Ministrul Ioan Mang, verificat de Comisia de Etica, in urma acuzatiilor de plagiat

Joi, 10 Mai 2012, ora 19:39
2195 citiri
Ministrul Ioan Mang, verificat de Comisia de Etica, in urma acuzatiilor de plagiat
Foto: dcnews.ro

Ministrul Educatiei, Ioan Mang, este verificat de Comisia de Etica de la Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica, in urma unor sesizari de plagiat, au declarat, joi, reprezentanti ai ANCS.

Sesizarile, care au fost primite pe 9 mai, il vizeaza atat pe ministrul Educatiei, cat si pe sotia acestuia, si au fost depuse de presedintele Asociatiei pentru Educatie si Cercetare EDU CER, Stefan Vlaston, au precizat cei de la Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica. Termenul legal pentru rezolvarea unei sesizari este de 90 de zile.

Potrivit reprezentantilor ANCS, specialistii vor incerca sa analizeze sesizarile, pentru a putea raspunde acestora, eventual, intr-un interval mai scurt.

PDL a cerut, miercuri, demisia ministrului Educatiei, Ioan Mang, "pentru faptul ca intreaga opera pe care o are este un plagiat de duzina", dupa cum a declarat, miercuri, presedintele PDL, Emil Boc.

Boc a prezentat, intr-o conferinta de presa, un articol al actualului ministru al Educatiei pe care acesta l-ar fi publicat in 2003 la Craiova si care, conform PDL, reprezinta "in integralitate o copie a unui alt articol stiintific al unor autori japonezi".

"Demisia este necesara si evidenta. Este inadmisibil sa ai in fruntea Ministerului Educatiei un om care din nefericire a fost promovat pe baza de plagiat", a spus Emil Boc.

PDL cere demisia ministrului Educatiei, acuzat de plagiat - Mang are alte prioritati

Ministrul Educatiei, Ioan Mang, a comentat acuzatia de plagiat lansata de PDL spunand despre aceasta ca este "o actiune politica", al carei scop ar fi, in opinia lui, crearea de haos in sistemul de invatamant.

"Nu e vorba de niciun plagiat. Este vorba de teama unora care au patronat acest minister ca au pierdut controlul asupra lui si, intr-adevar, l-au pierdut. (...) De fapt, scopul lor este unul singur: sa creeze haos in sistemul educational cu doua saptamani inainte de a incepe bacalaureatul special si cu o luna inainte de a incepe examenul de bacalaureat. Categoric, este o actiune politica", a declarat Mang, la Romania TV.

Intrebat daca isi va da demisia in cazul in care cei de la PDL dovedesc ca a plagiat, ministrul Educatiei a raspuns: "Daca cei care stiu despre ce e vorba acolo si, mai ales, autorii mentionati in articol ma acuza de plagiat si obtin o decizie in acest sens, categoric ma retrag. Dar asa, pe vorba unor oameni care nu sunt de specialitate, care au cu totul alte probleme...".

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Ioan Mang verificat Comisie Etica, #Ioan Mang acuzatii plagiat, #ministrul Educatiei acuzatii plagiat, #PDL acuzatii plagiat Mang, #Ioan Mang lucrari copiate , #ministrul Educatiei