Un europarlamentar ii apara pe profesorii care i-au girat pe detinutii-scriitori

Luni, 11 Ianuarie 2016, ora 12:55
3755 citiri
Un europarlamentar ii apara pe profesorii care i-au girat pe detinutii-scriitori

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu sustine ca reducerea pedepsei ca urmare a realizarii unei lucrari in detentie este prevazuta de lege, iar in aceste conditii se intreaba pentru ce sa fie pusi profesorii coordonatori in discutia "organizatiilor de baza" ale institutiilor academice, deoarece nu au facut nimic ilegal, iar mai usor ar fi sa se schimbe legislatia.

"'Sunt profesori, cercetatori la institutii de invatamant superior, de cercetare din Romania, dar actiunile dansilor sunt actiuni individuale. Sunt convins ca in institutiile de invatamant superior sau institutiile de cercetare vor avea grija, prin prisma mentinerii prestigiului lor, sa discute subiectele acestea si sa ia decizii', a declarat duminica, la Digi 24, ministrul Educatiei.

Sa intelegem de aici ca urmeaza ca, pe baza indemnului de mai sus, institutiile academice unde isi desfasoara activitatea profesorii respectivi (ca doar este autonomie universitara, nu-i asa?) ii vor trage la raspundere pentru ca au sprijinit aplicarea legii? Caci prevederea reducerii pedepsei ca urmare a realizarii unor lucrari in detentie este, din cate stiu, prevazuta de lege! Si atunci, pentru ce sa fie pusi profesorii respectivi in discutia 'organizatiilor de baza' ale institutiilor academice de care depind, ca nu au facut nimic ilegal? Doar pentru ca 'autoritatile' nu sunt multumite cu existenta acestei prevederi de reducere a pedepselor? Nu e mai usor sa schimbi legea?", a scris Pascu, pe pagina sa de Facebook.

Cine si de ce le-a permis condamnatilor sa isi "cumpere" zile de libertate scriind carti?

Ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Adrian Curaj, a declarat duminica ca profesorii universitari si cercetatorii implicati in realizarea lucrarilor stiintifice de catre persoane aflate in inchisoare au actionat in nume personal in aceste proiecte.

"Cred ca subiectul acesta (al lucrarilor stiintifice din inchisori - n.red.) este intr-un spatiu mai amplu legat de etica si integritate academica. De asemenea, nu cred ca este un subiect care sa aiba un singur raspuns. Pe de alta parte, profesorii, cercetatorii, cei care sunt implicati in aceste cazuri sunt implicati in nume personal, deci nu sunt abordari institutionale.

Sunt profesori, cercetatori, la institutii de invatamant superior, de cercetare din Romania, dar actiunile dansilor sunt actiuni individuale. Sunt convins ca in institutiile de invatamant superior sau institutiile de cercetare vor avea grija, prin prisma mentinerii prestigiului lor, sa discute subiectele acestea si sa ia decizii", a spus, la Digi 24, ministrul Educatiei.

Adrian Curaj, despre profesorii care i-au girat pe detinutii-scriitori: Au facut-o in numele personal

El a insistat pe responsabilitatea institutiilor de invatamant superior si a institutiilor de cercetare in aceste cazuri.

"Insist pe responsabilitatea institutiilor de invatamant superior si a institutiilor de cercetare, numai acolo exista expertiza necesara sa decida asupra unui subiect sau altul. In cazul nedorit al unor decizii nepotrivite sau lipsei de decizie vom vedea daca la nivelul consiliilor consultative ale ministerului poate fi facut ceva, insa niciun consiliu, la momentul acesta, nu are in atributii astfel de lucruri", a spus Curaj.

Lista profesorilor si a editurilor care au girat cartile scrise de puscariasii-vedeta din Romania (Video)

Procurorul Dan Voinea, coordonatorul cartilor lui Catalin Voicu: Nu i le-am scris eu, am facut doar o caracterizare

Citeste si:
Coaliția de guvernare dă liber la vânătoarea fără limite a păsărilor migratoare. Deputat USR: „Este o lege dată de vânători pentru vânători”
Coaliția de guvernare dă liber la vânătoarea fără limite a păsărilor migratoare. Deputat USR: „Este o lege dată de vânători pentru vânători”
USR a acuzat că parlamentarii coaliţiei PSD-PNL-UDMR, alături de minorităţi, au votat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, pentru legalizarea braconajului, adoptând o serie de...
Vlad Voiculescu anunță într-un mesaj intern că rămâne în USR dacă Cioloș rupe partidul SURSE
Vlad Voiculescu anunță într-un mesaj intern că rămâne în USR dacă Cioloș rupe partidul SURSE
Fostul ministru al Sănătății și lider al USR București, Vlad Voiculescu, a transmis într-un mesaj intern pentru filiala din Capitală că nu are de gând să îl urmeze pe Dacian Cioloș...