Ioan Mang, noua propunere pentru Educatie, acuzat de plagiat

Luni, 07 Mai 2012, ora 16:07
4383 citiri
Ioan Mang, noua propunere pentru Educatie, acuzat de plagiat
Foto: Arhiva

Ioan Mang, propus la Ministerul Educatiei, i-a spus luni pedelistei Doinita Chircu care il chestionase despre unele zvonuri privind un posibil plagiat, ca scopul intrebarii ei e sa fie cat "mai acra cu un reprezentant al USL".

"Mi-ati mai pus o intrebare, care sper ca a avut un singur scop: acela de a fi cat mai acra cu un reprezentant al Uniunii Social Liberale aflat in aceasta pozitie astazi, cea referitoare la (intrebarea - n.red.) 'se spune', 'se zvoneste', 'exista suspiciuni'.

In momentul in care voi fi acuzat de plagiat, fiti convinsa ca ma voi retrage din orice functie publica", i-a spus senatorul acesteia in cadrul audierilor.

Ce modificari vrea sa faca noul ministru de la Educatie - Fara camere video si Bac pe 3 niveluri

Mang a respins orice acuzatii de acest fel si intr-un dialog cu presa. "Eu as putea spune ca totul a fost o rea intentie pentru ca in documentul pe care dansa il avea la dispozitie nu erau date decat numarul de lucrari stiintifice si de carti. Nu cred ca se putea pune problema de plagiat", a explicat el.

Nu vor fi eliminate camerele video de la Bac

In alta ordine de idei, Mag a declarat luni ca nu doreste sa coboare "stacheta" si sa elimine transparenta de la examenul de Bacalaureat, motiv pentru care nu vor fi eliminate camerele video, asa cum se vehiculase in presa.

"Sunt pentru pastrarea exigentei la examenul de Bacalaureat. Nu dorim sa coboram stacheta, nu dorim sa eliminam transparenta din examenul de Bacalaureat, sa eliminam camerele video. Am inteles ca au fost articole care au spus ca eu am cerut acest lucru. Din discutiile pe care le-am avut in tara, in ultimul an, cu cadre didactice si cu elevi au fost locuri, scoli, in care acele camere video nu au functionat.

Au fost locuri si scoli in care erau indreptate in directii gresite catre pardoseala sau catre tavan. Deci, practic, au fost un fel de acoperire a unor lucruri, acolo unde au fost notele mai bune", a mentionat Mang.

Ioan Mang se razgandeste - vrea camere video la Bac

Acesta a subliniat ca scopul nu este acela de a demonstra ca absolventii sunt slab pregatiti, ci se doreste un examen corect pentru toti absolventii de liceu. "De la bun inceput spun ca nu este un scop in sine si nu trebuie sa fie un scop in sine pentru noi, cei care lucram in educatie, de a demonstra ca absolventii sunt slabi. (...) Nu imi pot imagina cum au fost promovati 225.000 de elevi si au trecut bacalaureatul 100.000 de elevi.

Nu cred ca doar camerele video au fost vinovate. Si daca teama unora este ca nu vom avea camere video, nu trebuie sa se teama de acest lucru. In schimb, va trebui sa facem un examen corect pentru toti absolventii de liceu", a mai spus Mang.

Ioan Mang a fost desemnat duminica seara la Educatie de Victor Ponta, care nu a putut trece peste controversele iscate de Corina Dumitrescu, printre acestea numarandu-se si acuzatii de plagiat al unui volum de drept comunitar, litigiu aflat pe rol la Inalta Curte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mang Educatie acuzat plagiat, #Ioan Mang Educatie Guvern Ponta , #ministrul Educatiei