Ioan Mircea Pascu propune taxa pe sex

Joi, 07 Ianuarie 2010, ora 14:25
10266 citiri
Ioan Mircea Pascu propune taxa pe sex

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu spune despre "taxa pe fast food" propusa de ministrul Sanatatii Attila Cseke ca este o "tampenie" si propune, ironic, o taxa si pe "sexul marital si extramarital" ce ar putea fi denumita "taxa pe fericire".

"Citesc, mai intai cu stupoare, apoi cu revolta, ca noul ministru al Sanatatii, reprezentant al UDMR, propune impozitarea suplimentara a meniurilor fast food, a bauturilor carbogazoase si a dulciurilor, banii urmand sa fie folositi, desigur, exclusiv pentru 'imbunatatirea calitatii actului medical'!?

Se poate discuta la infinit despre monumentalitatea acestei tampenii (daca nu as avea suspiciunea ca la ea s-a ajuns si cu contributia celor de la Finante, a caror inventivitate in privinta de biruri este neintrecuta, mai ca as fi bucuros ca ministrul nu este roman), insa cred ca trebuie sa fim constructivi", scrie Pascu pe blogul personal.

Europarlamentarul propune ca taxa pe sex sa fie reglementata de legi clare, "a caror respectare sa fie verificata de comisii de cetateni atenti selectionati".

"Drept pentru care ii sugerez dlui ministru, dar si prietenilor sai de la Finante, sa instituie o taxa suplimentara pe sexul marital si extramarital - am putea-o denumi 'taxa pe fericire', caci nu orice activitate sexuala este vicioasa, sa intre la 'taxa pe viciu' - cu reguli clare de aplicare, a caror respectare sa fie verificata de comisii de cetateni atent selectionati (eventual, numai de la partidele aflate la putere), in scopul sprijinirii suplimentare a unor programe destinate prevenirii raspandirii bolilor venerice (chestiunile 'tehnice', inclusiv daca cele necesare vor fi achizitionate prin licitatie, sau incredintare directa, vor fi, desigur, exclusiv de competenta 'specialistilor')", mai scrie Pascu in aceiasi nota ironico-comica.

Astfel, social-democratul sustine ca Romania ar ajunge sa fie tara cu rata cea mai mica de contactare a bolilor venerice din Uniunea Europeana.

Mai departe, Pascu sustine ca ar trebui infiintat un departament special in cadrul Ministerului Sanatatii care sa se ocupe de aceasta chestiune, al carui sef sa fie inclus si in CSAT, "caci, nu-i asa, bolile venerice sunt un pericol la adresa securitatii nationale".

"Sigur, pentru aceasta ar fi nevoie de infiintarea fie a unui departament special in cadrul Ministerului Sanatatii, fie chiar a unei agentii independente (deconcentrata), cu filiale in toate judetele, care sa fie coordonata, daca nu de ministerul lucrarilor publice si turismului, macar de Cabinetul premierului, dat fiind impactul pozitiv asupra mandriei nationale si importanta sa pentru buna imagine externa a tarii (ceea ce inseamna ca, in boardul director, vor trebui reprezentate si ministerul de Externe si macar un serviciu de informatii). Iar, daca tot 'modernizam' statul, umbland la Constitutie, poate includem seful Agentiei pe lista membrilor CSAT caci, nu-i asa, bolile venerice sunt un pericol la adresa securitatii nationale!", a mai spus Pascu.

In incheiere, acesta il acuza, voalat, pe ministrul Sanatatii de prostie, si sfatuieste UDMR sa aiba grija la persoanele pe care le numeste in functii publice de acum inainte.

"In incheiere, un sfat prietenilor de la UDMR: daca pana acum, prin numirile facute la nivel administrativ de-a lungul timpului, ati lasat impresia ca tratati serios chestiunea, de data aceasta, cu dl. ministru al Sanatatii, pe mine, cel putin, ati reusit sa ma convingeti inca o data ca prostia este, totusi, molipsitoare si nici macar dvs. nu sunteti imuni, si ca, daca ar durea, s-ar auzi un strigat nesfarsit exact din cabinetul dlui ministru", conchide Pascu.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Alianţa Dreapta Unită (ADU) şi-a lansat duminică, 14 aprilie, candidaţii pentru alegerile locale de pe 9 iunie. La eveniment a participat și președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, care...
De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
Ioan Aurel Pop, unul dintre intelectualii de vârf ai României, a fost invitat de-a lungul timpului de mai multe partide, fie să se alăture unui proiect politic, în calitate de membru, fie să...
#Ioan Mircea Pascu taxa sex, #Attila Cseke taxa fast food , #PSD
Comentarii