Saracul domn Ghise! (Opinii)

Marti, 16 Octombrie 2012, ora 21:35
9528 citiri
Saracul domn Ghise! (Opinii)
Foto: Arhiva (Romania TV)

Mazilirea lui Ioan Ghise de catre organizatia liberala brasoveana, care a refuzat categoric sa-l mai puna pe listele de candidati la parlamentare, este unul dintre putinele semne de normalitate din politica romaneasca.

Colegii sai brasoveni l-au evaluat dupa ceea ce este, nu dupa ceea ce vrea sa para, si i-au aplicat tratamentul corect.

Domnul Ghise, securist cu acte in regula, alungat din PNL odata cu Mona Musca, dar strecurat inapoi pe usa din dos, este ceea ce a invatat de la sefii sai de dinainte de 1989. Este un agitator. Atat si nimic mai mult.

De cand il stiu, ca primar al Brasovului si apoi ca parlamentar, domnia sa nu a produs nimic serios, nimic notabil, nimic care sa-i valideze statutul de parlamentar. Numele sau nu se leaga de nicio initiativa serioasa intr-un domeniu vital, daca nu pentru tara, macar pentru brasovenii pe care-i reprezinta.

A reusit in schimb sa fie ridicol cu acel proiect de lege privind stirile bune si rele, concurat in absurditate doar de caloriferul lui Andrei Marga. C

a dl. Ghise este pasionat, chiar obsedat de televiziune se vede cu ochiul liber. Aproape ca n-a fost zi lasata de la Dumnezeu sa nu dai de domnia macar intr-o dezbatere, adica nu era zi in care sa nu bruieze vreo dezbatere cu tonul sau agresiv si ideile sale putine, dar fixe.

Pentru ca Ioan Ghise nu este un interlocutor, un partener de dialog, de polemica. Este, cum spuneam, un agitator, un militant agresiv in ton si continut.

In aceste dezbateri a avut si cateva ziceri de mare adancime. De exemplu, atunci cand a anuntat furios ca nu va accepta nici mort alegeri anticipate, pentru ca a facut un credit pentru campania electorala anterioara si restituirea lui este esalonata pentru toti cei patru ani de mandat. Doar n-o sa ramana in paguba pentru niste prapadite de principii.

De altfel, pentru dl. Ghise, buzunarul propriu este valoarea suprema. Cand USL, aflat pe atunci in opozitie, a intrat in greva parlamentara si colegii sai au anuntat (nu stiu cati s-au si tinut de cuvant, dar asta e alta poveste) ca isi vor dona indemnizatiile incasate pentru perioada nemuncita, dl. Ghise a refuzat categoric sa faca la fel, pretinzand ca alta sursa de venit nu are.

Dar nici la sedinte nu s-a dus, ca sa-si incaseze pe drept singura sursa de venit. Adica si cu slanina in pod, si cu sufletul in Rai.

Cand cu suspendarea presedintelui, dl. Ghise a simtit ca ar fi rost de campanie electorala gratis, fara credit. Ca s-a asezat, dupa cum era de asteptat, in primul rand al propagandei, a fost chiar logic. Problema este ca el a continuat agitatia chiar si dupa incheierea jocului, char si atunci cand USL a decis retragerea in transee.

A facut-o pe cont propriu, punundu-si si partidul si alianta din care acesta face parte intr-o situatie extrem penibila. Conflictul avut cu Valeriu Zgonea la sedinta in care urma sa fie citita decizia CCR este emblematic.

Domnul Ghise si-a continuat apoi campania pe cont propriu, cu protestul din fata Palatului Cotroceni, pe placul Antenei 3 desigur, dar nu si al colegilor liberali brasoveni pentru care circul lui Ioan Ghise nu a fost decat o sursa de enervare si o evidenta incercare de a o lua pe scurtatura catre o noua candidatura.

Este posibil ca organziatia de Brasov sa fi luat decizia cu mare placere, pentru ca personajul este foarte greu de digerat intr-adevar, dar mesajul public pe care ea il transmite cu aceasta decizie este unul sanatos: nu poti face politica exclusiv cu isterie, propaganda si tembelisme. E nevoie si de ceva substanta, cat de putina.

Dar nu va fie teama, dl. Ghise nu va ramane fara colegiu. Este in gratiile presedintelui PNL, un politician de fix acelasi tip, doar ca un pic mai slefuit. Asa ca sigur Crin Antonescu ii va gasi lui Ioan Ghise un colegiu eligibil, astfel incat agitatorul de serviciu sa-si faca in continuare treaba la maxima capacitate. Pai se poate sa ramane tocmai el pe afara, dupa cat a asudat sub reflectoare, dupa cate pingele a stricat in fata Palatului Cotroceni? Ce lume rea!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ghise candidatura PNL Brasov, #Ghise alegeri parlamentare 2012 , #PNL
Comentarii
Poza SC USL Felix SRL
SC USL Felix SRL
rank 1
Cât s-a stropşit securistul să-i fie lui Căcărău pe plac! Răsplata:
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Brasovenii au decis - Ghiseul securist - e demis! Hă, hă, hă!