Mang si-a dat demisia: Sunt nevinovat, nu am nimic sa imi reprosez

Marti, 15 Mai 2012, ora 18:36
3624 citiri
Mang si-a dat demisia: Sunt nevinovat, nu am nimic sa imi reprosez
Foto: RealitateaTV

Ioan Mang a explicat, marti seara, ca a decis sa demisioneze din fruntea Ministerului Educatiei pentru ca imaginea Guvernului era afectata, precizand insa ca este nevinovat si acuzatiile de plagiat sunt, de fapt, un atac politic.

Intrebat de ce nu si-a prezentat mandatul mai devreme, in aceasta logica, fostul ministru de la Educatie a raspuns ca a crezut "ca totul este un atac politic si ca se va opri cand comisiile de ancheta" vor prelua cazul.

Ministrul Mang si-a dat demisia - Ponta: E un scaun electric la Educatie!

"Atacul a continuat si se extinde in intreaga Europa. Practic, nu cred ca este cazul ca pentru un lucru pentru care nu sunt vinovat si care se va dovedi in final sa afectam imaginea Guvernului asteptand pana pe 15 iunie sa fim atacati in continuare. Sunt lucruri importante in minister, sunt lucruri grave, sunt convins ca viitorul ministru va continua demersurile pentru a descoperi tot ce s-a intamplat in aceasta perioada si de asemenea il asigur de tot sprijinul meu cu tot ceea ce pot", a adaugat ministrul demisionar.

De asemenea, fostul sef de la Educatie a tinut sa le multumeasca celor care l-au incurajat.

"As dori de asemenea sa adresez celor peste cateva mii de cadre didactice si elevi care mi-au adresat mesaje de incurajare si mi-au solicitat sa nu renunt, sa-i asigur ca voi continua sa lupt pentru bunul mers al Educatiei, pentru a face adevarata reforma de care are nevoie aceasta natiune", a conchis Mang, precizand ca "nu am nimic sa imi reprosez".

Premierul Victor Ponta a anuntat, marti, ca ministrul Educatiei, Ioan Mang, si-a dat demisia, pentru a putea face lumina in cazul in care este acuzat de plagiat, fara sa mai aduca si alte prejudicii de imagine Guvernului.

"Domnul Mang are mainile dezlegate sa isi poata apara prestigiul si munca", a spus Ponta, precizand ca interimar a fost numit ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop.

Ioan Mang a fost acuzat ca ar fi plagiat mai multe lucrari stiintifice. Faptul ca plagierea acestor materiale e reala a fost confirmat chiar de mai multi dintre autorii acestora, cercetatori din Taiwan, Japonia sau Israel.

Mang nu a negat ca aceste lucrari ar fi fost plagiate, insa a pretins ca niciuna dintre acestea nu este a sa si nu stie cum de numele sau a ajuns pe ele, dar ca e vorba de un atac politic al PDL. El nu a putut sa explice insa de ce e vorba chiar si de lucrari din anul 2003 si de ce el nu a sesizat in atatia ani ca numele sau apare pe ele, fara sa se fi sesizat.

Ioan Mang este cel de-al doilea ministru al Educatiei din Cabinetul Ponta care renunta la mandat. Primul a fost Corina Dumitrescu, acuzata si ea de plagiat, dar si ca si-a falsificat informatii din CV.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#Mang demisie Ministerul Educatiei, #Mang demisionat nevinovat plagiat , #demisie