Ziare.com

Ghise: Mize in proiectul Rosia Montana sunt si mineralele si substantele rare

Joi, 10 Octombrie 2013, ora 17:00

   

Ghise: Mize in proiectul Rosia Montana sunt si mineralele si substantele rare
Miza proiectului de la Rosia Montana nu o reprezinta doar resursele de aur si argint, ci o avere estimata de patru ori mai mult, tinand cont de toate mineralele rare si substantele care se gasesc in solul de acolo, a declarat, joi, senatorul PNL Ioan Ghise, in cadrul Comisiei speciale care analizeaza proiectul minier.

"Miza acestui proiect este nu doar aurul si argintul de la Rosia Montana, ci o avere estimata de patru ori mai mult, tinand cont de toate mineralele rare si substantele care se gasesc in solul de acolo. Noi, ca si politicieni, avem obligatia ca generatiilor viitoare sa le lasam intai de toate un mediu sanatos si o tara daca nu se poate mult mai buna, cel putin in conditiile in care se afla acum. Ce vreau sa va rog este sa retinem un aspect foarte simplu: aici este miza ca unii sa lase cianurile si sa ia banii si aurul tarii, iar noi sa ramanem cu mediul distrus pe multe generatii", a spus Ghise.

Acesta a afirmat ca nu i se pare corect ca Guvernul sa plaseze Parlamentului raspunderea proiectului minier.

"Aveti o raspundere majora (Comisia speciala - n.red.) si cred ca nu este corect ca Guvernul sa plaseze Parlamentului ceea ce, potrivit legii, trebuie sa faca printr-un contract de stat in interes national. (...) Intai de toate, cred ca dumneavoastra veti tine cont in raportul pe care il veti intocmi de aspectele de neconstitutionalitate ale proiectului de lege propus de Guvern, precum si de avizul dat de catre Consiliul Legislativ, care demonstreaza ca proiectul de lege, in forma in care este, are atatea aspecte de neconstitutionalitate, cat si incidenta de incalcare a altor sase legi.

Ca si cetateni romani, cred ca suntem datori sa tinem cont de faptul ca institutii fundamentale, cum sunt Institutul Geologic Roman, Academia Romana, Academia de Stiinte Economice Bucuresti, Biserica Ortodoxa, Casa Regala, toate acestea sunt institutii care spun "nu" actualului proiect", a adaugat senatorul.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 486 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ghise asta le stie pe toate (sanchi) mai putin la gramatica

(din pacate nu e singurul). Nu se zice "noi ca si politicieni" ci "noi ca politicieni".

 

Si referitor la ceea ce afirma...

...lasand la o parte greseala gramaticala, care pentru romani in momentul de fata nu stiu cat de mult conteaza, referitor la Rosia Montana...ce-mi spui?

puteti sa-mi dati oricit de multi "1" vreti

caci "noi ca si politicieni" tot gresit ramine.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor