Tudorache (USR-PLUS): Obiectivul nostru este sa acoperim guvernarea in perioada 2020-2028

Sambata, 26 Octombrie 2019, ora 15:21
3346 citiri
Tudorache (USR-PLUS): Obiectivul nostru este sa acoperim guvernarea in perioada 2020-2028

Europarlamentarul USR-PLUS Dragos Tudorache a declarat, sambata, la Vaslui, ca obiectivul aliantei din care face parte este acela de a intra la guvernare incepand cu anul 2020, subliniind ca cine va castiga anul viitor alegerile parlamentare are sanse sa guverneze pentru o perioada de opt ani.

"Indiferent daca vom avea anticipate sau daca vom merge la alegerile la termen, obiectivul nostru politic ramane acelasi: acela ca impreuna in Alianta USR - PLUS si eventual intr-o coalitie pe care va trebui s-o negociem cu PNL, sa dam guvernarea din 2020. Intram intr-o perioada politica in care cumva sansa a aliniat ca pana in 2024 sa nu mai avem alegeri. Perioada 2020 - 2024 va fi o perioada curata, fara alegeri, ceea ce inseamna ca e o fereastra de oportunitate unica, in care o guvernare bine asezata, o coalitie bine negociata de la inceput, poate sa impinga tara asta intr-o alta directie.

Mai mult decat atat, dupa 2024, pentru ca toate alegerile se aliniaza in 2024 si europarlamentarele si prezidentialele si localele si parlamentarele, urmeaza o alta perioada de patru ani fara alegeri. Cine castiga guvernarea la anul, are sanse foarte bune sa guverneze pentru opt ani. Obiectivul nostru este sa acoperim aceste doua guvernari, pentru ca in opt ani de zile tot ceea ce ne-am propus sa facem, chiar poate fi facut", a precizat Dragos Tudorache.

Europarlamentarul a afirmat ca, in conditiile unui buget redus si adesea prost gestionat la nivelul tarii noastre, singura sansa de dezvoltare a Romaniei este atragerea de fonduri din surse extrabugetare de finantare care vin de la nivelul Uniunii Europene.

"Aceste fonduri sunt esentiale pentru dezvoltare. Rolul nostru ca politicieni in Romania si oferta pe care noi o vom face atunci cand vom merge la alegerile parlamentare de anul viitor este sa aducem foarte concret metodele prin care tara aceasta poate sa acceseze aceste fonduri extrabugetare. Doar asa vom reusi sa ne punem in practica politicile publice", a mai declarat parlamentarul european.

Dragos Tudorache a participat, sambata, la dezbaterea publica "De vorba cu vasluienii". Europarlamentarul va organiza in perioada urmatoare o serie de dezbateri similare si in alte judete din tara.

Originar din Vaslui, Dragos Tudorache a spus ca revine cu drag acasa de fiecare data si a dat asigurari ca din postura in care se afla va incerca sa ajute acest judet.

Citeste si:
Guvernul adoptă noi decizii privind situaţia pandemică. Alexandru Rafila: ”Degeaba găsim soluţii care nu pot fi aplicate”
Guvernul adoptă noi decizii privind situaţia pandemică. Alexandru Rafila: ”Degeaba găsim soluţii care nu pot fi aplicate”
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat vineri, 3 decembrie, că a fost analizată în ședința de Guvern propunerea Centrului European de Control al Bolilor privind testarea PCR a...
Ghinea îl contrazice pe ministrul Muncii: Majorarea pensiilor nu va fi posibilă fără renunțarea la cele speciale ale clientelei
Ghinea îl contrazice pe ministrul Muncii: Majorarea pensiilor nu va fi posibilă fără renunțarea la cele speciale ale clientelei
Vicepreşedintele USR Cristian Ghinea a transmis vineri, 3 decembrie, că majorarea pensiilor nu va putea fi posibilă simultan cu introducerea indemnizaţiilor speciale pentru aleşii locali,...