Ziare.com

Opinii: Presa, obsesia lui Ioan Ghise

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Joi, 30 Septembrie 2010, ora 16:07

   

Opinii: Presa, obsesia lui Ioan Ghise
Senatorul liberal Ioan Ghise nu se lasa! Dupa ce a ratat lamentabil cu legea stirilor bune, iata-l ca loveste din nou, cu un proiect naucitor adresat presei, pe care l-a depus la Senat fara a avea vreun aviz din partea PNL.

"Legea jurnalistului" se vrea o reglementare exhaustiva, inspirata pasamite de o obscura organizatie "Asociatia Jurnalistilor Generatia '90", de care nimeni nu a prea auzit pana acum.

Dar care-i pohta domnului Ghise? Senatorul liberal doreste ca profesia de jurnalist sa fie exercitata numai de persoane care poseda "Cartea de jurnalist". Mai mult, calitatea de jurnalist ar trebui atestata o data la trei ani prin examinarea psihologica anuala si prin confirmarea aptitudinilor de jurnalist. Adica un regim mai aspru de exercitare a profesiei decat in cazul medicilor, al profesorilor sau al magistratilor.

Oare de ce un parlamentar n-are nevoie de control psihologic, macar la preluarea mandatului si un ziarist ar trebui testat la doi ani o data? Apoi, eu tot nu inteleg cum ar putea un om care azi are aptitudini de ziarist sa le piarda pana la urmatoarea confirmare. Si ce inseamna aptitudini de ziarist? Ei bine la aceasta intrebare ar trebui sa raspunda, conform proiectului, Colegiul National al Jurnalistilor, organismul care sa pastoreasca breasla, si care, in viziunea d-lui Ghise, ar urma sa aiba atributii cu mult mai extinse decat are CSM asupra magistratilor.

CNJ va tine toti jurnalistii la registru, bine verificati sa nu scape vreunul, ca sa poata fi tot timpul sub lupa. Si pentru ca treaba sa fie mai usoara, profesia de jurnalist ar urma sa fie exercitata doar in cabinete jurnalistice, dotate cu arhiva si registratura, asa ca fiecare stiruta va iesi de acolo cu numar de inregistrare. Iar publicarea unor produse jurnalistice care nu provin de la astfel de cabinete se pedepseste.

Adica niciun organ de presa nu va mai avea voie sa publice, de exemplu, opinia unui cititor sau articolul unui colaborator. Abia astept sa-l vad, spre exemplu, pe Andrei Plesu ca-si deschide cabinetul individual, pe CTP ca-si verifica la doi ani aptitudinile jurnalistice, iar pe Sorin Ionita ca se supune controlului psihologic obligatoriu.

La articolul 68, proiectul atinge apoteoza - delictul de presa, adica "delictul civil savarsit prin inserarea de informatii, reflectii sau comentarii in mass-media, despre fapte care nu au implicatii asupra societatii si a cauzat o dauna materiala sau morala unei persoane". Nu vad care e diferenta dintre aceasta reglementare si banala calomnie prevazuta deja de lege si care oricand poate fi aplicata oricarui jurnalist care comite o eroare.

Dar dl. Ghise e smecher si introduce, in plus, cvasi-delictul civil, adica tot un fapt ilicit si daunator, insa comis fara intentie rautacioasa. Cu alte cuvinte, dl. Ghise revolutioneza legislatia si introduce calomnia din culpa, pentru a putea pune oricum botnita ziaristului.

Si, in sfarsit, nu pot fi jurnalisti, conform propunerii lui Ioan Ghise, cei care au fost condamnati definitiv pentru furt, viol, talharie, crima, escrocare, tradare de tara si alte fapte incompatibile cu morala sociala. Dar fostii informatori ai Securitati, asemeni lui Ioan Ghise, pot fi jurnalisti?

Pentru ca dincolo de umorul sau infinit, pe care-l remarca Mircea Toma, initiativa senatorului liberal exact asta vadeste, o mentalitate de securist frustrat si incapabil sa inteleaga libertatea presei. Doreste sa-i inregimenteze pe jurnalisti, sa-i controleze, sa-i inventarieze in registre, sa-i poata scoate din profesie cand devin incomozi, sub pretexul pierderii aptitudinilor sau a mintilor.

Se pare ca Ioan Ghise a dezvoltat o obsesie in legatura cu jurnalistii si poate ar face bine sa deschida domnia sa seria controalelor psihologice pe care le recomanda jurnalistilor.

Spune ca prin acest proiect nu doreste decat sa-i apere de abuzuri pe ziaristi. L-as fi crezut daca depunea la Senat o lege antitrust, atat de necesara in Romania. Dar cum sa faca asa ceva tocmai Ioan Ghise care se simte atat de bine in televizunile trusturilor, unde este chemat periodic pentru a abera nestingherit.

Da, starea celei mai mari parti a presei din Romania a ajuns jalnica: deontologia este istorie, interesul public este tradat zilnic, subiectele importante sunt eludate, constiintele necumparate pot fi numarate pe degete, iar manipularea a devenit regula numarul 1. Dar toate aceste tare nu pot fi combatute de o lege a presei care sufoca libertatea de exprimare.

La legislatia in vigoare ar fi suficient sa adaugam legea antitrust, menita sa destrame imperiile media care controleaza piata si in care jurnalistii devin sclavi pe plantatie. Si, cel putin la fel de important, ar fi necesara aparitia unei organizatii puternice de breasla care sa faca ordine pe criterii deontologice aplicate la sange. Altfel vom vedea in continuare cum personaje rusinoase, dar fara rusine, precum Sorin Rosca Stanescu, excluse formal din profesie de un CRP complet emasculat, continua sa peroreze si sa manipuleze de pe ecranele trusturilor atotputernice.

Ceva imi spune insa, ca in opinia domnului Ghise, SRS ar trebui sa faca parte dintre examinatori si judecatori, nu dintre cei judecati si exclusi fara drept de apel.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3454 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
38 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

'' dl. Ghise revolutioneza legislatia si introduce calomnia din culpa, pentru a putea pune oricum botnita ziaristului "

...Atitudine Stalinista, Practica a la Putin....Specialitate Basesciana.....un Ministru cantaret....O ce veste Minunata !

 

Sicofantul Ghise se ocupă de etica jurnalismului

S.O.V liderul de drept al OPOZIŢIEI , "hotul de savarine", sicofantul NUS ,Părintele F.N.I care pune "somnifer "in Fondurile de Investiti
si care-i ii spune in zeflemea , peste gard de curtea sa , STATULUI "intăreste-te băăăăăă!" dacă poti că eu fac "colectie cu oamenii care te slujesc" si in ***ind STATUL voi fi eu : GENIALUL S.O.V ca si Ludovic al IV-lea REGELE SOARE !!!................

 

Senatorul securist a castigat alegerile in colegiu de pe locul III. Pentru el, profesor de matematică (de Băneasa), 3

.

Am vrut să scriu asa:

Senatorul securist a castigat alegerile in colegiu de pe locul III. Pentru el, profesor de matematică (de Băneasa), 3

Probabil că Ziare.com a instalat un program prin care să nu putem scrie decat ce vor ei. Are dreptate Ghise!

Senatorul securist a castigat alegerile in colegiu de pe locul III. Pentru el, profesor de matematică (de Băneasa), 3este mai mic decat 2, sau 3 este egal cu 1.
Controlul psihologic se impune in locul legii lustratiei pentru că după 1989 a apărut o maladie psihică grea numită paranoia securistă care a afectat grav turnătorii vechi si acolitii lor.

OPOZITIA POLITICO-SINDICALISTA DIN ROMANIA AR FI INEXISTENTA IN ROMANIA,DACA MASSMEDIA AR GRAI ADEVARUL!

ROMANIA NU ARE NEVOIE DE RIVALI AI REFORMELOR,AI

RECONSTRUCTIEI UNEI SOCIETATI FACUTA SCRUM DE TANCURILE

SOVIETICE SI GENERATIA ...GENEALOGICA URMATOARE!

TRAIASCA PRESA CU ADEVARAT LIBERA SI PROFESIONISTA IN

ROMANIA SI NU UNA CARE SE ADAPA LA FILONUL

ACTIVISTILOR,SECURISTILOR SI TURNATORILOR MAGFIOTI DIN

PRIMITIVISMUL SALBATIC AL TERORII ROSII!!

VOTATI PROIECTUL IOAN GHISE(NU A SENATORULUI IOAN GHISE),CI AL UNUI CONCEPT DEMOCRATIC,CIVILIZAT ,REVOLUTIONAR,INTR-O PRESA PERPETUATA INCA DE LA ...INSURECTIA COMUNISTA -1944 SI PANA IN ACEST MOMENT!

ROMANIA NU MAI ARE NEVOIE DE O PRESA CARE SA SUSTINA

MENTALITATEA COMUNISTA A LUI ILIESCU SI TRUPEI LUI,IN

BENEFICIUL ASISTATILOR SOCIALI SI AL ASOLVENTILOR

ACADEMIEI "STEFAN GHEORGHIU"!

ROMANII AU NEVOIE DE O PRESA NEPOLITIZATA SI NEPOLUATA

DE CR.ETINI DEMAGOGI SI PARANOICI!


VREM PRESA LIBERA!VREM PRESA LIBERA!VREM PRESA LIBERA!

Gresesti, Tomitza !

1. A fost turnator, nu securist, ceea ce e cu totul altceva ! 2. A intrat in parlament de pe locul 4 (PATRU), caz unic pana si in originala Romanie !

O FALSA ALARMA SI O DIVERSIUNE MENITA SA DETURNEZE OPINIA DE LA REALITATEA TULBURATOARE:MASSMEDIA ROMANA ESTE NU NUMAI CEA MAI LIBERA DIN EMISFERA NORDICA,DAR SI CEA MAI SLOBODA,FIIND INREGIMENTATA POLITIC!...PENTRU CA ,CUM POTI ETICHETA UN TRUST,CONDUS

de catre un mafiot dovedit,a carui angjati cer la drumul mare-"opriti promulgarea legii pensiilor",cand legea cu pricina este conceputa dupa asemanarea si chipul celor din Europa unita si dupa legea...bunelor maniere,care nu mai permite aruncarea banilor pe fereastra la tortionarii de ieri,la pilotii de astazi,parlamentari si toti beneficiarii de pensii astronomice si inechitabile,cand fondul respectiv lucreaza in...gol?
...sau cand inviti pe toti paranoicii si frustratii certati, nu cu guvernul,sau presedintele,ci cu realitatea si bunul simt, sa injure si sa turuie minciuni,una dupa alta,manipuland masele de naivi si instigand impotriva celor care (paradoxal)vor reforma Romaniei si in sfarsit inscrierea institutiilor statului intr-o normalitate democratica si civilizata!

TRAIASEC IN OCCIDENT DE DECENII,SI NICIODATA NU AM AUZIT

DEZBATERI POLITICE, SAU AM CITIT ARTICOLE

DEZINFORMATOARE,INSALUBRE SI CALOMNIOASE CA SI IN PRESA

ROMANA =O MARE HAZNA DE GUNOAIE SI FE.CALE COMUNISTOIDE,

PLATITE REGESTE PENTRU A-SI APARA FURACIUNILE SI

INTERESELE MESCHINE!

JOS PRESA LIBERALA COMUNISTA DIN ROMANIA,CARE A

BULVERSAT O INTREAGA NATIUNE!

CU TOATE REZERVELE CARE ...PLANEAZA ASUPRA...CV-ULUI SI

ROLULUI SENATORULUI GHISE IN POLITICA ROMANIEI,PROIECTUL

LUI ESTE UIMITOR DE OBIECTIV SI NECESAR PRECUM

AUSTERITATEA IN CRIZA INDUSA DE TARICEANU,BANCILE

AMERICANE,MENTINUTA SI AMPLIIFICATA DE TRUSTURILE

MOGULILOR TURNATORI SI MAFIOTI!

DACA ACEST PROIECT ERA INAINTAT DE UN PDL-IST ,POATE

NICI NU MAI POSTAM AICI,DAR ESTE CONCEPUT DE UN

POLITICIAN ,A CARUI SEF SE ZBURLESTE SI INJURA ZILNIC

PE ...UNDE PENTRU CA PRIN ALEGERI NU A REUSIT SA

DOVDEASCA NIMIC!!

DOAMNA ENE,LIBERTATEA VOASTRA A CELOR CARE

SCRIETI,FREDONATI SAU SPUNETI POVESTI DE GROAZA,ESTE

INSPAIMANTATOARE!

COBORATI IN LUMEA REALA SI DOVEDTI UN PROFESIONALISM IN

SLUJBA ROMANILOR ,A SEMENILOR!

OPRITI DISTRUGEREA CONSTIINTELOR SI A VIETII ROMANILOR!

NICI CALOMNIATORII NU MAI POT SUPORTA CALOMNIA

In mod cert "chestiunea" e mult prea serioasa si fiecare ar dori sa faca ceva dar, nu stie de unde s-o apuce .
Cine isi imagineaza ca a arunca pe piata reclama mincinoasa si tendentioasa este o inadvertenta a economiei capitaliste, fiind un joc al concurentei mi se pare superficial si naiv, pentru ca asta poate avea implicatii sociale grave si nu intimplator astazi niste mon-strii controleaza economia sau vor sa schimbe ordinea sociala .
Cum ne putem apara in fata unor personaje ale groazei de tip horror, pe care o buna parte a presei le protejeaza si face scut in jurul lor, si care au distrus orice ierarhie a valorilor tocmai prin prestatia lor......

abramburica

mai nene, ia stai mataluta o tara cu picioarele intr-un lighean cu apa rece, si cugeta un pic la tampeniile pe care le-ai scris. ai combatut exact ca agamita dandanache. primul comentator arunca initiativa legislativa a lui ghise tot in carca lui basescu .treziti-va bai latratorilor, mancati banii opozitiei de pomana.traim intr-o tara vlaguita de atatea categorii speciale, toti deasupra legii, ca-s mai frumosi, mai ortomani, s.a.m.d., magistrati, parlamentari,politisti,militari,finantisti .toti cu privilegii, salarii uriase, pensii la fel, si gura mare, ca la munca, se vede unde am ajuns .se stie de multa vreme de practica articolelor ,,la comanda'', de tarifele pe care le au asa zisii ziaristi pentru a injura/compromite pe cine vrea clientul. curios ca, desi proiectul lui ghise vizeaza un control judecatoresc asupra exceselor jurnalistice, reactia tuterilor este impotriva, prin urmare asta se doreste ; un climat mitocanesc, cu injuraturi si calomnii ieftine. nu va mai obositi dle. ghise, daca doriti sa urmariti cat de jos a ajuns jurnalismul, butonati la tv/cumparati niscaiva ziare de la tarabe .

PRESA, NIMIC DE CONTROLAT...

Vise de oameni nebuni ca presa mai poate fi controlata. Poate doar atunci cand dictatorul va dori sa inchida mass-media ostila... Presa a devenit o morisca care toaca tot ce poate toca si mai ales banii celor aflati la putere. Presa, impozit, lege, doar sensuri opuse. Sa tra'sca bine?

 

Ioan Ghise si "Legea jurnalistului"

Asa se intampla cand toti nescolitii intra in parlament.

 

Am o intrebare

De ce va deranjaza aceasta lege, daca tot pretindeti ca sunteti corecti?

 

Genial! G-e-n-i-a-l, domnule/doamna LucuC

Am vazut aseara, miercuri 29 septembrie, emisiunea Nasul la B1TV in care a fost invitat senatorul Ghise (turnatorul, etc...etc., ca si cum asta ar conta din moment ce intr-o democratie un parlamentar are dreptul sa faca orice fel de propuneri de legi, pe care Parlamentul sa le voteze sau nu).
A explicat ca acest proiect de lege este a unui Ion Ciochina, ca a fost depus pe biroul lui Emil Constantinescu si ca ATUNCI, in 2000, a avut suportul a 72 de parlamentari, printre care dusmana inversunata ASTAZI a acestui proiect, femeia in travesti, Norica Nicolai.
Ni s-a propus sa citim acest proiect de lege, care are cca.80 de articole si peste 20 de pagini, si o sa constatam ca de fapt aceasta lege vine in apararea profesiei de jurnalist.
Intrebarea dv, este desigur retorica, pentru ca si nepotica mea, care are 3 ani, s-a prins de ce ii deranjeaza pe jurnalisti orice lege care ar reglementa cumva profesia lor, pe care ei au transformat-o in tractir si au mutat-o pe centura, fiind dispusi sa se preteze la orice pentru banii acelora in favoarea carora presteaza.

Nu poate "deranja" legea in sine!

Poate doar faptul că, de regulă, onor Parlamentul ne-a obișnuit să reglementeze in grabă și, in plus, prost: legi care se contrazic, legi de care nu era nevoie, legi contrare moralei, etc., doar pentru a favoriza anumite categorii de cetățeni sau chiar anumiți indivizi, in detrimentul altora.
Dacă sistemul de invățămant și-ar fi făcut in mod corect datoria, nu s-ar fi ajuns la starea de degradare morală prezentă in multe domenii ale societății romanești. Pe de altă parte, nu de legi ducem lipsă, ci de o corectă aplicare a acestora, știut fiind faptul că "excesul de drept, naște nedreptate" (summum ius, summa iniuria). In spiritul "bună-credinței" actului de justiție, o astfel de lege este menită să subjuge etica spiritului legii, literei acesteia.

Si cine spuneati ca pune botnita jurnalistilor?

Si pe cine acuzati ca presa nu are libertate de exprimare?
Oare ce cauta acest "Ghita" de cotet in parlamentul Romaniei?
Cum e posibil ca acest om sa intre in parlament cu 30 000 de euro imprumutati de la banci? Ce cauta Ghise in parlament?

 

Ceea ce se intampla acum in Romania NU este presa ; este o supusenie totala a unor oameni in fata ordinelor unora ca Vintu , Patriciu , Voiculescu si a altor sute de baroni locali detinatori de ziare sau televiziuni .

Imi pare rau sa constat ca taman in anii libertatii oamnii se vand pe atat de putin si atat de usor . Cum de nu au incredre in ei , acesti asa-zisi jurnalisti !?? Cum de se autodesconsidera consimtind la minciunile si propaganda defaimatoare intretinuta de presa !??

Sau sunt si ei inspaimantati de imensa putere a mogulilor ?

Sau sunt si ei inspaimantati de ineficienta , neputinta statului de a face dreptate omului simplu , fara mijloace materiale !??

Capitularea in fata banului cam asta inseamna ; neincrederea in sistem , spaima ca oricand poti fi adus in fata unei Justitii incorecte si partinitoare , a unei Justitii care da sentinte la comanda . Si care ii poate face una cu pamantul .

Ce vrea domnul Ghise --- NU SE POATE .

 

aici am avut si eu un comentariu sters pe motiv de delict de opinie

pe motiv ca am avut curajul sa spun ca legea este proasta la fel ca si cel ce o promoveaza si o spun ca un cunoscator al persoanei in cauza cu care am avut dezonoarea sa fiu coleg de partid la PAC ! asta ar fi consecinta unei astfel de legi - limitarea dreptului la opinie, caci nu cred ca a spune, despre ceva/cineva ca e cum e, reprezinta o insulta, mai ales daca insasi fenomenul in discutie se evidentiaza exact prin aceasta unica calitate .........morala !

 

 

Intr-o tara in care legile au ajuns sa fie facute si votate de politicieni precum Ghise si Aura Vasile...

... nu trebuie sa ne asteptam la progres.

 

silvia_h, de unde ati mai scos că Ghise si Haura sunt politicieni? Sunt politruci securistoizi, dar nu-i tot una!

.

Scuze...

Voi fi mai atenta la formulari.

Oricum, e bine sa ne amintim ca Ghise, cu gura din dotare a spus ca a imprumutat de la banci 30 000 de euro ca sa intre in parlament si ca are nevoie numai de un mandat.
Cu ce scop si cui a dat banii, n-a povestit.

Despre Aura Vasile, insusi Catalin Voicu a povestit ca Vanghelie a bagat-o in parlament asa cum si el, C Voicu, a fost bagat in parlament de acelasi Vanghelie.

Care sunt meritile acestor doi politruci? De ce s-au vrut ei in parlament? Pentru circ?

Pai, era mai ieftin pentru bugetul tarii daca s-ar fi cumparat doua maimute.

DRAGEI SILVIA,

Precupeata Aura, cu panglici in coc, (numai capotul inflorat ii lipseste), care da din umar la fiecare 2 minute, a fost adusa de Ilici, colega! Este postasa Parlamentului! Priviti-o cand umbla din ureche in ureche, fara distinctia culorii politice!

MAI OGOITI-VA!!!!!

Saeriti ca si Ioana Ene, imediat , la gitul fiecaruia care incearca sa spuna ceva, fara sa "SEDETI" putin, "vorba ardeleanului"(fara nici o aluzie la persoane!).
Ioana Ene ,ca e lezata de drepturile jurnalistului, iar voi ceilalti(ca si mine), cautati imediat oarece si daca nu gasiti argumente, o bagati pe aia "securisto-comunista"!!!
IOANA, in primul rind ca nici nu vrea sa auda de o lege care sa reglementeze ceva in domeniu, pentru ca la toti ne place sa zicem ca noi, respectam legile, dar de fapt le eludam si ne strecuram printre ele.
Despre metodele securisto-comuniste , insa va sugerez sa luati in considerare ca erau aplicate in sistemul partidului unic,la vremea aceea.
Acum, deci trebuie sa luati aminte ca fiecare partid care -si scoate capul , la iveala are organele lui. deci securisti s-au inmultit si a trebuit sa-si diversifice metodele pentru a ne putea surprinde cu noi idei si in special ,valori pe care partidele sa le promoveze.
Cit priveste certificarea pe functie, IOANA, nu te agita ! Ziaristii seriosi nu se tem! de examene si verificari, la anumite perioade de timp.Este prevazut in regulile managementukui ca ,periodic e bine sa facem o recertificare a abilitatilor pe functii, ca altfel intervine rutina, si primul lucru pe care-l faci pe baza rutinei ,e ca incepi sa eludezi legile, pentru ca te-ai invatat si ai vazut ca "tine"
Cit despre alesi nostrii nu va feceti probleme, ei sunt verificati si reatestati pe functii la alegeri! Iar aici vina nu e a lor , ci a noastra, pentru ca le-am dat girul sa-si mai faca "de cap", inca un mandat.

 

Ce are de spus PNL-ul in cazul asta ?

Va convine un membru PNL de culoare Stanilista ?

 

Jurnalistii ma mint si ma inseala, relatandu-mi rastalmacirile lor, adica MA IMPIEDICA SA GANDESC CU PROPRIUL MEU CAP atata vreme cat nu imi relateaza CORECT si FAIR-PLAY evenimentele.

Cetateanul roman, oricat de inteligent ar fi, daca faptele ii sunt relatate INCORECT, lipsit de FAIR-PLAY, TRUNCHIAT, RASTALMACIT, MINCINOS, este impiedicat sa gandeasca cu propriul sau cap, caci i se dau, cu perversiune si intentionat, date eronate, pe care acesta, preluandu-le, il conduc catre o falsa convingere, exact acea convingere pe care a scontat jurnalistul mercenar.
Vreau sa fiu lasata sa gandesc cu propriul meu cap, nu cu al patronilor mass-media prin intermediul jurnalistilor vanduti acestora, pentru ca, la fel ca Iuliu Maniu, pe care mi l-am facut icoana, urmaresc binele primordial al tarii mele inaintea binelui partidului meu si al binelui meu personal!
Vreau JURNALISM ETIC si MORAL in Romania, caci vreau binele final al Romaniei, respectiv al fiecarui cetatean din aceasta tara, si nu binele personal al acelora cativa care s-au catarat peste cadavrele a peste 1.000 de romani nevinovati in locul lui Ceausescu pentru a jefui aceasta tara, respectiv pentru a ne jefui pe noi, cei 21 de milioane de cetateni ai ei, si care PENTRU ACEST SCOP si-au facut din mass-media, a 4-a putere in stat, un mobil aservit fara scrupule!

 

ASTEPT O LEGE PROPUSA DE ZIARISTI SI DISCUTATA IN PARLAMENT

Pana atunci, vorbim vorbe! E ca si in cantecul de lebada a lui ceasca, "noi ne facem ca platim, voi va faceti ca munciti"! In concluzie, inclusiv "a 4-a putere in stat" trebuie sa se conformeze unei LEGI profesionale! De ce spun acest lucru? Pentru ca, efectele muncii sale influenteaza interesele cetatenilor acelei tari! Pana in profunzimea ultimei celule de sange! Priviti cum arata SUA si cine o conduce in fapt! MASS-MEDIA! Presedintii sunt alesi cu acordul lor! Presedintii cad datorita lor! Procesele juridice au loc la televizor! Dragii mosului, nu va simtiti vexati! Trebuie sa intelegeti un lucru simplu: VIITORUL va folosi orice arma impotriva natiunilor! Cu cat slabesti mai mult autoritatea, cu atat natiunea se soarbe mai usor in boticul jegos al unui Vintu! Ca exemplu! In aceste zile am asistat la un episod, care fie vorba intre noi, nu l-as fi dorit prezentat pe marile ecrane ale lumii, ca avand locatia Romania! Pentru acest lucru l-as deferi justitiei pe "Hoover" de Romania, zis "buldog" pe numele mic!

 

LEGEA PRESEI

Domnule GHISE vorbesti din GUSE. Legea presei este legea ADEVARULUI. Daca erai in alta tara erai fluierat de parlamentari si bineinteles de opinia publica ceea ce ar fi atras demisia ta. Esti chiar un adevarat pericol national. Uiti de LIBERTATEA presei si a cuvantului de semificatia cestuia.Nu ai ce cauta in vre-un partid chiar si opozitie.

 

Intre da si nu

1. Nimeni (cred) nu poate sa conteste faptul ca mass-media romaneasca pacatuieste: prin lipsa de deontologie profesionala, (nu de putine ori)prin necunoasterea limbii romane (lipsa acuzativului, forme de plural defectuoase, genitive aberante si cate altele), prin citarea trunchiata, prin deformarea evenimentelor prezentate - care conduc la manipulare, inducere in eroare si la caracter partinic (nu mai vorbesc de calomnie). Lipseste apoi responsabilitatea. Sa nu uitam inregimentarea politica (ceea ce la rigoare, daca este declarat fatis, nu e un rau). Toate acestea ar face necesara o lege care sa mai salubrizeze mass-media.

2. Pe de alta parte, suntem in Romanaia si stim din pacate ca orice initiativa cat ar fi ea de benefica si de necesara isi pierde in final din credibilitate si aplicabilitate: in spatele ei sunt interese, lasa loc la interpretari, se fac excese si abuzuri. Presa trebuie sa ramana libera - asa s-au mai putut afla "amanunte" despre..oameni (cititi: politicieni), fapte (cititi: afaceri), intamplari.

Indiferent de continutul unei asemenea legi, adevaratii jurnalisti nu au de ce a se teme.
Asa cum este formulata legea Ghise trebuie amendata, daca nu este regandita si reformulata.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor