Ministrul Educatiei, Ioan Mang: Ma gandesc la demisie

Vineri, 11 Mai 2012, ora 15:22
6596 citiri
Ministrul Educatiei, Ioan Mang: Ma gandesc la demisie

Ministrul Educatiei, Ioan Mang, a declarat, vineri, ca se gandeste sa-si dea demisia din functie, in urma scandalului de plagiat in care e implicat, insa si-a sustinut in continuare nevinovatia.

"De multe ori, nu pentru ca as fi vinovat, ci pentru ca e mult prea multa suferinta in jur", a spus Mang la Romania TV, intrebat daca s-a gandit la demisie in ultimele zile.

El a vorbit si despre eventuala retragere a titlului de doctor universitar, pentru cazul in care va fi gasit vinovat de plagiat.

"Si daca nu se retrage titlul, plec eu din invatamant. Acele lucrari nu-mi apartin, nu aveam niciun interes sa le am, nu-mi aduceau niciun folos", a afirmat Mang.

Mai mult, el a sugerat ca numele i-a fost trecut pe lucrarile despre care se spune ca le-a plagiat pentru "a-i face bine"

"Cineva poate crede ca iti face un bine daca te pune pe o lucrare", s-a mai aparat Mang.

In acelasi interviu, senatorul PSD a precizat ca premierul Victor Ponta, care e si seful sau de partid, nu-i raspunde la telefon pentru a discuta despre aceasta situatie.

Ponta, despre Mang: Se fac verificari, daca e vinovat, pleaca

Victor Ponta a vorbit, joi seara, despre cazul ministrului Educatiei Ioan Mang, care a fost acuzat de plagiat de mai multe ori. Premierul a mentionat ca se fac verificari si in cazul in care ministrul va fi gasit vinovat, el va fi nevoit sa isi dea demisia.

"Am fost informat asupra acuzatiilor care i-au fost aduse de liderul Opozitiei, Emil Boc, si alti apropiati ai sai. Am hotarat sa solicit catre o institutie independenta - ca nu ar fi credibil ca Ministerul sa verifice -, catre Academia Romana ca un grup de specialisti sa verifice. Va trebui sa isi asume raspunderea si sa paraseasca functia. Daca nu, va merge mai departte si isi va indeplini sarcinile ca ministru.

Imi doresc ca Ministerul Educatiei, devenit principala tinta a atacurilor, sa aiba o activitate eficienta", a spus Ponta la intoarcerea de la Bruxelles.

Ministrul Educatiei, Ioan Mang, a fost acuzat ca ar fi plagiat mai multe lucrari stiintifice. Faptul ca plagierea acestor materiale e reala a fost confirmat chiar de mai multi dintre autorii acestora, cercetatori din Taiwan, Japonia sau Israel.

Mang nu a negat ca aceste lucrari ar fi fost plagiate, insa a pretins ca niciuna dintre acestea nu este a sa si nu stie cum de numele sau a ajuns pe ele, dar ca e vorba de un atac politic al PDL.

El nu a putut sa explice insa de ce e vorba chiar si de lucrari din anul 2003 si de ce el nu a sesizat in atatia ani ca numele sau apare pe ele, fara sa se fi sesizat.

Presedintele PDL, Emil Boc, a cerut, miercuri, schimbarea din functie a lui Mang, pentru plagiat.

Inainte de desemnarea lui Mang ca ministru al Educatiei in Guvernul Ponta, postul ii fusese repartizat Corinei Dumitrescu, rectorul Universitatii Crestine "Dimitrie Cantemir".

Aceasta a trebuit sa fie retrasa, insa, din cauza numeroaselor acuzatii aparute in presa, de la suspiciunea de incompatibilitate la faptul ca a mintit in legatura cu studiile sale sau ca a fost acuzata, la randul sau, de plagiat.

L.L.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ioan Mang demisie, #Ioan Mang ministru Educatie plagiat , #plagiat