Fostul ministru al Economiei Codrut Seres, trimis in judecata

Vineri, 30 Septembrie 2011, ora 11:24
3885 citiri
Fostul ministru al Economiei Codrut Seres, trimis in judecata

Fostul ministru al Economiei, Codrut Seres, a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT, in dosarul Hidroelectrica, intr-un dosar de subminare a economiei nationale.

Prejudiciul din acest dosar se ridica la peste 165 de milioane de dolari, informeaza Realitatea TV.

Seres este acuzat, alaturi de opt fosti membri din conducerea Hidroelectrica, ca ar fi facilitat vanzarea de energie electrica foarte ieftina pentru mai multe companii.

El i-ar fi protejat pe membrii gruparii de la Hidroelectrica pentru faptele comise incepand cu 2003, dupa ce a ajuns ministru al Economiei si Comertului, in decembrie 2004.

"Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor Pena Eugen, in varsta de 63 de ani, fost director general al S.C. Hidroelectrica S.A, Geormaneanu Victoria, in varsta de 63 de ani, fost director economic la S.C. Hidroelectrica S.A., Asan George Lavinius, in varsta de 53 de ani, director furnizare la S.C. Hidroelectrica S.A., Opris Nicolae, in varsta de 52 de ani, fost sef Serviciu Marketing - Furnizare la S.C. Hidroelectrica S.A., Oprea Traian, in varsta de 60 de ani, director general la S.C. Hidroelectrica S.A., Iosif Georgeta, in varsta de 55 de ani, director economic la S.C. Hidroelectrica S.A. si Seres Ioan Codrut, in varsta de 42 de ani, fost Ministru al Economiei si Comertului, pentru savarsirea infractiunilor de complot si subminarea economiei nationale, prev. de art. 167 alin. 1 si art. 165 alin. 2 C.p.", arata comunicatul DIICOT.

DIICOT il acuza pe Seres, pe atunci vicepresedinte al Partidului Conservator si actualul director al postului de televiziune Antena 1, ca, pentru a sprijini gruparea, a modificat acte realizate de Corpul de Control al ministerului.

"In sarcina inculpatului Seres Ioan Codrut se retine ca, in calitate de Ministru al Economiei si Comertului, a sprijinit gruparea constituita la nivelul conducerii S.C. Hidroelectrica S.A., prin nedenuntarea si omisiunea sesizarii organelor judiciare a faptelor ilicite de care a luat cunostinta prin natura functiei detinute, a dispus efectuarea de modificari asupra materialul realizat de Corpul de Control si nu a luat masurile care se impuneau pentru ca activitatea S.C. Hidroelectrica S.A. sa se deruleze in mod legal.

Prin modalitatile descrise, inculpatii au pus in pericol Sistemul Energetic National si au cauzat un prejudiciu in suma de aproximativ 5.400 miliarde lei, echivalentul a 165 milioane USD", se mai arata in comunicat.

DIICOT a pus sechestru pe mai multe sume de bani, in vederea recuperarii unei parti a prejudiciului.

"In vederea acoperirii prejudiciului, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus aplicarea sechestrului asigurator asupra mai multor autoturisme, imobile - locuinte si terenuri, precum si sume de bani apartinand inculpatilor, in valoare totala de aproximativ 6.000.000 lei, 400.000 Euro si 200.000 USD.

Cauza a fost instrumentata impreuna cu ofiteri de politie din cadrul DCCO - Serviciul de Combatere a Finantarii Terorismului si Spalarii Banilor", a mai comunicat DIICOT.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#Codrut Seres trimis judecata, #Seres trimis judecata Hidroelectrica , #stiri Ioan Codrut Seres