Ioan Mang a plagiat - Consiliul National de Etica

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 18:15
6357 citiri
Ioan Mang a plagiat - Consiliul National de Etica
Foto: Arhiva

Consiliul National de Etica a decis, miercuri, ca fostul ministru al Educatiei, Ioan Mang, se face vinovat de plagiat. Mang a ocupat functia de ministru timp de o saptamana. El a fost acuzat ca a plagiat sapte lucrari.

Informatia a fost facuta publica de catre Digi24, care citeaza surse din interiorul Consiliului National de Etica, decizia urmand sa fie facuta publica dupa ce va primi avizul Directiei Juridice din Ministerul Educatiei.

Hotararea a fost luata dupa analizarea mai multor articole semnate de Mang pentru care s-au primit sesizari cu privire la posibile cazuri de plagiat, potrivit surselor citate.

Concluzia referitoare la cazul Mang va fi anuntata oficial de catre CNE numai dupa ce va primi avizul de legalitate al Ministerului Educatiei.

Ioan Mang a declarat pentru Digi24 ca acuzatiile de plagiat au un caracter politic.

"Sunt acuzatii politice. Articolele vizate nu au avut influenta asupra activitatilor mele profesionale, nu-mi apartineau. Este un atac politic, identic cu cel facut asupra altor persoane", a subliniat Mang.

El a comentat verdictul Consiliului National de Etica prin faptul ca "presiunea mediatica asupra membrilor Consiliului a fost foarte mare".

Mang, acuzatii serioase de plagiat - vezi lucrarile copiate

Ioan Mang a fost acuzat ca ar fi plagiat mai multe lucrari stiintifice. Faptul ca plagierea acestor materiale e reala a fost confirmat chiar de mai multi dintre autorii acestora, cercetatori din Taiwan, Japonia sau Israel.

Penibil! Mang a plagiat si un articol gresit. I se cere demisia de urgenta -Interviu Ziare.com

Mang nu a negat ca aceste lucrari ar fi fost plagiate, insa a pretins ca niciuna dintre acestea nu este a sa si nu stie cum de numele sau a ajuns pe ele, dar ca e vorba de un atac politic al PDL. El nu a putut sa explice insa de ce e vorba chiar si de lucrari din anul 2003 si de ce el nu a sesizat in atatia ani ca numele sau apare pe ele.

Mang si-a dat demisia: Sunt nevinovat, nu am nimic sa imi reprosez

Ioan Mang a demisionat din functia de ministru pe 15 mai, la numai o saptamana dupa ce a fost numit. La inceputul lunii iulie a plecat si din functia de senator al PSD, motivand ca a obtinut o functie in administratia locala, in urma alegerilor din 15 iunie.

Ioan Mang este al doilea ministru al Educatiei din Cabinetul Ponta care a renuntat la mandat. Prima a fost Corina Dumitrescu, acuzata si ea de plagiat, dar si ca si-a falsificat informatii din CV.

O.A.

#Ioan Mang verdict plagiat, #Ioan Mang ministru Educatie plagiat , #plagiat