Fostul ministru Codrut Seres ramane cu emotii: Cand afla sentinta in dosarul "Hidroelectrica"

Luni, 17 Martie 2014, ora 14:28
2722 citiri
Fostul ministru Codrut Seres ramane cu emotii: Cand afla sentinta in dosarul "Hidroelectrica"
Foto: EVZ

Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat sa se pronunte in dosarul "Hidroelectrica", in cazul lui Codrut Seres si a altor sase directori ai comaniei, anuntand ca va da verdictul pe data de 31 martie.

Este a doua amanare a emiterii unei decizii finale, dupa terminarea procesului, in data de 3 martie. In acest dosar, Codrut Seres si ceilalti inculpati sunt acuzati de producerea unui prejudiciu de165 de milioane de dolari, scrie Mediafax.

In cazul unei condamnari, acuzatii vor putea sa faca apel la Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Codrus Seres si fostii directori ai Hidroelectrica Eugen Pena, Victoria Geormaneanu, George Asan, Nicoale Opris, Traian Oprea si Georgeta Iosif, sunt acuzati de DIICOT pentru constituire de grup infractional organizat si abuz in serviciu.

La unul din termenele din febraurie, aparatorul fostului ministru Codrut Seres a spus ca fapta pentru care e invinuit acesta nu mai este prevazuta in Noul Cod Penal, iar clientul sau trebuie exonerat.

Procurorii DIICOT au aratat, in rechizitoriul lor, ca in timpul secetei din 2003, directorii Hidroelectrica nu au procedat pentru reducerea cantitatilor de energie electrica aferente contractelor comerciale incheiate cu consumatorii eligibili si furnizorii licentiati de pe piata concurentiala, ci au actionat in sensul onorarii in totalitate a cantitatilor contractate sau chiar depasirii acestora, prin achizitia de energie de la producatorii termo, la preturi mult mai mari decat cele stabilite conform contractelor de vanzare de energie electrica.

Fostul ministru al Economiei si Comertului, Codrut Seres, este deja condamnat la inchisoare cu executare, in dosarul privatizarilor strategice, impreuna cu fostul ministru Zsolt Nagy. Codrut Seres, a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare pentru aderare la un grup infractional si sase ani de inchisoare pentru tradare prin transmitere de secrete.

Judecatorii au comasat pedepsele si au dispus ca Seres sa o execute pe cea mai grea, de sase ani de inchisoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Codrut Seres Hidroelectrica amanare, #Seres ICCJ amanare sentinta, #Seres ICCJ amanare verdict Hidroelectrica , #stiri Ioan Codrut Seres