Premier peste o Romanie manga (Opinii)

Vineri, 11 Mai 2012, ora 19:40
6353 citiri
Premier peste o Romanie manga (Opinii)
Foto: gov.ro

N-as spune ca e un guvern de senili, pentru ca l-as jigni pe Ioan Rus. Nu si pe rectorul Vadului, Feleacului si Clujului.

Insa un darab de palma as indesa scurt in obrajii domnului Victor Ponta, ca sa-l trezesc la realitate, intr-o dimensiune fasneata, de generatie tanara si dornica sa schimbe lumea, cum ii place premierului sa viseze cu ochii deschisi.

Dupa episodul cu cucoana propusa initial la Educatie, vazand apoi, in cinci secunde, ca nu atat PDL si presa, cat comunitatea academica se stramba de dezgust la auzul indolentei cu repetitie din activitatea de cercetare a lui Ioan Mang, premierul ar fi trebuit sa-l scuipe afara din Guvern.

Sa nu astepte ca o comisie sa decida peste trei luni ca lucrarea pe care a descoperit-o sotia ministrului in timp ce cauta retete de molecule in Sanda Marin - uite, Nelule, o compunere nesemnata, pana acum am banuit doar ca exista civilizatii extraterestre, acum sunt convinsa! - este rusinoasa.

Chiar daca Academia Romana va decide, dupa cateva nopti petrecute cu picioarele in apa rece, ca nu se poate decide, sau ii va da ministrului certificat de buna purtare, riscul ca lucrurile sa nu se petreaca astfel ii va decredibiliza lui Victor Ponta orice enunt in care va spune ca legea lui Funeriu/Miclea e proasta.

Ca trebuie sa-l demita urgent pe Mang mai este evident din cauza explicatiilor halucinante ale acestuia. Nu deoarece pare ca a copiat o lucrare de botanica dintr-un manual de muzica, nu deoarece nu stie cum a ajuns lucrarea sub tipar - au dus-o marmotele, caci numai la romani "s-a strecurat" o eroare - , ci pentru ca nu pare prea destept.

Cum sa spui ca mama ta a plans la televizor observand cum ii este puiul pulverizat? Noroc ca japonezii sunt obisnuiti cu catastrofele, ca altfel, cea care i-a dat viata cercetatorului nipon si-ar fi bagat sabia in burta de-a dreptul!

Cum sa afirmi ca esti victima unui complot politic? Mai degraba e o conspiratie care sa-l umple de ridicol pe Victor Ponta, ceea ce e tot la fel de ridicol, desigur.

Asta nu inseamna, fireste, ca premierul e curat ca un fundulet de bebelus iesit din baita. Daca ar avea ceva mai mult obraz, n-ar mai iesi din casa de rusine ca a adus pe scaunul lui Spiru Haret un personaj atat de caraghios taman el, care a criticat acid declaratiile lui Traian Basescu despre scoala care produce tampiti, de pilda.

... Pare prea mare deranjul pe subiectul acesta? Daca vi se pare astfel, incercati sa va imaginati ca domnul Mang nu reprezinta un caz izolat. E doar cel mai strigator la cer. Poate cineva sa-si imagineze ce se afla in restul lucrarilor de doctorat trecute in dreptul numelor din Guvern, daca la Educatie faptele suna atat de grobian?

Dar in zecile de mii de teze care au trecut prin mainile unor universitari doar ca sa-si justifice orele?

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Ponta plagiat Mang, #Mang plagiat ministru Educatie, #Ponta Mang Academia Romana , #ministrul Educatiei