Parlamentarul USL care sparge greva - Ghise: Am 400 de euro rata, trebuie sa traiesc!

Luni, 05 Martie 2012, ora 18:18
11291 citiri
Parlamentarul USL care sparge greva - Ghise: Am 400 de euro rata, trebuie sa traiesc!
Foto; Arhiva

Senatorul liberal Ioan Ghise spune ca nu are cum sa doneze banii primiti in calitate de parlamentar pentru ca nu are alta sursa de venit. Afirmatia sa vine in contradictie cu anuntul facut de Victor Ponta si Crin Antonescu, potrivit caruia niciun parlamentar USL nu va primi niciun ban pe februarie.

Nu doar cei doi co-presedinti USL au anuntat ca protestatarii nu isi vor lua banii, ci si purtatorul de cuvant al PSD, Dan Sova, care a explicat luni foarte clar: "Indemnizatiile vor fi donate, ce s-a taiat s-a taiat, ce vor primi vor dona, intr-o saptamana ei trebuie sa se prezinte cu documentul doveditor al donatiei la partide".

In replica, senatorul PNL Ioan Ghise a declarat pentru Ziare.com ca el nu va renunta la banii care i se cuvin in calitate de parlamentar pentru ca nu are alte surse de venit, iar pozitia sa este impartasita si de senatorul PNL Minerva Boitan, care a facut declaratii similare la postul de televiziune Digi24.

"Indemnizatia parlamentara se primeste indiferent de conditia parlamentarului. Am avut un parlamentar senator (Catalin Voicu, PSD - n.red.) care vreo 9 luni a stat in inchisoare si totusi a primit indemnizatie. Indemnizatia nu este salariu, ci este pentru mandat. O alta situatie este cea a indemnizatiei de sedinta, asa-zisa diurna. Daca nu participi la sedinta, acei bani nu ii poti primi. Deci se face distinctie intre cei 4.200 de lei care inseamna indemnizatia de parlamentar si cei peste 1.000 - 1.100 de lei, care inseamna indemnizatia de sedinta. Sunt lucruri distincte.

In privinta donatiei, sigur, cine are mai multe surse de venit poate sa faca ce donatii doreste. Personal, am o rata cu credit ipotecar la casa, cu credit de 400 de euro pe luna. Pe cale de consecinta.... Inainte de a fi generos, trebuie sa traiesc eu. Cine are mai multe surse de venit este firesc ca poate sa faca astfel de gesturi filantropice", ne-a declarat Ioan Ghise.

Intrebat ce va face, in conditiile in care cei doi lideri USL au aratat ca pozitia uniunii este clara si ferma in privinta banilor, Ioan Ghise a raspuns: "Personal procedez conform nevoilor stringente, in baza unicei surse de venit".

In Parlament e haos

Intrebat cand crede ca se va incheia protestul USL si cum, senatorul liberal a precizat ca depinde in buna masura de ce va face si majoritatea parlamentara.

"Nu vedeti ca nu se mai respecta nicio regula? Personal am niste amendamente la un proiect de lege si exista obligatia, prin regulament, ca fiind unic initiator, sa fiu invitat la Comisia Juridica a Camerei Deputatilor. Nu am fost invitat! Este vorba despre legea cu drepturile revolutionarilor. Nu am fost invitat, in schimb mi s-au respins amendamentele, m-a anuntat presedintele comisiei. Nu se poate asa ceva!", a declarat Ioan Ghise, sustinand ca s-ar fi prezentat la comisia juridica daca ar fi fost anuntat, in ciuda protestului in care se afla USL, si asta pentru ca este unicul initiator al legii respective.

"S-a ajuns intr-un haos total. La Senat sunt vreo suta de legi care au ajuns la adoptare tacita, care zac in comisii. Ce sa faci daca drepturile pe care le ai tu, ca parlamentar ales de cetateni, de a initia proiecte de lege si amendamente nu ti se respecta. In tara asta, de la Basescu in jos, nimeni nu mai respecta nicio lege. O sa ajungem in 2-3 luni sa ne dam in cap in strada....", a adaugat senatorul PNL.

Acesta spune ca varianta demisiei in bloc a parlamentarilor USL ar fi cea mai mare greseala.

"Uitati-va in Constitutie, daca noi ne dam toti demisia, cei de la Putere nu raman 56% in Parlament, ci 100%. Daca si-ar da si ei demisia odata cu noi, atunci da, putem provoca alegeri anticipate, dar daca ei nu demisioneaza, raman cu procent de 100% si a doua zi modifica Constitutia dupa cum vrea Basescu si noi ce facem? Ne uitam la ei", a explicat senatorul PNL.

Din camarad, mare dușman. Cum a ajuns Cristian Terheș să-l denigreze pe George Simion: „Un cameleon oportunist"
Din camarad, mare dușman. Cum a ajuns Cristian Terheș să-l denigreze pe George Simion: „Un cameleon oportunist"
Traseul politic al lui Cristian Terheș a fost marcat de două războaie declarative: unul, anti-PSD, iar cel de-al doilea, anti-AUR. Ambele partide l-au propulsat în Parlamentul european pe...
Analiză: "Spionul" prezidențiabil și tăcerea SRI
Analiză: "Spionul" prezidențiabil și tăcerea SRI
George Simion a avut de-a face cu agenți ai serviciilor secrete de la Moscova? Sau noul scandal e o lovitură preventivă împotriva liderului AUR pentru a fi scos din joc, după modelul...
#Ioan Ghise, #donatii USL bani parlament, #greva Parlament , #stiri Ioan Ghise
  1. Din camarad, mare dușman. Cum a ajuns Cristian Terheș să-l denigreze pe George Simion: „Un cameleon oportunist"
  2. Analiză: "Spionul" prezidențiabil și tăcerea SRI
  3. Premierul Ciolacu a primit din Ucraina și Republica Moldova răspunsuri legate de liderul AUR: "Va aduce un avantaj domnului Simion"
  4. Ciolacu i-a cerut demisia președintelui Comisiei pentru controlul SRI. Cum l-a înfuriat Ioan Chirteș pe premier: "Îl depășește funcția și pălăria"
  5. Ciucă acuză PSD-ul că promovează "portavocea Moscovei": ”Uită ceea ce i se poate întâmpla României”
  6. CTP s-a răzgândit după discuția cu Kelemen Hunor. Cu cine va vota în primul tur la prezidențiale: ”Dată fiind situația din teren, lucrurile mă silesc...”
  7. Opinie: Președintele-tătuc și incultura politică
  8. Ce trebuie să știe alegătorii despre prezidențiale: Unde și cu ce acte pot vota
  9. Dorit de mulți ca premier, Ilie Bolojan a fost taxat dur de un adversar politic. "Inflexibil ca Iohannis. Nimeni nu are dreptate în afară de el”
  10. ”Iohannis nu este Putin, iar eu nu sunt Medvedev”. Reacția lui Ciucă la întrebarea dacă-l va numi premier pe actualul președinte