Ioan Mircea Pascu, nemultumit de filmul "California Dreamin'"

Marti, 19 Februarie 2008, ora 14:39
2534 citiri
Ioan Mircea Pascu, nemultumit de filmul "California Dreamin'"

Europarlamentarul Ioan Mircea Pascu (PSE/PSD) a solicitat conducerii Parlamentului European sa analizeze problema filmului care va reprezenta Romania la festivalul de film organizat de PE cu ocazia Anului dialogului intercultural si sa ia masurile care se impun in acest sens, informeaza marti Adevarul.

Pascu a criticat faptul ca alegerea filmului "California Dreamin'" a fost facuta de oficiali europeni, si nu de partea romana si a sustinut ca filmul nu prezinta, prin tematica, valori care tin de dialogul intercultural.

"Din cate am inteles, propunerea initiala a Romaniei nu a fost acceptata, pe considerentul ca nu raspundea temei. Numai ca productia care o inlocuieste - filmul "California Dreamin'" - are neajunsuri si mai mari in acest sens", a afirmat eurodeputatul, in plenul Parlamentului European.

El a mai spus ca, "in timp ce toate celelalte filme transpun dialogul intercultural la nivel personal, uman, filmul "California Dreamin'" relateaza un caz imaginar al unui transport american prin Romania, oprit de autoritatile locale, care se termina printr-un...razboi civil".

"Filmul este pigmentat cu limbaj obscen, scene de sex si violenta explicite, caz singular in festival. Nu cred ca acestea sunt "virtuti" ale dialogului intercultural", a adaugat europarlamentarul roman.

In opinia lui Ioan Mircea Pascu, "cel mai mare neajuns este ca, aparent, alegerea acestui film nu apartine partii romane, ci functionarilor Parlamentului European".

"Daca este adevarat, lucrurile sunt grave, intrucat un concept apolitic, cum este dialogul intercultural, este politizat constient din ratiuni obscure, prejudiciind imaginea unei tari membre UE. In consecinta, solicit conducerii Parlamentului European sa analizeze chestiunea si sa ia masurile care se impun", a conchis europarlamentarul social-democrat.

Citeste si:
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi 26 mai, la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase...