Despre Ioan Mang

Ioan Mang s-a nascut la 15.07.1958. In mai 2012, a fost desemnat si numit ministru al Educatiei, inlocuind-o pe Corina Dumitrescu, care a fost acuzata de plagiat. 

Date personale

Functia detinuta: profesor universitar

Data si locul nasterii: 15.07.1958

Stare civila: casatorit

Copii: Claudia, 11.05.1982 si Ioan-Alexandru, 22.05.1987

Nationalitate: romana

Religie: ortodoxa

Cele mai importante evenimente din viata ta:

Consilier Judetean (jud Bihor) incepand cu iulie 2008

Consilier Judetean (jud Bihor) in perioada 2004-2006

Alegerea in functia de PRORECTOR al Universitatii din Oradea, martie 2001

Sef catedra Calculatoare Universitatea din Oradea, 1993-2000

Educatie

Studii:

1993 - 1998, Doctorat in stiinte ingineresti la Universitatea Politehnica din Timisoara

1978 – 1983, Institutul Politehnic „Traian Vuia” Timisoara, Facultatea de Electrotehnica, sectia Automatizari si Calculatoare

Cursuri:

1995, Curs "Managementul financiar" (CODECS)

1995, Curs "Managementul relatiilor cu clientii" (CODECS)

Cariera

Functii detinute:

iulie 2008, consilier, Consiliul Judetean Bihor

2004-2006, consilier, Consiliul Judetean Bihor

Evolutie:

M-am nascut in 1958 intr-o localitate din Tara Crisurilor. Am avut ambitia sa invat pentru a sti in ce lume traiesc. Scoala a fost si a ramas un reper in viata mea. M-au atras de la bun inceput stiintele exacte. Am fost student la Timisoara si sunt licentiat al Facultatii de Automatizari si Calculatoare a Universitatii Politehnice din Timisoara.

Pana in 1989 am lucrat in cercetare la I.P.A. Bucuresti. Dupa 1989, mi-am deschis o afacere in domeniul IT. Scoala insa a ramas o obsesie. Incepand din anul 1990 predau la Universitatea din Oradea unde sunt profesor la Facultatea de Inginerie Electrica si Tehnologia Informatiei –catedra Calculatoare.

MANG IOAN CA PROFESOR Cred ca fiecare tanar parcurge cum stie mai bine perioada marilor intrebari. Copil fiind, am fost fascinate de tot ceea ce nu stiam. Au venit apoi anii adolescentei, cu primele raspunsuri dar si cu alte intrebari si mai tulburatoare. In aceasta ambianta a calatoriilor din fiecare zi si din fiecare noapte printre intrebari tot mai revoltate si raspunsuri tot mai incomplete mi s-a cristalizat marea pasiune. Cartea.

Nu mi-ajungea timpul pentru a citi. Din toate aceste motive mi se pare cat se poate de firesc, chiar banal, ca am ajuns profesor. Modelele mele au fost dintotdeauna oameni de catedra, dupa ce idolii mi-au fost marii calatori care au descoperit continentele, savantii care au cutreierat atomii, tehnicieni si ingineri care au inventat lumea virtuala.

Sunt dascal pentru ca fiecaruia ii este dat sa fie ceea ce tinde a fi! „Meseria” mea de baza este aceea de profesor. In acelasi timp sunt om de afaceri si politician. Dar fundamental, in intimitatea fiintei mele, sunt profesor.

Activitate politica:

Membru PSD din 2001

Functii detinute in partid:

~ 2002-prezent, vicepresedinte PSD BIHOR

~ 2004-2005, presedinte interimar PSD Oradea

Distinctii:

2003, International Diploma of Honour for significant contributions to global society through OUTSTANDING ACHIEVEMENTS IN COMPUTER SCIENCE - conferita de American Biographical Institute USA

Afaceri

Afaceri, avere:

Incepand cu 1991 detin impreuna cu sotia mea compania DEC s.r.l. (Oradea), specializata in dezvoltarea de solutii IT de control acces, pontaj, supraveghere video si ticketing pentru stadioane/ski/strand/parcari/transport in comun.

Compania are 60 de angajati, iar cifra de afaceri medie anuala este de peste 2 milioane euro.

Viata personala

Viata personala: Casatorit cu Erica Mang, din anul 1981. Am doi copii, Claudia si Ioan-Alexandru, amandoi implicati in compania pe care am infiintat-o.

Hobby-uri: cercetare si dezvoltare sisteme biometrice, golf, tenis

Inedit:

Membru fondator al Societatii pentru Ingineria Calculatoarelor si Tehnologia Informatiei din Romania

Membru in „Academia Oamenilor de Stiinta, Arta si Literatura” – filiala Bihor Membru IEEE (The Institute of Electrical and Electronics Engineers Inc.)

Membru ACM (Association for Computing Machinery) Membru „International Oracle User Group” (IOUG)

Alte activitati

Alte activitati: Activitati caritabile in calitate de:

~ Membru club Lions Oradea (din 2000)

~ Membru club Rotary Oradea (din 2003)

Link-uri utile:

Ioan Mang
Ioan Mang

Data nasterii: 15.07.1958

Evenimente importante:  Consilier Judetean (jud Bihor) incepand cu iulie 2008, Consilier Judetean (jud Bihor) in perioada 2004-2006, Alegerea in functia de PRORECTOR al Universitatii din Oradea, martie 2001, Sef catedra Calculatoare Universitatea din Oradea, 1993-2000

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Ioan Mang, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.