Ghise: CCR si Parchetul fac un fel de joc de-a alba-neagra cu listele permanente

Marti, 14 August 2012, ora 23:11
3889 citiri
Ghise: CCR si Parchetul fac un fel de joc de-a alba-neagra cu listele permanente

Senatorul PNL Ioan Ghise a declarat ca, prin decizia luata marti de Curtea Constitutionala, aceasta face, in cooperare cu Parchetul, un "joc de-a alba-neagra" cu listele permanente si se straduieste sa creeze obstacole pentru implinirea vointei populare.

Potrivit lui Ghise, tot ceea ce in mod public a cerut Traian Basescu, la Curtea Constitutionala "se executa printr-o majoritate de cinci la patru, adica judecatorii provenind de la Basescu, de la PDL si cu domnul de la UDMR".

"Faptul ca acum Curtea Constitutionala, in cooperare cu Parchetul, face un fel de joc de-a alba-neagra cu listele permanente, electorale, actualizate, mi se pare un joc care transcede cu mult procedurii institutionale", a spus Ghise.

El a explicat ca decizia Biroului Electoral Central din 28 iulie, cu o zi inainte de referendum, precizeaza dupa care text de lege se face raportarea la listele permanente, si anume Legea 35 din 2008 pentru alegerea Parlamentului.

"Noi ne aflam intr-o situatie in care Parchetul, in colaborare cu Curtea Constitutionala, se straduieste sa creeze obstacole pentru implinirea vointei liber exprimate de 7,4 milioane de cetateni romani, pentru demiterea presedintelui Traian Basescu", a mai spus Ioan Ghise.

Senatorul liberal a mai afirmat ca atributiile Curtii Constitutionale, prevazute in Constitutie, precum si in legea de organizare si functionare a acestei institutii, stabilesc in mod precis si explicit ca are misiunea de a se observa respectarea procedurii legale privind organizarea si desfasurarea referendumului si confirmarea rezultatelor.

Curtea Constitutionala a solicitat Guvernului sa comunice, pana la 21 august, listele electorale permanente actualizate pana la data de 10 iulie.

Curtea Constitutionala a admis, marti, solicitarea formulata de presedintele suspendat, Traian Basescu, de preschimbare a termenului sedintei CC la care va fi decisa validarea sau invalidarea referendumului de demitere, pentru 21 august, motivand instabilitarea politica si impactul asupra economiei.

Completarea la hotararea Curtii Constitutionale (CC) din 2 august, prin care s-a precizat temeiul legal in baza caruia urma sa fie stabilit numarul total al alegatorilor care trebuiau sa-si exprime optiunea la referendum, a fost facuta cu acordul majoritatii judecatorilor CC, a mai anuntat Curtea.

Din camarad, mare dușman. Cum a ajuns Cristian Terheș să-l denigreze pe George Simion: „Un cameleon oportunist"
Din camarad, mare dușman. Cum a ajuns Cristian Terheș să-l denigreze pe George Simion: „Un cameleon oportunist"
Traseul politic al lui Cristian Terheș a fost marcat de două războaie declarative: unul, anti-PSD, iar cel de-al doilea, anti-AUR. Ambele partide l-au propulsat în Parlamentul european pe...
Analiză: "Spionul" prezidențiabil și tăcerea SRI
Analiză: "Spionul" prezidențiabil și tăcerea SRI
George Simion a avut de-a face cu agenți ai serviciilor secrete de la Moscova? Sau noul scandal e o lovitură preventivă împotriva liderului AUR pentru a fi scos din joc, după modelul...
#Ioan Ghise CCR liste, #Ioan Ghise liste , #stiri Ioan Ghise
  1. Din camarad, mare dușman. Cum a ajuns Cristian Terheș să-l denigreze pe George Simion: „Un cameleon oportunist"
  2. Analiză: "Spionul" prezidențiabil și tăcerea SRI
  3. Premierul Ciolacu a primit din Ucraina și Republica Moldova răspunsuri legate de liderul AUR: "Va aduce un avantaj domnului Simion"
  4. Ciolacu i-a cerut demisia președintelui Comisiei pentru controlul SRI. Cum l-a înfuriat Ioan Chirteș pe premier: "Îl depășește funcția și pălăria"
  5. Ciucă acuză PSD-ul că promovează "portavocea Moscovei": ”Uită ceea ce i se poate întâmpla României”
  6. CTP s-a răzgândit după discuția cu Kelemen Hunor. Cu cine va vota în primul tur la prezidențiale: ”Dată fiind situația din teren, lucrurile mă silesc...”
  7. Opinie: Președintele-tătuc și incultura politică
  8. Ce trebuie să știe alegătorii despre prezidențiale: Unde și cu ce acte pot vota
  9. Dorit de mulți ca premier, Ilie Bolojan a fost taxat dur de un adversar politic. "Inflexibil ca Iohannis. Nimeni nu are dreptate în afară de el”
  10. ”Iohannis nu este Putin, iar eu nu sunt Medvedev”. Reacția lui Ciucă la întrebarea dacă-l va numi premier pe actualul președinte