Victor Ponta si "cadavrele ascunse" ale politicii romanesti (Opinii)

Luni, 14 Mai 2012, ora 21:45
3639 citiri
Victor Ponta si "cadavrele ascunse" ale politicii romanesti (Opinii)
Foto: Antena 3

Victor Ponta este tot mai hotarat sa isi incheie fulgerator cariera politica la nivel inalt. Deciziile iresponsabile si pripite pe care le ia nu pot decat sa erodeze bruma de incredere pe care romanii i-au acordat-o si sa scoata tot mai mult in evidenta "cadavrele ascunse" ale politicii romanesti.

Sistemul educational romanesc este plin de personaje care nu au ce cauta in functiile inalte in care s-au cocotat doar datorita influentelor, nepotismelor si reciprocitatilor de care beneficiaza.

Ultimul din seria de personaje sinistre de la Educatie este domnul ministru Ioan Mang. Dupa doamna Corina Dumitrescu, pe care, iata, ajungem sa o regretam, noul ministru a aratat repede de ce este in stare, mai bine zis, de ce a fost in stare pana acum.

In universitati, cadrele didactice sunt intr-o cursa nebuna dupa promovare si fac tot posibilul pentru a ajunge in functii inalte si "a putrezi" acolo pana la pensionare. Unii profesori de prin facultati nu merita nici macar jumatate din banii pe care ii primesc. Ore tinute de asistentii lor sau articole scrise tot de cei "mici", aceasta este reteta succesului. Nu putem generaliza, caci ar fi profund nedrept, insa numarul lor nu este nicidecum unul mic.

Lumea universitara este una plina de compromisuri, de mediocritate si de incompetenta, ilustrata cel mai bine de iesirea in fata a lui Ioan Mang. Un domn care se preface acum ca nu stie cine i-a pus numele in articole sau cine l-a trecut coautor la articolele furate, copiate dupa alti cercetatori.

Se stie ca este un obicei traditional ca in invatamantul superior sa faca munca de cercetare asistentii sau chiar lectorii, iar maharii sa vina doar sa isi puna numele pe articole si sa traga foloasele muncii altora.

Un obicei de bun venit pentru debutantii in sistem, practica ce se perpetueaza multi ani, in functie de servilismul "bobocului" si de coloana lui vertebrala. Astfel de oameni aleg sa nu fie onesti si sa isi cladeasca intreaga lor cariera pe o fundatie de nisip, care se va darama prima data cand va fi clatinata.

Ponta, primul vinovat

Victor Ponta este primul responsabil pentru situatia creata. Prejudiciul de imagine si de incredere pe care il sufera este urias. Alegerile sale arata ca nu el le face, ele fiindu-i dictate de altii, nu neaparat binevoitori. Nu este acceptabil sa fii atat de ignorant, incat sa pui intr-o functie de ministru un om pe care nici macar nu il cunosti bine.

Sau, daca il cunosti atat de bine si vrei sa il promovezi, desi el are o probitate academica si morala compromisa, atunci esti din aceeasi categorie cu el.

PDL-ul nu putea astepta un cadou mai mare din partea actualei guvernari si a simtit punctul slab al USL-istilor, lovindu-i acum unde ii doare mai tare. Guvernele nu se fac pe genunchi, in pripa si fara o analiza temeinica a trecutului acestor oameni pe care urmeaza sa ii numesti.

Este un semn de superficialitate din partea lui Victor Ponta, un semn de nepricepere si ignoranta sa ai doi ministri ai Educatiei atat de controversati si sa ii randuiesti la interval de doar cateva zile. Gesturile inexplicabile ale premierului arata si ca el nu se astepta sa ajunga atat de repede prim-ministru.

Daca ai "cadavre" in debara, atunci e bine sa le tii acolo sau sa le ascunzi cat mai bine, bineinteles, ipotetic vorbind. Nu m-as mira ca acesti profesori universitari care ajung sa conduca destinele a zeci de mii de copii in tara noastra sa nu stie nici macar lucrurile elementare ale meseriei lor, multi nefiind demni sa ocupe posturile in care se afla acum bine asezati.

Dar, sa recunoastem, exista o solutie pentru orice problema. Iar in Educatie, aceasta se numeste eterna si fascinanta Ecaterina Andronescu.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#ministru educatie ioan mang plagiat, #Victor Ponta Mang plagiat demisie, #Ecaterina Andronescu ministru Educatie , #plagiat