesare a acestora de catre unitatile de politie de frontiera si de aeroporturi. De asemenea, instanta va cere MAI sa nominalizeze potentialii vinovati, in vederea formularii unei sesizari", arata Mediafax.

Dosarul privatizarilor strategice: Seres ar putea fi judecat pentru divulgarea secretului economic

Fostul ministru al Economiei si Comertului Ioan Codrut Seres a fost condamnat, in 3 decembrie 2013, de instanta suprema, la sase ani de inchisoare cu executare, pentru tradare prin transmitere de secrete, iar Zsolt Nagy, fost ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare, pentru aderare la un grup infractional.

Sentintele, nedefinitive, au fost contestate la ICCJ, iar dezbaterile finale in dosarul privatizarilor strategice urmeaza sa aiba loc in 26 noiembrie, cand vor fi ascultate pledoariile acuzarii si apararii in acest caz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Seres Szolt nagy control judiciar, #Seres Nagy ICCJ control judiciar, #Seres Nagy privatizari sentinta , #stiri Ioan Codrut Seres