Ziare.com

Medicul sanctionat in cazul mortii lui Ioan Gyuri Pascu a castigat in instanta

Miercuri, 05 Aprilie 2017, ora 09:54

   

Medicul sanctionat in cazul mortii lui Ioan Gyuri Pascu a castigat in instanta
Medicul sanctionat cu diminuarea salariului in cazul mortii lui Ioan Gyuri Pascu a obtinut, marti, in instanta, anularea masurii.

Tribunalul Bucuresti a anulat sanctiunea data in octombrie 2016 de Ambulanta Bucuresti-Ilfov in cazul medicului Anca Dobre, cea care a raspuns primului apel de urgenta in cazul lui Ioan Gyuri Pascu.

Magistratii au admis contestatia medicului si au dispus anularea deciziei de sanctionare emisa de Serviciul de Ambulanta Bucuresti - Ilfov. Totodata, instanta a decis obligarea Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov la plata sumei de 3.500 lei reprezentand cheltuieli de judecata.

Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva, ea putand fi atacata tot la tribunal in termen de 10 zile de la comunicare.

"Am atacat decizia de sanctionare a doamnei doctor Anca Dobre, deoarece a fost emisa cu incalcarea conditiilor de legalitate prevazute de Codul Muncii. In plus, decizia de sanctionare este deopotriva lipsita de temeinicie: doamna doctor nu a incalcat obligatiile prevazute de contractul de munca, fisa postului si regulamentul intern.

Referitor la faptul daca doamna doctor Anca Dobre va da in judecata Serviciul de Ambulanta Bucuresti - Ilfov pentru prejudicii de imagine: nu cred ca va promova o astfel de actiune. Anca Dobre este un medic pasionat, care isi respecta profesia, pacientii, colegii. Scopul urmarit prin aceasta actiune a fost indreptarea unei greseli, respectiv aceasta sanctionare nedreapta", a declarat Dragos Iordache, avocatul medicului.

Anca Dobre a facut parte din echipajul de ambulanta, care s-a deplasat in dimineata zilei de 26 septembrie 2016 la adresa lui Ioan Gyuri Pascu.

Potrivit avocatului, nici pacientul, nici fosta sotie a pacientului nu au mentionat antecedentele cardio-vasculare si nu au prezentat documentatia medicala. De asemenea, intrebat despre istoricul medical, Ioan Gyuri Pascu ar fi mentionat ca sufera de diabet zaharat pe care il tinea sub control. Medicul Anca Dobre a parasit locuinta pacientului in momentul in care acesta se simtea bine si avea parametrii vitali normali.

Vezi si Fosta sotie a lui Gyuri Pascu povesteste ce s-a intamplat in noaptea mortii artistului: La sosirea primei ambulante isi revenise complet

Ulterior, ca urmare a decesului lui Ioan Gyuri Pascu, Serviciul de Ambulanta Bucuresti - Ilfov a audiat-o pe Anca Dobre in cadrul Comisiei de Disciplina. Medicul a explicat modul in care s-au desfasurat interventia la domiciliul pacientului si i-a fost comunicat verbal ca nu exista motive pentru a fi sanctionata, potrivit avocatului acestuia, care a mai precizat ca decizia de sanctionare a fost transmisa la solicitare, dupa ce aceasta a constatat ca i-a fost diminuat salariul.

Citeste si Ancheta ministerului in cazul mortii lui Ioan Gyuri Pascu: Medicul de la ambulanta, "posibila abordare superficiala"

Pe de alta parte, Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov a acuzat atunci medicul care a intervenit in cazul artistului Ioan Gyuri Pascu ca nu a avut cu el intregul echipament si ca nu a putut face dovada consimtamantului pacientului pentru refuzul de transport la spital, potrivit medicului Alis Grasu.

Vezi si Ioan Gyuri Pascu nu va fi deshumat - raspuns oficial de la Parchet
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2499 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor