Ziare.com

Ioan Ghise: Premierul trebuie sa isi dea demisia. Coabiteaza reprezentantii serviciilor secrete Interviu

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Marti, 11 Iunie 2013, ora 11:16

   

Ioan Ghise: Premierul trebuie sa isi dea demisia. Coabiteaza reprezentantii serviciilor secrete Interviu
Senatorul liberal Ioan Ghise considera ca premierul Ponta ar trebui sa-si dea demisia pentru ca a tradat electoratul USL.

"Le-a spus premierul cetatenilor carora le ceream votul ca daca il aleg peste 3 zile se duce sa semneze acordul de coabitare cu Basescu? N-a spus. Daca spunea il mai alegeau? Poate nici macar deputat", a explicat Ioan Ghise intr-un interviu acordat Ziare.com.

Mai mult, senatorul liberal sustine ca in vara trecuta toate actiunile lui Victor Ponta, de la declansarea referendumului de demitere, au fost in favoarea lui Traian Basescu, doar declaratiile fiind antiprezidentiale.

In acelasi interviu, Ioan Ghise a apreciat ca proiectul viitoarei Constitutii se anunta prea stufos, mult dincolo de chestiunile principiale pe care trebuie sa le contina o lege fundamentala.

Suntem in plin proces de modificare a Constitutiei. Exista mai multe controverse deja pe acest subiect. De exemplu dvs, ca liberal, deci ca om care sustine libertatile individuale fara limite, cum priviti casatoriile gay?

Au fost stimulate de catre reprezentantii Bisercii puncte de vedere impotriva acestor relatii. Personal, cred ca, daca respectam principiul nediscriminarii care ar fi bine sa ramana in Constitutie, prin Codul Civil sau prin lege speciala putem sa determinam specificitatea problemei.

Normal este sa lasi maximum de lipsa de discriminare. Cand faci discriminari pe diverse criterii, religioase, sexuale etc, in opinia mea gresesti pentru ca asta inseamna izolarea sau incriminarea unor grupuri sociale, diferite fata de altele.

Si tot din perspectiva aceasta e normal ca parintii sa nu mai poata opta daca isi trimit copiii la orele de religie?

Asa ceva sa apara in Constitutie e o prostie. E o greseala sa faci in Constitutie precizari de detaliu. Constitutia trebuie sa aiba niste prevederi cu caracter general care tin de principii fundamentale, de drepturi fundamentale, de definirea autoritatatilor si institutiilor publice fundamentale si relatiile dintre puterile statului si autortiatile publice. Constitutia defineste cadrul general, nu elemente de procedura sau de specificitate.

Devine Constitutia prea stufoasa?

Da. E gresit ca actuala generatie care revizuieste Constitutia sa creeze prin detalii, prin precizari ce tin de morala actualilor parlamentari, prin modele culturale, religioase, politice actuale, ingradiri pentru generatiile viitoare. Constitutia trebuie sa se plaseze in limitele principialitatii si apoi lasat ca legea sa detalieze.

O constitutie prea stufoasa, cu mult mai usor de revizuit prin scaderea cvorumului de prezenta la referendum la 30%, nu va incuraja fiecare Putere sa faca modificari si de aici o mare instabilitate?

Aveti dreptate. Cu cat faci mai multe ingradiri ce tin de amanunte, cu atat gresesti mai mult.

Tot o chestiune de principiu. Sunteti unul dintre aprigii sustinatori ai validarii referendumului de demitere a presedintelui. Ce facem cu referendumul din 2009? Ambele exprima vointa suverana a poporului. De ce unul trebuie luat in considerare si altul nu?

Exista un standard international in materie de referendum - Ghidul de bune practici al comisiei de la Venetia, care recomanda sa nu existe cvorum de prezenta minima obligatorie si nici prag pentru adoptarea vreunei decizii. Tot acest ghid spune ca un referendum e organizat principial daca asupra subiectului pe care poporul e chemat sa se pronunte sunt prezentate in mod echilibrat ambele puncte de vedere.

Mai mult, pentru corectitudine si rigoare se cere ca cetateanul care merge sa voteze sa primeasca acasa in scris, fundamentat, fiecare dintre cele doua puncte de vedere. Referendumul din 2009 sufera de acest viciu, a fost prezentat un singur punct de vedere.

Pentru ca partea cealalta a boicotat si dezbaterea, si referendumul.

Nu, pentru ca o parte a zis ca Parlamentul e rau si trebuie cat mai putini. S-a starnit nemultumirea multimii fara fundamentare juridica, istorica, constitutionala. Daca intrebi poporul daca vrea 10 parlamentari care sa se intalneasca de doua ori pe an, o sa vrea pentru ca va costa mai putin. Argumentele ar fi trebuit trimise acasa in scris.

A fost vreun referendum pentru care sa fie trimise acasa in scris astfel de fundamentari ale punctelor de vedere?

Nu, niciunul. Bineinteles. Toate sufera de acelasi viciu. Dar mai e ceva, nu se legifereaza prin referendum. Potrivit Constitutiei, autoritatea legiuitoare suprema e Parlamentul, iar suveranitatea poporului se exprima prin cele doua fome: referendum si organul reprezentativ suprem, adica Parlamantul. Ceea ce tine de legiferare nu se decide prin DA sau NU la referendum, pentru ca intre extreme sunt foarte multe nuante de gri. In plus, nu exista vot imperativ. Nu poti obliga parlamentarul sa legifereze intr-un anumit fel.

Exista un principiu de drept care spune ca acolo unde legea nu distinge, nu putem distinge nici noi. Constitutia nu distinge intre tipurile de referendumuri. Constitutia nu face distinctie intre suveranitatea exprimata la referendumul de demitere si cea de la referendumul pentru unicameral si 300 de parlamentari.

Legea face distinctia. Legea are capitolul special despre demiterea presedintelui. In lege se spune ca demiterea presedintelui Romaniei este aprobata cu majoritatea voturilor valabil exprimate. Este specialul care deroga de la regula generala. Ce nu e constitutional in legea referendumului e articolul care introduce cvorumul de 50% plus 1. Nu exista suveranitate valabila si nevalibila, ea se exercita sau nu prin referendum.

CCR inainte de desfasurarea referndumului ar fi trebuit sa vegheze la respectarea procedurilor pentru referendum, deci si articolul neconstitutional din legea referendumului. Dupa referendum, CCR confirma rezultatele stabilite de BEC, nu desemneaza pe cetateanul X ca exercita functia de presedinte. CCR a jucat alba-neagra. In primele articole ale hotararii din august a confirmat rezultatele BEC, in urmatoarele a exprimat pareri, idei, opinii, adica pleaca Antonescu, exercita Basescu. Aceasta nu e decizie imperativa.

Sunteti nemultumit si de noul cvorum de 30%?

Este gresit si ce se intampla acum. Este un arbitrariu absolut. Vine alt parlament si peste 5 ani spune nu mai e 30% cvorum de prezenta si 25% sa zica DA, va fi 98% cvorum si 73% sa spuna DA. Eu am avut amendament anul trecut in Senat pentru eliminarea cvorumului si referendum de doua zile si numai liberalii au votat pentru. PSD, sub impulsul premierului Ponta, a refuzat aceste amandamente.

Si mai e ceva, puteti spune acum cati cetateni are Romania? Daca INS va da publicitatii cifra, si in opinia mea o va da publicitatii numai dupa ce-si termina mandatul individul care populeaza acum Palatul Cotroceni, vom afla cati cetateni cu drept de vot suntem, nici 16 milioane, deci au fost 60% la referendum.

Dar USL a organizat in decembrie alegeri parlamentarele pe fix aceleasi liste, acelasi numar de alegatori

Pe fix aceeasi greseala. Este raspunderea celui care a organizat alegerile, a Guvernului si a premierului. Suntem in iunie 2013, recensamantul a fost in noiembrie 2011, cum poti justifica ca intr-un an si jumatate nu ai rezultatele?

Dar listele electorale sunt intocmite de autoritatile locale.

Eu ma refeream la numarul total de cetateni cu drept de vot. In privinta listelor, prima obligatie este a primariilor, apoi obligatia de control este a autoritatii electorale permanente, neindeplinita pentru ca au fost verificate prin sondaj doar 1.100 din cele 3.100 de primarii, apoi este raspunderea Guvernului si a INS ca nici astazi nu stim rezultate recensamantului. Raspundere impardonabila. De ce nu au dat publicitatii cifrele finale? Din ratiuni politice.

Suspectati un efect al coabitarii?

Da.

Sunteti in continuare nemultumit de coabitare?

Total. Premierul trebuie sa isi dea demisia. Domnule, le-a spus premierul cetatenilor carora le ceream votul ca daca il aleg peste 3 zile se duce sa semneze acordul de coabitare cu Basescu? N-a spus. Daca spunea, il mai alegeau? Poate nici macar deputat. Cand faci o constructie pe cativa ani, tu coabitezi cu aliatii sau cu adversarul? Adversarul anuntat inainte de alegeri e partenerul de dupa alegeri. Iar aliatii de dinainte de alegeri nu mai sunt partenerii de coabitare de dupa alegeri. Coabiteaza reprezentantii serviciilor secrete.

Va simitit tradati?

Eu, da. Vorbesc in nume personal. Premierul a tradat electoratul USL. Antonescu i-a spus sa nu semneze. Ceea ce este grav, sa pui procurorii din regimul Basescu, tu premierul USL, sa o pui in functie pe Kovesi pe care in vara o acuzai. Tu, Ponta, tu o pui.

Dar domnul Nitu a fost propus si de d-na Pivniceru prima oara.

Nitu n-are relevanta. Nu pe el l-au acuzat in vara cei de la USL, in frunte cu Ponta, ca face controale la tarani cu Biblia pe capota masinii.

Dar ce-i mai reprosati lui Traian Basescu din moment ce dl. Ponta confirma ca presedintele nu mai interfereaza cu activitatea Guvernului.

Pe mine nu ma intereseaza vorbele lui Ponta despre Basescu acum. Eu stiu vorbele lui Ponta despre Basescu pana in 9 decembrie cand se faceau maimute, pisici, hoti etc. Pentru ca sa semneze dupa 3 zile. Pe mine ma interseaza faptele lui Ponta si, daca le analizam, incepand din momentul initierii procedurii de referendum, vom constata ca toate faptele lui Ponta au fost pentru Basescu. Doar declaratiile au fost contra Basescu.

Care e principalul dvs proiect politic in actuala legislatura?

Cel cu care am mers in alegeri. Sustinerea programului de guvernare si ceea ce ne-au cerut oamenii, patru lucruri: sa scape de Basescu, sa nu fie UDMR la guvernare, sa creasca numarul de locuri de munca si sa se pastreze puterea de cumparare a pensiilor si salariilor.

Mandatul lui Traian Basescu se incheie anul viitor. Cu celelalte ce faceti?

Adoptam ce propune Guvernul in Parlament ca proiecte de lege.

Si va multumeste activitatea Guvernului din acest punct de vedere?

Nu, sper sa se faca mai multe, mai ales in privinta locurilor de munca si a puterii de cumparare. Trebuie discutata cresterea preturilor, in special la energie si produse alimentare.

Credeti ca dl. Antonescu va fi candidatul USL la prezidentiale, ca PSD se va tine de cuvant?

Depinde de PSD si de Ponta. Si-au dat cuvantul, plec pe buna lor credinta. Dar ca senator de Brasov ma uit si ma intreb. Cum te pui tu de acord pentru niste teme, gazele de sist, Rosia Montana, Cuprumin, energia cu Basescu, care nu face nimic in actul de guvernare, dar nu te pui de acord cu PNL si Antonescu? Nu l-am auzit punandu-se de acord cu Antonescu pe aceste teme.

Sunteti de acord cu reducerea mandatului presedintelui la 4 ani?

Da, dar cel mai bine ar fi sa avem republica parlamentara.

Ar accepta poporul ruperea legaturii electorale directe cu seful statului? Noi nu avem o astfel de traditie, mereu am avut domnitori, regi, presedinti...

Poporul merita sa se gandeasca: vrei sa te cucereasca zambetul si hahaitul unuia care te minte sau vrei sa raspunda fata de cei care voteaza legile care au mai multa informatie decat tine?.

Dar Parlamentul are cote mai mici de popularitate decat Presedintia.

Sigur, daca de 23 de ani discreditezi singura institutie reprezentativa pentru popor, sigur ca obtii o astfel de perceptie. Perceptiile sunt manipulate prin televizuni.

Dar chiulul? Si dl. Antonescu are o mare problema cu prezenta.

Cand ai sedinta de plen marti dimineata, de exemplu, si presedintele Senatului primeste delegatii din Turcia, din alte tari, ca e al doilea om in stat. Ce e mai important?

Dar prezentele dinainte de a fi presedinte de Senat?

Sa nu ne referim la perioada cand eram si noi copii. Sa discutam pe ce este. Orice institutie publica romaneasca are o problema in privinta prezentei. Daca acum mergeti intr-o institutie publica de stat veti gasi o mare problema cu prezenta. Si nu statul pe fund in plen e semnificativ. Produsul final sunt legile si din acest punct de vedere exista o frecventa destul de mare. Din pacate, sunt prea multe modificari legislative si prea putina dezbatere parlamentara.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7638 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
57 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Tradarea cu cantec a coabitarii: in sinergia rosie a usl, ca constru

-ctie impotriva naturii simple, statutul de republica trebuie sa poarte numele reprezentativitatii specific sarlamentariale; poporul iese disciplinat din ecuatia politicii inepte.
Interesul national, vocea si vointa poporului sunt simple paleative, de specula, a puterii politice de a mentine democratia milionarilor impotriva saracilor saraciti pana la amutire. Tenta de liberalism doctrinar se suprapune peste ecoul rugamintii profetului imbalsamat: avem si noi, acu, bogatasii nostri, hai sa-i recunoastem ca llegitimi - pfuuiii!!!

 

Doamna Ene a tinut sa ne arate ca Ioan Ghise tot la stadiul de

"persoana cu dezabilitati" a ramas desi a mai capatat un mandat de parlamentar!
Doamne, fie-ti mila de poporul asta si lumineaza-l!

 

:))))

Ioan Ghise spune:
"Premierul trebuie sa isi dea demisia,deoacere coabiteaza reprezentantii serviciilor secrete":)))
Pai el a fost turnator la securitate ca si Voiculescu ,ca si Antonescu!!!
Te prapadesti de ras!

 

Oamenii mor de foame in Romania,rezolvati problema gay !

Romanii au de toate,traiesc bine dar mai trebuie rezolvata problema gay.
Hoooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sub cămașă, Ghișe are halat.Ce a făcut Securitatea

din om!

sunt 10 zile de cand in USL si-a propus noua

conduita??

Foamea de putere este asa de mare incat USL se macina precum cancer incetul cu incetul dar sigur!

Intrebarea conducătoarei gogoșeriei portocalii:

"...ce-i reproșați tovarășului nomenclaturist comunist și securist Makcu?"- intrebare pusă senatorului Ghișe...

Ce-i reproșăm? Păi,in afară că a sfetrisit flota,Alro,parcul Bprdei,servisul Ciclop(nume predestinat),palatul din Mihăileanu,banii de la FMI,UE,BM...distrugerea Transilvaniei prin lobiul pt R.Montană...etc...doar asta:

1. Registrul cu persoanele din rindul membrilor PCR Constanta pentru care s-a dat aprobarea să sprijine munca de Securitate
Pentru membrii PCR care erau racolati de Securitate era obligatorie aprobarea din partea primului secretar PCR Constanta. Acestă procedură se datora pozitiei privilegiate pe care membrii de partid o aveau fată de Securitate. Calitatea de membru de partid iti dădea posibilitatea de a refuza să devii turnător. Nu este cazul lui Traian Băsescu, care, desi avea posibilitatea să refuze, a intrat de bună voie in slujba Securitătii.
In Registrul cu membrii PCR Constanta pentru care s-a dat aprobarea să sprijine munca de Securitate figurează, la pozitia 19 de la litera B, Băsescu Traian, născut la 4.11.1951, in comuna Basarabi, judetul Constanta, care lucra ca ofiter II la intreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime (IEFM) Constanta. Celelalte rubrici ale tabelului ne arată in ce calitate era folosit Traian Băsescu de Securitate, cind a fost trecut in Registru (probabil data la care a devenit membru de partid) si cine era securistul căruia ii raporta. Traian Băsescu a fost trecut in Registrul cu membrii PCR Constanta pentru care s-a dat aprobarea să sprijine munca de Securitate in data de 9.09.1978, si era folosit ca sursă in Portul Constanta de către locotenentului major de Securitate Mihai Avramidis (Avramides).

2. Registrul Jurnal pentru evidenta retelei informative din Judetul Constanta
In 1972, general-maior Pavel Constandache, seful Centrului de Informatică si Documentare al Securitătii, a trimis către fiecare dintre inspectoratele judetene de Securitate un ordin prin care cerea ca toti informatorii Securitătii din judetul respectiv să fie trecuti intr-un "Registru Jurnal" pentru evidenta retelei informative. Registrul Jurnal pentru evidenta retelei informative este practic lista tuturor informatorilor din fiecare judet.

In Registrul Jurnal pentru evidenta retelei informative din judetul Constanta, figurează cu numărul de inregistrare 17592 din data de 25.02.1977, Băsescu Traian, născut la 4 noiembrie 1951. Documentul arată că Traian Băsescu era colaborator al Securitătii si, in această calitate, avea dosarul personal numărul 3990.

Crezi că e puțin lucru,madam șef al gogoșeriei portocalii? Ăh?

Trăiască Tigrul Voiculesco I-ul!

Vulpea cand nu ajunge la struguri

spune ca sunt acri.

Toti brasovenii il stiu pe acest impostor,

Ca n-a facut nimic cat a fost primar,a fost haos in mandatele lui,au furat de-au rupt si ...acum face pe Mihai Viteazul:)))

usl a inteles ca s-au inselat venind la putere

va puneti intrebarea de ce Ghisa apare cu aceasta idee dupa intoarcerea lui ponta de la intalnirea cu Merkel? Este clar ca usl-istii si-au dat seama,cam tarziu dar si-au dat, ca au luat tzeapa intrand la conducere si bagand pdl-ul in opozitie.Acum,cand Merkel le-a pus conditiile clare iar fmi-ul nu le va mai da bani,usl-istii si-au dat seama ca nu pot conduce,bani nu mai sunt iar daca merg asa in continuare,poporul se va satura de ei pana la alegeri si nu vor mai fi votati.Acum vine ghisa sa arunce "pastila" ca premierul trebuie sa-si dea demisia,asta fiind de fapt un aranjament intre ei.Ar mai fi o varianta:
usl-istii se gandesc probabil sa puna un alt premier care sa aibe mai mult succes la fmi si la merkel.Este intrebator cum de a descoperit tocmai acum ghisa ca ponta a tradat electoratul.

Numa'?

Senatorul Ghișe a zis și de incendierea cu premeditare a 38 de nave la Rouen,ispravă comisă de Makc in serviciul Securității și al Partidului Comunist RO...eeeh,cum mai trece timpul..nostalgie comunistă...

Magnificul și fascinantul Tigru Voiculesco I-ul n-a incendiat nimic...doar a creat locuri de muncă...

Din putul gandirii unui securist bun , pus sa-si toarne

Premierul-tradator , adusi la putere de aparatul de propaganda al unui securist bogat , si care vor ingropa ROMANIA pentru inca o generatie .

Alegatorul shmeker ar trebui sa-i pupe pe toti trei pe frunte si sa-si ia gindul de la cancelaria unei doamne ce nu cedeaza nici macar la seminte de dovleac, prajite chiar la Tg.Jiu ...............

Premierul are o mare dilema , nici EL nu mai stie cit castigi cu Iliescu si cit pierzi cu Voiculescu ?

daca PSD a ajuns bataia de joc (pe plan

intern si extern) a PNL-ului Voiculescu-Stanescu-Antonescu atunci a ajuns rau de tot!!

premierul

devine un politician tot mai bun.

La intalnirea cu Merkel, vorbitorii de vorbe radeau că stă cu capul in jos.. Mi-a fost milă de el. Calcula și repeta ce are de spus in 15 minute. Nu avea experiență la acest nivel, făcuse niște greșeli grave crezandu-se pe islaz, acum era acum.. să repare, să dea mesaje, să lanseze incredere. Reluați imaginile. A avut o sarcină foarte grea și s-a descurcat.

Știa că, punandu-se piept și imagine usl-ului, o va incasa de la toți. A avut timp să studieze mulți premieri. Nu il iubește pe comandant dar a ințeles că este numai un cintezoi care nu trebuie să supere vulturii europeni, că are mult de invățat de la el și că are niște lecții de făcut. Pană in acest moment a trecut - politic - foarte bine prin toate.

Plutește pe deasupra tălmăcirilor constituționale ca să nu fie pironit de o părere sau alta (cum face și ministrul educației) pentru că e tanăr, inteligent, nu-l afectează niciuna dintre păreri și trebuie să aibe abordarea unui "tătuc" ințelept și impăciuitor.

Acum e acum. Va trebui să aibe curajul unor măsuri economice (oricum controversate). Acum e acum dacă va face față presiunilor din spatele lui care-i imping ștafeta unor ... in loc de oameni de valoare. La cați tătuci știu eu in spatele lui, nu-mi dau seama cum pot promova personaje de tot hazul.

Natura-l ajută - nu se confruntă cu seceta, nu trebuie să se streseze cu canalele ci să le facă chibzuit. Trebuie doar să salveze cateceva (locurile de muncă) din ce s-a prăduit zeci de ani.

Nu cred că-l va invinovăți nimeni dacă țipă după ajutor internațional pentru legislație și pentru economie nici dacă se infurie și ia legislația germană sau japoneză cu totul și le implementează la noi; dimpotrivă.

Știm și cunoaștem...

Decizia CNSAS referitoare la colaborarea lui Traian Băsescu cu Securitatea

In septembrie 2006, CNSAS a primit de la SRI si de la Directia Sigurantă Militară din Ministerul Apărării Nationale documentele care dovedesc că Traian Băsescu a fost COLABORATOR al Securitătii. Aceste documente sint:
- Registrul inventar – arhivă al fondului retea Constanta, in care se regăsesc toti colaboratorii Securitătii din judetul Constanta
- Registrul Jurnal pentru retea informativă al U.M. 02150 Mangalia, in care se regăsesc toti colaboratorii Securitătii de la Institutul de Marină.
- Procesul verbal de distrugere al dosarului nr. 3990/1973, dosarul de colaborator al Securitătii al lui Traian Băsescu.

Senatorul Ghișe este un inverșunat contestatar al nomenclaturistului comunist și securist cu nume de cod Makc...

Viva fascinantul și suavul senator și Sultan Voiculesco I-ul!...care este...Tigru...

Ma vad nevoit sa-i dau dreptate lui Ghise:

Ponta a tradat. Liberalii ar trebui sa iasa imediat din USL si sa treaca in opozitie, daca si-ar respecta propriul electorat. Bineinteles ca acest lucru nu se va intampla, caci foamea in cazul lor este mult mai importanta decat principiile.

 

Dati poporului dwe mancare si medicamente,lasati problema gay

Granitele sunt deschise,daca homosexualii aduc sida,sa li se recomande sa plece in tari dezvoltate care isi permit sa cheltuiasca cu ei.

de acord..

nu le-aș da nici o făramă de paine..

Doctore - liberalii fura linistiti cu Basescu la

putere!! Cei care ii incomodeza la furat sunt PSD-istiii!!!

Poate le face mamica lui Sova un contract de partajare echitabila a furaciunilor in cadru USL si se mai linistesc o perioada :)))!

Arestat in regim de urgenta Prim Mafiotul Ro.

Sia Condamnat la MOARTE Propriul sau Popor prin acordul cu MAFIOTII de la FMI.

Rugam cetatenii Turci sa vina in Piata Universitati sa protesteze si pentru noi.....

Stefan cel Mare le-a dat o lectie Turcilor, acum ne dau ei o lectie noua .

La noi se protesteaza numai daca PSD plateste cetatenii domnule Ghise....de ce NU spuneti cati banii ati dat in ianuarie 2012 la protestatari ca sa il puneti pe Ponta Prim Mafiot al Romaniei.

Ieri a discutat cu Nazisti lui ANGELICA pentru zacamintele din Romania.....deci acest Tradator de TARA pe nume PONTA VICTOR trebuie dus in celula cu Besescu si Bercea Mondial.

Sunt prea multi cu pete!

Sunt numai cu numele liberali!

Cică KGB și GRU ar fi avut rămurele liberale

intinse pană dincolo de Brașov. Dacă ne uităm la liberalii noștri, vedem cat de buni și necesari au fost și au rămas liberalii lor.

Toti politicienii ar trebui sa demisioneze

Dar n-o vor face-o niciodata pana nu se impun intelectualii nostrii cu noi ONG-uri.ONG-urile ori ii obliga sa respecte constitutia ori se lasa de politica.

@ mameluc / ptr.ioan ghisheu..decodat

mey, daca ai ieshit de sub Timp(itul)a de Secu itzi potzi permite orice...??! Jiji e "singur" la mititica
totushi angajaza ciobani cu vuvuzelele in "turnatoare".
El zice ca aceshtia aduna/rasfira oile mai ushor cu sem-
-nalele sonore...ptr.ritualul tunsului linei..!!

 

Ma intreb ce facea Ghise in 1987!

Cand revolutionarii brasoveni din 15 noiembrie 1987 erau arestati unul cate unul,la "sugestia" colaboratorilor fostei securitati ceusiste si dupa inregistrarile video de dupa perdea.
RUSINE sa-ti fie,Ghise!
Daca ai avut vreodata asa ceva!

Un turnator are tupeul sa acuze de tradare.......

Asta dovedeste inca odata ce caractere marunte au acesti indivizi de cea mai joasa speta...

Ponta joaca murdar

Modul abject prin care ponta ataca PNLul prin postul abject,securist Rtv, dovedeste caracterul murdar al imberbului Ponta

Saritura sau omitere?

Un sportiv poate fi penalizat pentru ca a sarit gresit dar omiterea unei figuri impuse din programul de concurs poate fi penalizata cu valoarea data pentru acel element. Dumneavoastra,doamna Ioana Ene Dogioiu,cum ati driblat cititorii?Prin omitere sau prin saritura?Lipsesc prea multe elemente din explicatiile pe care trebuie sa
le dea un personaj,zic eu,destul de controversat pe
scena politica.Si de ce,neaparat Ioan Ghise?Ce reprezinta pentru noi parerea lui sau persoana lui?

 

Toti sunt niste nulitati,

Cei care au turnat la fosta securitate ceausista!
Asa cum au facut-o Voiculescu,Antonescu,Oprescu,Ghise,Vantu,SRS,CTP....

@mameluc:"Toti sunt niste nulitati"DA!Ai dreptate!

Sunt niste nulitati! Sistemul de selectie bazat 100% pe ipocrizia celor ce voteaza a dus la acest rezultat!

Dar Basescu,omul sekuritatii la Anvers ce era ?

Vanzator de blugi,cafea si tigari si piroman de vapoare.

cine i-a trimis in parlament? NOI!

deci noi suntem vinovatii, cei care punem ne lasam amagiti cu o galeata galbena, o sapca rosie sau o umbrela albastra, urmand a contribui mai tarziu pentru cei care i-am ales la o vacanta pe plaja cu nisip galben, un Ferrari rosu, o casa cu piscina albastra, etc.

pentru că

cineva trebuie să ia locul lui Becali să asigure circul..

Dl. Ghise -sunt alte probleme mai serioase ex:

PONTA se casatoreste cu UDREA

Pai ce numai Besescu sa beneficieze de "averea" lui UDREA.

Problemele de Siguranta Nationala cat si JAFUL Romaniei NU mai sunt asa importante pentru mass-media.....

Acum se discuta problema "averi" lui Urdea si COCOS, cazul Becali ,Andreea Marin etc....GREU intelegeti cu ce ne intoxica mass-media catalogandu-le problemele "Romaniei" .

Scumpirea Gazului, energiei, cat si zacamintele date la NAZISTI lui ANGELICA , acordurile cu Mafiotii de la F.M.I.- NU prezinta interes National.

De ce NU doriti sa intelegeti Gruparea Securista INTERLOPA din care proveniti....

Complicata viata trebuie sa mai aiba si VARANUL

findca, multi sunt aceea ce si-au oferit serviciile intr-un job unde, dreptul la exprimare se castiga cu bazooka .

Daca in CV-urile lui Ghise , Badea , Gadea si Ciuvica exista aceeasi actiune (pentru ca au copiat ca prostii o poveste inventata pina la identitate) patriotica de identificare a lui Basescu ca "securist, care si-a incendiat propria nava ", cui sa-i dai prima cea mare si pe care sa-l ridici in grad , intr-o institutie de rang national cu regulamente interne dinnaintea anilor 50 ?!!!

Cred ca astfel de institutii, pot face servicii importante pentru o colaborare directa cu Angela Merkel , fara amestecul virusatului PONTA .....

NO BINE AMBIDEXTRU...

Am inteles ce ai sa ii reprosezi Presdinbtelui nostru Traian Basescu. Cam trase de par si povesti nemuritoare idei dar sa zicem ca nah... Acu sa te vad! Ia zi.ne ce poti reprosa guvernarilor USL din 1989 incoace... Si nu te prefa ca nu stii... Nu o da de gard ca USl e numai de un an sau doi facuta ci spune-ne despre fiecare partid ce alcatuieste USL in parte... Ia sa te vad. Iar dupa aceea comparam taticu', bine? Hai ca te pup!

USL VA DISPARE!!!

Ora definitiilor ?

Unii au propus dalmatian,eu propun melc,pentru ca lasa
urme.

 

nu lasă EL

urme ci politica și politicienii care n-au nimic de a face cu poporul ci numai cu interesele personale.

"au epuizat banii de călătorii".. Ați trecut nepăsători pe langă informația asta ?

Exact ca in spatele lui Boc, Ungureanu... trebuie ca fiecare să facă tot ce poate pentru rezistență și cadru de dezvoltare.

Guriștii și postacii la muncă !.. pentru că sunt prea mulți.. mult prea mulți !

Ghise este un individ care ne dispretuieste

Faptul ca el a fost votat de niste brasoveni ne arata ca si pe acolo sunt multi care isi dispretuiesc conationalii .

In rest ...felicitari Dnei Dogioiu pt interviu .
Ghise nu mai intereseaza si nici ce spune el . Ramane totusi un marcaj , un jalon .

 

 

@ ploiesti / Vuvuzeaua (de sub) Tamp(a)..

Sf.D-ne,Bunule shtim ca asha hahalera,Ji.gh-ödie nu-tzi
place ..totushi te rugam ia-l la tine sus ,da-i un "bo-
-barnac" sa ajunga la..prajit intr-un cazan cu smoala
in clocot....poate fi shi mai rece ..ptr.ca sa se per-
-peleasca" mai ..lent..!!??

Care-i rolul frazei de mai jos in titlu?

... "Coabiteaza reprezentantii serviciilor secrete". Ai vrut sa asociezi imaginea lui Ponta cu serviciile, generand confuzie la citirea rapida a titlului?

 

Fraza nu imi apartine

Este afirmatia lui Ioan Ghise, un senator roman din alianta la putere

rautate mica ce esti!

Apreciez faptul ca ai avut bunavoita de a raspunde. Nu sunt fan Ponta, dar personal consider ca nu aia e ideea principala din interviu ca sa fie inserata in titlu.

chise turnatorul,care a turnat poporul...

acuza PLAGIATORUL!!!!!

 

Este foarte simplu

sa te bagi in seama, chiar daca nu are nicio legatura cu articolul. Turnatorii la securitate se cunosc intre ei. Ca sa spui despre cineva ca a fost turnator, tu insusi trebuie sa fi fost turnator. Ca sa spui despre Ghise ca a fost turnator la securitate, fara sa faci referire la cele spuse in articol, nu inseamna decat ca ai turnat alaturi de el. Eu nu ma leg de persoana Ghise, ce a fost si cine a fost in vremuri de mult apuse, nu cunosc, nu vorbesc, dar ce spune in acest articol este pertinent, este actual, este dureros si trist. Imi pare rau postacilor ca va dezamagesc, dar ieri ati fost turnatori, azi sunteti tradatori si pupincuristi, iar maine vom afla. Vomati in continuare laturile care le inghititi.

are dreptate ghise

daca ponta ar fi spus ca va coabita cu basescu il mai vota dracu de-aia au si cistigat cu asa scor, oamenii nu votat cu ei, au votat impotriva lui basescu.

 

Ioan Ghise si-a intrerupt tratamentul.

Medicamentele lui nu mai sant pe lista celor compensate.

 

Imberbul ponta, joaca necinstit.

Parerea mea este ca si ponta are nume de cod si ca este din aceiasi gasca acoperita a lui Basescu. Prea zice una si face alta. El a tradat tot timpul in relatia cu PNL ,inca inainte de alegeri. El este totusi salvat de catre onestitatea lui Antonescu, care nu vrea destabilizare prin ruperea USL. Nu am nici-un respect pentru comportamentul lui Ponta.

 

@ambidextru

Ma simt dator sa-ti adresez falicitari pentru comentariul documentat si argumentat pe care l-ai postat.
Vreau,totusi,sa fac o precizare:Basescu nu putea refuza colaborarea cu Securitatea(presupunind prin absurd ca si-ar fi dorit sa refuze),din doua motive foarte importante..
1- Nu ar mai fi putut parasi tara (mai ales avind destinatii occidentale);
2- Obligativitatea colaborarii cu Securitatea intra in atributiile oricarui membru de partid. Acestia nu aveau angajamente SCRISE.
Desi nu ar mai fi nevoie,as dori sa evidentiez lipsa de logica,bun simt si vulgaritatea deosebita specifica site-ului prezent si comentatorilor slugoi ai mafiotului suprem,uzurpatorul national de la Cotroceni care,organizati in haite,incearca sa "combata" parerile
nefavorabile stapinului lor.
Sa fie de capul lor !

 

Am spus-o de nenumarate ori, ca liberalii au vocatia tradarii.

Prin tradare au atentat la suveranitatea statului,aducind pe tronul tarii un principe strain.In scurt timp,desi a venit cu o valiza,principele a fost "impropietarit" cu o avere inimaginabila.Tot ei si tot prin tradare au readus pe tronul Romaniei pe cei mai lacomi "suverani", care s-au remarcat prin lacomie si care,ca si Basescu,au distrus tot ce realizase singurul rege loial Romaniei,Ferdinand I.
Tot in PNL se regaseste cel mai mare numar de colaboratori ai Securitatii,indivizi care au tradat pentru a-si asigura linistea si prosperitatea in comunism: Mircea Ionescu-Quintus(presedinte de onoare al PNL),acad. C.Balaceanu -Stolnici,Sorin Rosca Stanescu,Ghise si multi,f.multi altii. Chiar familia regala pe care liberalii o promoveaza in propaganda lor,a fost o colaboratoare fidela a trupelor de ocupatie rusesti.Asa ca,si in prezent fac ce se pricep mai bine :TRADEAZA.

 

Bravo Ghise!,

tu vei fi acela ,care peste ani, vei fi elogiat ca ai facut sa se rupa acest USL ,considerata coalitia monstruoasa dintre comunistii lui Iliescu si comunistii lui Voiculescu asa zisi de dreapta.Dar atentie d-le Ghise ,sa nu mai crezi niciodata ca kkrau al vostru va ajunge vreodata presedintele romanilor,deja Ponta l-a scapat din brate,iar daca Ponta nu-si respecta promisiunile date D-nei Merkel,la recenta intalnire ,atunci va fi desconsiderat total de catre UE,stiindu-l cat de mult ii place sa minta.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor