Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Nu avem oameni cinstiti la Educatie?

Luni, 14 Mai 2012, ora 20:16
4343 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Nu avem oameni cinstiti la Educatie?

Titlu din presa, declaratie a lui Victor Ponta: "Pe oricine voi numi va avea aceeasi soarta. Doamna Dumitrescu a fost rezolvata inainte de a fi numita. Domnul Mang urmeaza. Vor urma si ceilalti.

E clar ca trebuie sa facem acest minister sa functioneze. Ca va exista un ministru care nu va fi criticat la Educatie, daca mi-l spuneti dumneavoastra pe acela astazi il numesc. Dar dati-mi voie sa cred ca nu exista. Din pacate", a conchis Victor Ponta.

Adica, spune Victor Ponta, nu exista in Romania oameni competenti si cinstiti, care sa nu poata fi atacati. Ca, daca nu ai schelete in dulap, nu te ataca nimeni. Sau, daca o face, se alege, eventual, cu plangeri penale de calomnie. De ce alti ministri, cu vreo 2-3 exceptii, nu sunt atacati? Greu de inteles pentru Victor Ponta!

Afirmatia o fi valabila, dar restransa la PSD. Nu-mi imaginez ca tot corpul profesoral universitar este facut doar din hoti si plagiatori. Este o jignire grava pe care premierul o aduce cadrelor didactice cinstite si oneste din aceasta tara.

Cine-l obliga sa se rezume la membri PSD? Si acum, in mintea dlui Ponta, Corina Dumitrescu nu are vreo vina? A fost "atacata". Ce s-a spus despre dansa nu are nicio valoare. Cum a fost "atacat" si Ioan Mang. Nu ca ar fi plagiat. Iar Ecaterina Andronescu a fost "atacata" preventiv la ANI.

In mintea procurorului Victor Ponta nu exista vinovatii. Exista doar "atacuri" politice. Exact ca in epoca ceausista, de trista amintire. In aceeasi nota se inscrie si declaratia ministrului Justitiei, Titus Corlatean: "procurorii care l-au anchetat pe Adrian Nastase ar trebui arestati"!

Victor Ponta nu poate admite, nici dupa o saptamana, ca Ioan Mang a facut o nefacuta de rasunet international. A plagiat grosolan, nu unul, ci mai multe articole. A recunoscut chiar domnia sa, adaugand ca nu el este autorul respectivelor articole.

Atunci, de ce mai sesizeaza Victor Ponta Academia Romana? In primul rand, ca aceasta nu are caderea sa se pronunte, iar in al doilea rand problema a devenit: cine a atribuit articolele lui Ioan Mang, daca acesta nu le mai recunoaste? Adica o treaba de politie si procuratura. De Ministerul de Interne. Intr-o cauza clar penala.

Ministrul de Interne, Ioan Rus, sa ordone o ancheta imediata si rapida, sa verifice cine a pus numele Ioan Mang si pe acela al sotiei sale pe niste articole plagiate. Nu este asa de greu pentru o institutie specializata si cu resurse, in aceasta speta.

Grav este ca imaginea negativa a educatiei si cercetarii romanesti se rostogoleste in presa internationala. Fara ca Victor Ponta sa faca un lucru elementar pentru a o stopa: sa-l demita pe ministru.

Vin examenele, un bacalaureat foarte greu, pentru ca vor fi cu 50% mai multi candidati, cei picati anul trecut, si in Ministerul Educatiei nu exista nimeni necontestat care sa ia deciziile ce se impun. Nu Mang, pentru ca nu are nicio credibilitate, nu-l asculta nimeni, cu atat mai putin elevii care vor intra in examene. Momentul e cum se poate mai prost pentru mersul normal al proceselor de sfarsit de an in educatie.

Ce fac conducerile PSD si USL? Ce asteapta? Pana unde sa se lateasca scandalul ca sa ia pozitie?

Si un regret. Unde sunt marii intelectuali romani in aceasta disputa? In afara reactiei asociatiei EDU CER, n-am vazut alte nume grele din stiinta si cercetarea romaneasca care sa ia pozitie. In fata faptului ca Romania este improscata cu ridicol si dispret pe plan international. In fata faptului ca Victor Ponta face cu Romania "ce vrea muschii lui". Exact ca N. Ceausescu.

Domnule Victor Ponta, Romania este si tara noastra!

Sectiunea de invitati a Ziare.com gazduieste o serie de editoriale scrise de personalitati ale vietii publice din Romania.Citeste si:
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Miercuri seara, într-o discuție informală cu președintele Klaus Iohannis, liderul PNL Florin Cîțu a insistat ca el să rămână propunerea de prim-ministru. În replică, șeful statului i-a...
Dacian Cioloș anunță că USR nu va vota un guvern minoritar condus de Nicoale Ciucă
Dacian Cioloș anunță că USR nu va vota un guvern minoritar condus de Nicoale Ciucă
Președintele USR Dacian Cioloș a anunțat joi dimineață, 21 octombrie, că USR nu va vota un eventual guvern minoritar din care să nu facă parte, chiar dacă liberalii vin cu o altă...
Sursa: Ziare.com