Ziare.com

Mang, acuzatii serioase de plagiat - vezi lucrarile copiate

de Diana Robu
Marti, 08 Mai 2012, ora 14:45

   

Mang, acuzatii serioase de plagiat - vezi lucrarile copiate
Asupra noului ministru al Educatiei, Ioan Mang, planeaza suspiciuni serioase legate de plagiat. In plus, exista si sesizari oficiale la Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice.

Mang este inlocuitorul Corinei Dumitrescu, propunerea initiala pentru Ministerul Educatiei din Cabinetul Ponta. Aceasta a fost schimbata cu senatorul de Bihor, dupa ce a fost implicata in mai multe scandaluri, inclusiv intr-unul de plagiat.

La audierile in comisiile de specialitate de luni din Parlament, Mang a fost cat se poate de ferm: "in momentul in care voi fi acuzat de plagiat, fiti convinsa ca ma voi retrage din orice functie publica", a spus senatorul in cadrul audierilor.

Ioan Mang, noua propunere pentru Educatie, acuzat de plagiat

In contextul acestor suspiciuni, jurnalistii de la Romania Libera au aflat ca exista, intr-adevar, o lucrare stiintifica - "VHDL implementation of an error detection and correction module based on Hamming code" - publicata de catre actualul ministru de la Educatie, impreuna cu Erica Mang si cu Popescu Costantin de la Universitatea din Oradea in "Journal of Computer Science and Control System" - o revista stiintifica a Universitatii din Oradea - in numarul din 2 octombrie 2011.Pasaje din lucrarea din 2004 a lui Simon Tam au fost copiate in lucrarea elaborata de Ioan Mang in 2011, desi aceasta are doar trei pagini jumatate. De asemenea, alte fraze si grafice care sunt luate dintr-un articol stiintific mult mai vechi.In plus, se regasesc doua planse reproduse integral din lucrarea lui Simon Tam, din care doar in cazul uneia se precizeaza si sursa.

O alta lucrare a ministrului Educatiei, scrisa impreuna cu Erica Mang si Constantin Popescu-Rotoiu reproduce pasaje fara nici o mentionare a sursei. Este vorba de "Reconfigurable computing - a new paradigm", care a aparut in Journal of Computer Science and Control Systems" in anul 2009.

La punctul B al lucrarii, Mang decrie o serie de sapte aplicatii, dintre care patru sunt copiate, integral, fara mentionarea sursei, dintr-o lucrare mai veche scrisa de Thomas Wollinger, Jorge Guajardo, Christog Paar numita "Security on FPGAs: State of the Art Implementations and Attacks" si aparuta in 2004.

Plangere impotriva lui Mang

Stefan Vlaston a facut o sesizare la Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice.

"Nefiind specialist autorizat sa judec astfel de situatii, ma multumesc sa semnalez cauza institutiei abilitate a statului roman, care are caderea sa faca lumina in aceasta speta. Cei care se pricep, au si ei ocazia sa compare cele patru lucrari si sa traga concluziile ce se impun", scrie Vlaston pe Contributors.

"Catre Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii

Doamnei Presedinte Constanta Ganea,

Stimata doamna Presedinte,

Prin prezenta va sesizez o situatie de posibil plagiat, pentru a fi supusa analizei CNECSDTI, conform prevederilor legale in vigoare. Este vorba de doua articole stiintifice din domeniul comunicatiilor si codurilor corectoare de erori, sub semnatura domnului Profesor Ioan Mang, a doamnei profesor Erica Mang, si a domnului profesor Constantin Popescu, profesori la Universitatea din Oradea.

Referintele celor doua articole:

Ioan MANG, Erica MANG, Constantin Popescu. "VHDL Implementation of an error detection and correction module based on Hamming code", Journal of Computer Science and Control Systems, vol. 4, nr. 2, pp. 43 (2011).

Ioan MANG, Erica MANG, Constantin Popescu-Rotoiu. "Reconfigurable computing - a new paradigm", Journal of Computer Science and Control Systems, vol. 2, nr. 2, pp. 22 (2009).

Primul articole contine pasaje copiate integral, fara a face trimitere sau a cita, din urmatorul articol:

Simon TAM. "Single error correction and double error detection", XILINX Application notes: Virtex-II Pro, Virtex-4 Virtex-5 families, XAPP645 (v2.2) August 2006.

Al doilea articol contine pasaje copiate integral, fara a face trimitere sau a cita, din urmatorul articol:

Thomas WOLLINGER, Jorge GUAJARDO, Christog PAAR. "Security on FPGAs: State of the Art Implementations and Attacks". ACM Transactions on Embedded Computing Systems (TECS), Vol. 3, Nr. 3, p. 534, August 2004.

Cu deosebita consideratie,

Stefan Vlaston

07 mai 2012"


Ce spune legea si ce spune Mang

Potrivit Legii Educatiei, "se interzice ocuparea posturilor didactice si de cercetare de catre persoane dovedite ca au plagiat. Se anuleaza automat concursul pentru un post didactic ocupat, indiferent cand, de catre o persoana dovedita ca a plagiat."

Ioan Mang a precizat, pentru Romania Libera, ca nu poate fi vorba de plagiat, dar se va documenta si ne va oferi un raspuns zilele urmatoare.

Asociatia Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara este de parere ca "indicarea unei lucrari in bibliografia generala a lucrarii nu este o autorizare a preluarii infor-matiei din lucrare. Daca preluarea este neautorizata in mod explicit, nu este delimitata in mod lipsit de echivoc si nu este pusa in relatie cu lucrarea de provenienta, atunci plagiatul este prezent iar opera rezultata este una plagiata."
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7787 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
33 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Deci articolele "plagiate" apar la bibliografie!

Trebuie sa fie un plagiat de tip nou, reformat de Basescu!
Daca a scapat o trimitere cu index, musai ca-i plagiat

 

Prin semnarea unui articol,iti insusesti continutul. E proprietate.

Prin copierea ,,proprietatii,, altuia faci un plagiat,cu consecintele legale.
Consiliul National de Etica trebuie sa dea un verdict.
Sa asteptam verdictul.
Articolul doar da vestea ca exista un conflict inca nerezolvat.
Va fi Mang un nou Beuran ?

 

Daca Ponta punea un contabil ca Ministru al educatiei scapa de

astfel de probleme!
Sau el nu aflase inca de mania unora de a copia lucrari stiintifice sau a avut de ales doar intre doi candidati impusi de partid!

 

Cine-i Stefan Vlaston,securistul de serviciu PDL,cel ce se desfasura

in toata mediocritatea lui pe ziare.com?Calomnia se pedepseste penal.Nici nu a fost bine desemnat ministrul invatamantului ca si au iesit la iveala "dosarele"confectionate de securitatea terorista a lui Traian Basescu."Plagiatele "sunt trecute la bibliografie,grozav "plagiat",pun pariu ca securistul Vlaston confunda plagiatul cu turnatoria lui la securitate,impotriva colegilor de catedra.Iata aici plagiate si incropiri securist-comuniste de "opere"ale impostorului intelectual si fals "carturar MR Ungureanu.

http://www.cotidianul.ro/legenda-carturarului-m-r-ungureanu-fata-in-fata-cu-incropeala-numita-opera-180520/

Ciiip - Ciriiiip - Ciripoi... SRS

Da SRS ce zice?
E de acord?
sau el ti-a scris coemntariul (ca de obicei)?
Voi aveti "fisa postului"
)))))

Hai, fugi cu reclamatia la sefu' ca te-am insultat!
)))))))

secera si ciocanul.. USL...

nu ti-a placut cartea prea mult, nu? daca a pus autorul la bibliografie nu e plagiat? de fapt tu nu stii ce e ala plagiat. de ce nu a marcat paragrafele respectiva ca citate? simplu, pentru ca toata lucrarea lui ar fi fost un citat. n-ar fi rau daca ar sta in banca lui, dar sa pui ministru al educatiei pe cineva care fura munca altora si se lauda cu ea? tipic pentru comunistii USL
si e rau ca Vlaston a depus plangerea? securist? dar cine are voie sa faca sesizari despre incalcari ale legii in Romania? sau 'normalitatea' USL e sa furam toti.. o mana spala pe alta.. reteaua Voicu = toti hotii sunt onorabili?

@ ulivia, daca prelua o idee

si o expunea cu cuvintele lui trecind la referinte articolul original, nu era plagiat. In cazul de fata a copiat paragrage integral, cuvint cu cuvint. Chiar si diagrama bloc. A avut acordul editurii in care a aparut articolul sursa, asa cum se cere in astfel de situatii? O practica veche in mediul academic romanesc... Bine, el oricum ramine mai bun decit Corina gospodina, dar daca nena asta-i "the best of USL", e jale mare.

Securistii politiei politice PDLin actiune!

comentariul lui vvc este nepotrivit, deoarec este insultator si nu are "legatura cu articolele la care sunt postate ".Rostul acestui PRIMITIV POSTAC este acela de a se baga in seama cu fel de fel de cretinisme la adresa unor contribuabili romani, oameni ce nu sunt complici cu asasinul Traian Basescu sau cu proxinetii -infracori PDL.

Pan-durule

dar epitetele tale cum sunt?
Probabil in familia ta limbajul pe care-l folosesti e cel cotidian, numai ca vezi tu aici, opinia generala este ca doar cei care nu au argumente recurg la jigniri.

Ba aflase, dar nu-l intereseaza.

Da din gura, ca la demagogie e foarte priceput, si pro-stii il cred. Eu m-am convins, orice ar spune Ponta, nu-l mai pot crede. Nu vezi cum da din gura, "Nu voi ezita sa iau masuri....daca va exista vreo problema de integritate.." El vrea sa dovedeasca ca se poate guverna si altfel. Cum, ca guvernul lui e plin de incompetente si incompatibilotati. Astept sa vad ce masuri ia Ponta fata de Diaconu, care nu stiu prin ce s-a evidentiat in afara de a-si promova sotia intr-o functie din subordinea sa, fara a indeplini conditiile prevazute de lege. I-as spune sa-i fie rusine lui Ponta, dar stiu ca nu are asa ceva, pentruca e prea plin de tupeu.

Si hotarati-va basistilor robi, e vorba de "acuzatii serioase" sau

"suspiciuni serioase"?

Asa vorbind, referinta la hartia igienica RL si la alte organe hranite de la Cotroceni, este clar "referinta serioasa", din care se extrage un "articol serios".

 

mai moroane

lasa politica si concentreaza-te pe niste lectii de inteligenta si educatie! Ai nevoie! Ar fi fost de asteptat ca dupa experienta cu ailalta Ponta sa fie mai atent a doua oara!

Diana Robu,"acuzatiile serioase"facute de Vlaston Stefan?

Pe langa profesorul Ioan Mang,individul stefan Vlaston este un zilier,numai bun sa puna mana pe un tarn si sa zica ca-i stilou.In matemateca,in fizica, in chimie plagiatul nu prea poate exista, nu poti crea ceva ce deja este creat ,dar te poti folosi de acel ceva creat pentru ca devine bun universal recunoscut.uite pentru cele 10 clse ale tale ,domnisoara,teorema lui Pitagora este si atat.daca apere in lucrarea unui tanar matematician este plagiat?Hai mai faceti sapaturi, dar pana atunci lasati guvernul Romaniei sa guveneze, ainceput bine.

da...e un exemplu de plagiat clasic...

dupa legile antiplagiarism din State nici macar nu trebuie sa copieze exact...daca folosesti ideea altcuiva, o rescrii cu cuvintele tale dar nu il citezi e considerat plagiat...
aici pentru asa ceva esti dat afara in secunda urmatoare...iar loc de munca pe urma nici o sansa...esti cu tinicheaua dupa tine...
sa vedem cum e acasa...tot ca pe vremuri?...probabil ca da...

Nu stiu daca este reala acuzatia...

...dar nu m-ar mira daca ar fi asa. Tu nu-l cunosti. Eu da.Este tipul de om care nu sare in fata,nu se expune dar umbla cu pile si relatii. Este tipic pentru cei ce s-au afirmat in ultimii ani de comunism.

E clar ca Mang e sansa ta de a lua BAC-ul!

Stii ce e ala analfabet functiomal?Unul care stie sa scrie si sa citeasca dar nu intelege ce scrie si ce citeste.Tu tocmai ai demonstrat asta!
"Asociatia Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara este de parere ca "indicarea unei lucrari in bibliografia generala a lucrarii nu este o autorizare a preluarii infor-matiei din lucrare. Daca preluarea este neautorizata in mod explicit, nu este delimitata in mod lipsit de echivoc si nu este pusa in relatie cu lucrarea de provenienta, atunci plagiatul este prezent iar opera rezultata este una plagiata"

A fost,este si va fi...

...un lingau. Il cunosc personal. Nu am avut nici un conflict cu el pentru ca l-am ignorat. Este un Secretar UTC tipic.

 

@Antimoron

Nu prea ti se potriveste nickname-ul musiu! Plagiat este orice idea pe care un autor o imprumuta de la alt autor fara sa numeasca de unde a folosit idea! Normal ca fiind educat la o scoala comunism tu nu vezi nimic rau prin a fura din inteligenta altora! Un pic de onestitate nu ar strica la multi romani!

 

Antimoron si Grasul.

Plagiatul este o mare problema in inv. sup. rom.
Nu cred ca o rezolvam cu poante si partinire.
Mediul academic romanesc este sufocat de o maree de impotentzi. S-au spart sute de milioane de euro in cercetare pe proiecte a caror singura realizare erau... conspectele din literatura existenta.
Toleranta trebuie sa fie zero pt plagiat.
Si impotentza.

 

Cum va asigura ministrul educatiei corectitudinea BAC-ului?

Deci daca cineva copiaza la BAC, de ce sa fie picat si sa nu poata intra la o fabrica de diplome pentru pro.sti cand ditamai ministru a ajuns in pozitia asta prin impostura?

 

..."cata acreala" domnule profesor,

a-ti dat in manga, ca la jocul cu popice.

 

@becher

- manda ! cu stima.

pentru stabilitatea monedei nationale rugam presa sa nu mai caute

in cv-ul cazaturilor astora din guvern ca se creaza instabilitate.Deasemenea este indicata si redefinirea in DEX a onoarei,cinstei,corectitudinii, devenite arhaisme dupa ziua de ieri.
Tovarasu' smangla ,continuati ,va rog!Atentie la camere.

 

Originalitatea este arta de a nu-ti dezvalui sursele de inspiratie

"A fura ideile contemporanilor este plagiat; a fura ideile anticilor este eruditie" (Charles Caleb Colton)

"A fura idei de la o persoana este plagiat; a fura idei de la mai multi este cercetare" (Legile lui Murphy)

Si despre Sorin Oprescu s-a afirmat cu acte ca este un plagiator si acest lucru nu l-a impiedicat sa fie ales primarul bucurestenilor - Deci morala publica este suficient de ingaduitoare pe subiectul furtului de idei

 

Guvernul Ponta

O adunatura de securisti, hoti si plagiatori.

PUNCT!

 
 

Polbucea - behehehehehehe

si behehehehehehe
ca altceva oricum nu intelegi!
))))))

polbac

Te rog revizuieste-ti limbajul care denota clar ca n-ai argumente si recunoaste: D-nul Ponta a dat din lac in put, numai ca, in cazul de fata trebuie sa spunem ca a dat din put in lac!
Si daca il mai avem in vedere si pe D-nul Marga, ne ducem cu gandul direct la un ocean.

pff

ca o demonstratie de forta,la guvernul MRU,PDL a venit cu o armata de oameni noi si destepti.in schimb Usl nu poate sa numere pe degetele unei maini cativa ministrii nepatati.marele castigator al caderii guvernului ungureanu este clar pdl-ul.

 

Plagiat

Biografia nu-ti da dreptul sa copiezi si nici macar folosesti idei ale altor autori fara sa fie acompaniate de anotari clare in text sau in josul paginii si prezentate clar sub forma de citate. Problema e ca in Romania plagiatul, spaga si furatul au ajuns normalitate si de astfel de oameni suntem condusi, iar hotii sunt cei care tipa cel mai tare la televiziuni si pe forumuri.

 

Dar plagiatul prezidențial?

Dar ce să spunem de plagiatul tragico-comic comis de președintele de la Cotroceni, care, fără să citeze sursa originală și fără măcar s-o menționeze, preia și amplifică realizările specialistului american in economie Bernard Madoff, aplicandu-le in economia romanească.
Specialiști de la EvZ au preluat comentariile unui specialist de marcă din domeniu:
«Cat era datoria externă a fiecărui roman, in 2011

Autor: Departamentul Economic [http://www.evz.ro/detalii/stiri/cat-era-datoria-externa-a-fiecarui-roman-in-2011-980784.html]

Totalul datoriei externe a Romaniei era la sfarsitul anului trecut de 98,4 miliarde de euro sau 5.000 de euro de roman, a declarat, astăzi, intr-o conferintă de presă, Valentin Lazea, economistul sef al Băncii Nationale a Romaniei (BNR).

...
"Din acest total de 98,4 miliarde de euro, după momentul aderării Romaniei la Uniunea Europeană cresterea acestei datorii externe a fost de circa 57 miliarde de euro. Deci in 5 ani ne-am imprumutat de 57 miliarde de euro, iar tot in acesti cinci ani cele trei componente negeneratoare de datorie au adus in tară circa 50 miliarde de euro", a spus Lazea.

"Ideea este cum să facem ca fluxurile negeneratoare de datorie să devină mai mari decat celelalte", a explicat Lazea.»

După cum se vede și din comentariile citate, performanțele lui Bernard Madoff, cel care a reușit performanța de-a lăsa milioane de americani fără fonduri de pensie și mii de fundații de caritate fără resurse, se regăsesc pe deplin pe lista de realizări a președintelui PDL și aghiotanților săi prim-miniștri, fără ca menționarea numitului Madoff să se realizeze intr-un mod corect și corespunzător. Dacă Bernard Madoff a reușit, folosindu-se de imaginea sa de om de incredere, corectitudine și cinste, să convingă firme de investiții, asociații ale angajaților și fonduri de pensii, spitale, fundații de cercetare să-i incredințeze spre administrare circa 65 miliarde dolari, din care in final nu se mai regăseau intre 12 și 20 de miliarde dolari.

Comparați aceste sume cu sumele de ordinul a aproape 100 de miliarde de euro, pe care unul de la Cotroceni, cei cațiva acoliți din Guvern și cele cateva sute din Parlament au reușit să le imprumute in numele cetățenilor romani, sume despre care astăzi se afirmă că s-ar mai găsi circa 7 miliarde de euro la Ministerul de Finanțe, restul nefiind defel clar unde sau in ce s-ar putea regăsi.

Nu ințelegem cum este tolerată atingerea unor performanțe similare, fără ca inspiratorul american să fie corect și corespunzător menționat măcar.

Ministrul Educatiei e doi: Corina, Ioan si Urmatorul

Prima persoana popusa, dar care a avut o varianta a CV-ului facuta manga, a fost Corina.
A doua persoana e Ioan care se jura ca autorul tezei de doctorat e Mang.
Intelege daca poti, la ce minister au fost propusi.

 

Sanziana

Super tare!
Mi-ai placut!
Gandeste-te rogu-te si la evolutia lucr(a)urilor de la externe. Poate reusim o aliteratie de la Mang la Ma(r)nga!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor