Fostul ministru Codrut Seres, condamnat la inchisoare: Frica e o stare normala

Marti, 27 Ianuarie 2015, ora 14:32
7046 citiri
Fostul ministru Codrut Seres, condamnat la inchisoare: Frica e o stare normala
Foto: Hepta.ro

Fostul ministru al Economiei Codrut Seres, care a fost condamnat marti la 4 ani si 8 luni de inchisoare in dosarul privatizarilor strategice, a spus ca nu comenteza decizia justitiei si a vorbit despre frica de inchisoare.

"Nu vreau sa comentez decizia justitiei", a declarat Codrut Seres. Fostul demnitar a fost intrebat de jurnalisti daca ii este frica de inchisoare, acesta raspunzand ca "frica este o stare normala" si ca el oricum are pregatire militara, sugerand ca este obisnuit cu strictetea unui penitenciar.

Seres a absolvit Academia Tehnica Militara - Inginer Mecanic, in 1993, fiind sef de promotie.

Dosarul privatizarilor strategice: Fostii ministri Seres si Nagy, condamnati definitiv la inchisoare cu executare

Codrut Seres a fost condamnat, marti, la 4 ani si 8 luni de inchisoare, iar fostul ministru al Comunicatiilor Zsolt Nagy a primit o pedeapsa de 4 ani de inchisoare.

Seres a fost gasit vinovat de tradare prin transmitere de secrete, iar Nagy de aderare la grup infractional organizat. Dupa indeplinirea formalitatilor, cei doi vor fi trimisi dupa gratii, informeaza B1 TV.

Tradare si spionaj la nivel inalt

Inalta Curte de Casatie si Justitie a judecat, marti, procesul privatizarilor strategice, o premiera pentru justitia din Romania, in care au existat acuzatii de tradare si spionaj.

Primul dosar de tradare, pe masa Inaltei Curti: Seres si Nagy asteapta sentinta

Fostii ministri Codrut Seres si Zsolt Nagy, sub control judiciar

In martie 2009, procurorii DIICOT i-au trimis in judecata pe Codrut Seres, fost ministru al Economiei, si pe Zsolt Nagy, fost ministru al Comunicatiilor, sub acuzatia de aderare la un grup infractional organizat cu caracter transnational si tradare prin transmitere de secrete.

Potrivit procurorilor DIICOT, in perioada 30 mai 2005 - 21 noiembrie 2006, acestia au constituit sau aderat la un grup infractional organizat cu caracter transnational, din care au facut parte si Vadim Benyatov, Stamen Stanchev, Dorinel Mihai Mucea si Mihai Radu Donciu, in scopul "comiterii unor infractiuni grave, pentru a obtine direct sau indirect un beneficiu financiar sau alt beneficiu material".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Codrut Seres inchisoare, #Codrut Seres frica inchisoare, #Codrut Seres condamnat , #stiri Ioan Codrut Seres