Ponta s-a facut manga cu Educatia (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 13 Mai 2012, ora 20:00
10212 citiri
Ponta s-a facut manga cu Educatia (Opinii)
Foto: stirileprotv.ro

Imi imaginez ce trebuie sa fie in capul lui Victor Ponta. Pe de o parte, aproape toata presa urla ca a pus ca ministru al Educatiei un plagiator autentic, iar pe de alta domnul Ioan Mang se jura si il asigura ca totul este o facatura politica, o razbunare dusmanoasa si o conspiratie la care au contribuit toate fortele Universului.

In presa apar dezvaluiri dupa dezvaluiri, declaratii ale tuturor autorilor plagiati, comparatii intre textele copiate, zeci si sute de pagini de informatii, iar Mang sustine calm ca totul este orchestrat de o forta nefesta care actioneaza din umbra si la comanda politica. Repet, il inteleg pe Ponta. Pe cine sa mai creada. Ministrul Educatiei se prezinta drept cel mai onest intelectual al Ardealului. Presa prezinta dovezi ca e cel mai furacios dintre hotii de proprietati intelectuale.

Urmarea fireasca - sa apelam la Academia Romana. Acum il asteptam toti manga pe ministrul Educatiei cu certificatul de autor autentic, ori cu patalamaua de plagiator intr-o mana si cu demisia in cealalta. Pana acum premierul i-a dat credit lui Mang, pentru ca refuza sa ia de bune dovezile pe care presa i le-a pus la dispozitie si care asteapta doar sa fie citite si studiate atent. La Universitatea "Al. I. Cuza" din Iasi a fost realizat chiar si un studiu, cu ajutorul unui program unic in tara, din care rezulta ca un procent de peste 80% de informatie dintr-o opera a ministrului a fost plagiat. Procurorul Ponta paseaza problema in bratele Academiei Romane, de unde un raspuns definitiv ar putea veni chiar si peste un an.

Haios, daca ne gandim ca aceeasi Academie Romana a mai fost pusa in aceasta situatie, doar ca atunci "paratii" erau chiar membri ai celebrei institutii: Constantin Popa si Ionel Sinescu. Primul era deja membru al Academiei, cel de-al doilea a devenit dupa, ambii facand parte din "lotul" plagiatorilor Beuran si Bartos si toti fiind dovediti a fi plagiat operele mai multor autori. Asta daca e sa dam crezare aceleiasi prese rautacioase si arhivei ei firave.

In atat de traditionalul stil romanesc, nimeni nu a platit pentru acest furt intelectual. Beuran s-a intors la catedra, Daniela Bartos preda si ea in continuare, iar Ionel Sinescu a devenit membru al Academiei Romane. Toti au fost reabilitati dupa scandal si dupa verdict. Daca asta e sistemul catre care premierul a trimis la judecata cazul lui Mang, putem sa ne luam gandul de la dreptate. Va fi orice, numai corectitudine nu.

Cel mai probabil, insa, Victor Ponta vrea sa traga de timp. Aceasta a fost, este si va fi intotdeauna tactica guvernantilor, indiferent de problema pusa in discutie. Cu atat mai mult in cazul lui Ponta, ale carui nominalizari de la Educatie s-au dovedit a fi catastrofale.

Si asta in "cel mai cinstit Guvern" pe care l-a avut Romania. Cand Executivul Ponta ar fi trebuit sa fie un model fata de tot ce l-a precedat, ca sa poata trece de alegeri fara emotii si sa mai spere la inca un mandat.

Smecheria cu Academia i-a iesit de minune. Pana va veni rezultatul (daca va veni vreodata), vor fi trecut alegerile, oamenii vor fi uitat si ministrul va disparea natural. Insa folosirea acestei tactici - tragerea de timp - identica din punctul asta de vedere cu strategia Guvernelor Boc sau MRU - il plaseaza si pe Ponta sub zodia pastisei clasice. Pentru ca astfel nu face decat sa copieze tot mai in profunzime proastele obiceiuri ale predecesorilor sai.

PS: manga s.f. (reg.) 1. surpatura in mal; prapastie. 2. drum sub nivelul ogoarelor din jur. 3. om incapatanat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Medicina din România ar fi la nivelul SUA. Vicepreședintele Academiei : "N-am văzut nicio diferenţă, nici în diagnostic, nici în tratament"
Medicina din România ar fi la nivelul SUA. Vicepreședintele Academiei : "N-am văzut nicio diferenţă, nici în diagnostic, nici în tratament"
Vicepreşedintele Academiei Române, Nicolae-Victor Zamfir, a declarat vineri, 19 aprilie, la Târgu Mureş, că în privinţa tehnologiei care se utilizează în medicină nu a văzut nicio...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Ioan Mang ministrul Educatiei, #Victor Ponta prim ministru, #Academia Romana, #acuzatii plagiat , #plagiat