Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ghise protesteaza in Palatul Parlamentului: "Romanians dismissed Basescu"

Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 11:35
3955 citiri
Ghise protesteaza in Palatul Parlamentului: "Romanians dismissed Basescu"
Foto: Digi 24

Senatorul PNL Ioan Ghise protesteaza, miercuri, in Palatul Parlamentului, purtand un tricou alb cu mesaje pentru liderii PPE, pornind de la deznodamantul referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, din 29 iulie.

"Nu conteaza ce voteaza poporul? Este bine ca intreaga Europa sa fie sensibilizata asupra faptului ca 7 milioane si jumatate de romani au votat impotriva presedintelui.

(...) Pur si simplu ne plimbam si purtam aceste tricouri pentru a atrage atentia opiniei internationale ca se impune un om pe care poporul roman l-a demis la referendum", a precizat senatorul liberal.

Acesta poarta un tricou alb pe care este scris pe fata, "7.403.836 romanians dismissed Basescu", iar pe spate "The people are sovereign".

"Poporul roman este la fel de suveran ca si poporul german, ca si poporul francez, ca si celelatle popoare", a explicat Ioan Ghise. Alaturi de acesta, purtand un tricou asemanator, s-a aflat si juristul Ion Ciorchina.

Parlamentarul PNL considera ca liderii europeni "ar trebui sa constate ca ei, prin comportamentul lor, sustin o persoana pe care poporul roman a demis-o".

Intrebat daca Traian Basescu va ramane presedinte si dupa actiunea sa de miercuri, Ioan Ghise a raspuns "ramane de vazut, o minciuna poate nu poate sa dainuie".

Bucuresti, cel mai "popular" oras din Europa - a inceput Congresul PPE

Congresul PPE: ce lideri vin la Bucuresti si ce decizii iau

Cei mai importanti lideri ai Uniunii Europene se afla, miercuri, la Bucuresti. Presedintele Comisiei Europene Jose Barroso, presedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, cancelarul Angela Merkel, dar si Traian Basescu vor lua cuvantul in cadrul sesiunii plenare. La intalnire participa si fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi.

Astfel, timp de trei zile, Bucurestiul va fi gazda Congresului Partidului Popular European. Vor fi prezenti 1.200 de populari din 40 de tari - lideri din mai multe state europene, reprezentanti ai Parlamentului si ai Comisiei de la Bruxelles.

Protest in centrul Capitalei, langa restaurantul unde cineaza popularii europeni

Liderii popularilor europeni au fost intampinati cu proteste la Bucuresti. Cateva zeci de membri ai unor ONG-uri au demonstrat marti seara in Centrul Istoric, langa Carul cu Bere, unde sefii PPE s-au intalnit la o cina cu specific romanesc. Manifestantii au strigat impotriva lui Traian Basescu, a lui Jose Barroso si a Angelei Merkel.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ioan Ghise protest Palatul Parlamentului, #Ghise protest reuniune PPE, #Ghise protest referendum Basescu , #PNL