Mang, acuzat de plagiat: Consiliul de Etica da un verdict

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 12:42
2997 citiri
Mang, acuzat de plagiat: Consiliul de Etica da un verdict
Foto: Arhiva

Fostul ministru al Educatiei, Ioan Mang, acuzat de plagiat, ar putea afla miercuri vedictul Consiliului de Etica.

Pe masa celor de la CNE exista deja un raport preliminar care, daca va fi adoptat, va fi trimis Directiei Juridice de la Ministerul Educatiei pentru aprobare, si abia apoi facut public, potrivit Evenimentul Zilei.

Pesedistul si-a sustinut puctul de vedere in fata membrilor Consiliul de Etica pe 18 iulie, iar acum comisia trebuie sa decida daca fostul ministru al Educatiei a plagiat sau nu in lucrarea sa.

Ioan Mang a ajuns ministru al Educatiei dupa ce premierul Victor Ponta a fost fortat de opinia publica sa renunte la Corina Dumitrescu-"Standford".

Imediat, presa a fost invadata de semnale de alarma potrivit carora profesorul universitar Mang ar fi copiat in mai multi autori straini in lucrarile sale.

Adio Mang si scaunul electric de la Educatie

Faptul ca plagierea acestor materiale e reala a fost confirmat chiar de mai multi dintre autorii acestora, cercetatori din Taiwan, Japonia sau Israel.

Mang nu a negat ca aceste lucrari ar fi fost plagiate, insa a pretins ca niciuna dintre acestea nu este a sa si nu stie cum de numele sau a ajuns pe ele, dar ca e vorba de un atac politic al PDL.

El nu a putut sa explice insa de ce e vorba chiar si de lucrari din anul 2003 si de ce el nu a sesizat in atatia ani ca numele sau apare pe ele, fara sa se fi sesizat.

La doar o saptamana de la numirea sa, Ioan Mang si-a dat demisia de la conducerea Ministerului Educatiei.

#Ioan Mang plagiat, #Consiliu National Etica Mang, #Ioan Mang verdict plagiat , #plagiat