Fostul lider PSD Neamt explica victoria PDL si acuzatiile de tradare

Joi, 25 August 2011, ora 14:52
4717 citiri
Fostul lider PSD Neamt explica victoria PDL si acuzatiile de tradare
Foto: machiavelli.ro

Fostul lider al PSD Neamt, deputatul Ioan Munteanu, in prezent independent, dar dorit inapoi la sefia filialei, a explicat pentru Ziare.com de ce a castigat PDL alegerile anticipate din acest judet si a comentat acuzatiile de "tradare" ale lui Victor Ponta pentru primarii USL.

Ioan Munteanu crede ca Adrian Radulescu, candidatul PDL pe care l-a sprijinit si el, a castigat pentru ca a stiut sa isi faca o campanie eficienta.

"Potrivit sondajelor, USL statea mai bine decat PDL pe plan national. Ceea ce a avut Adrian Radulescu fata de Liviu Harbuz a fost dialogul pe care l-a purtat cu oamenii. A declarat zilele trecute ca a vorbit cu peste 9.000 de oameni. Stiti ce inseamna asta? Ca esti castigator. Diferenta de campanie electorala a fost in favoarea lui Radulescu. A stat mult intre oameni, a castigat teren pe care nu il avea, Liviu Harbuz avea un avantaj prin procentele detinute de USL si in felul acesta am avut o prezenta extraordinar de mare la vot, nu a fost in niciun an asa, la niciun fel de alegeri.Asta a fost urmarea unui concurs puternic intre cele doua tabere, era sa spun razboi. ", ne-a declarat deputatul.

De asemenea, Ioan Munteanu spune ca PDL a stiut sa elimine riscul de a fi alaturat in ochii alegatorilor de guvernul Boc. "Radulescu nu a avut musafiri de la Bucuresti pentru ca stia ca poate sa piarda puncte, avand in vedere ca PDL nu e agreat la ora actuala de catre electorat. El a incercat sa isi promoveze imaginea lui de om care stie sa vorbeasca pe limba celor care stiu sa lucreze pamantul sau sa creasca animale, adica acelor oameni care compun de fapt Colegiul 6 din Neamt", a mai spus fostul social-democrat.

Ioan Munteanu respinge acuzatiile lui Victor Ponta la adresa primarilor tradatori. "Nu cred. Ce sa iti faca? Astea sunt vorbe, e o modalitate de a justifica modul neprofesionist in care cei care au coordonat activitatea USL la Neamt au facut-o", spune el.

Ponta: Vom exclude primarii care au tradat

Deputatul a explicat si de ce l-a sustinut pe Adrian Radulescu in aceasta campanie. "Eu am fost de partea lui Adrian Radulescu in calitate de prieten si am declarat permanent ca eu nu il sustin pe politicianul Radulescu. Eu am facut-o ca om, in ultimii trei ani de zile in parlament el a reprezentat Ministerul Agriculturii in comisia pentru agricultura unde eram si eu membru si am avut intotdeauna un dialog sanatos cu el, cu calitati bune si cred ca in perspectiva va fi si un politician bun, el la ora asta nefiind un politician. Cred ca asta tocmai asta i-a dat plusul in aceasta competitie", a precizat el.

Gheorghe Stefan Pinalti: Daca noi am cheltuit 2 milioane, USL a cheltuit 10

In opinia sa, rezultatele obtinute duminica la alegeri nu prefigureaza ce se va intampla la anul, el considerand ca acestea au fost un "dus rece" pentru conducerea USL, care ar trebui sa se trezeasca si sa se apuce serios de treaba.

"Sincer, alegerile din 21 august nu spun deocamdata nimic despre tendintele electorale. A fost un numar restrans de alegatori la vot, la Neamt si la Maramures, in jur de 48-50.000, nu ne spune care este viitorul. De asemenea, nu uitati ca atunci cand numarul este mic, este si mai usor sa te implici.

Dupa parerea mea, rezultatele pe care ni le propun institutele de sondare sunt reale, USL are ceva in fata. Dar asta nu inseamna ca si-a rezolvat problemele, eu cred ca USL are inca multe probleme in interior, PSD si PNL mai au de lucru impreuna, si poate ca a fost bine ca s-a intamplat ca acum sa nu obtina rezultatele la care se asteptau, ca ii duceau spre somnolenta. Rezultatele de duminica ii fac poate sa se trezeasca in perspectiva anului 2012.

Despre primarii "tradatori"

Numiti de Victor Ponta "tradatori", cativa dintre primarii PSD din judetul Neamt au explicat pentru Gandul ca vina nu le apartine lor, ci actualei conduceri a PSD Neamt, care nu s-a ocupat de campania electorala asa cum ar fi trebuit.

"Noi tot am vrut ca domnul Munteanu sa vina inapoi presedinte la noi. Trebuie sa fim uniti ca altfel astia ne mananca", a declarat un edil de comuna, iar altul a adaugat: "Poate vine inapoi domnul Munteanu sa stiti ca noi ii ducem lipsa, dar daca a fost acum cu partea cealalta nu stim ce se intampla. Speranta noastra a fost ca domnul Munteanu vine inapoi. Dintotdeauna Munteanu a fost un om mai apropiat, altfel discutam cu el. Noi totusi mai speram ca domnul Ponta sa vina la noi si sa faca cumva sa il aduca pe domnul Munteanu inapoi".

Contactat de Ziare.com, deputatul Ioan Munteanu a refuzat sa confirme zvonurile aparute in presa locala, potrivit carora poarta negocieri intense pentru a se reintoarce in PSD.

"Nu stiu, deocamdata nu m-am hotarat. Un singur lucru va spun, am mai declarat, chiar daca in politica se spune 'sa nu spui niciodata niciodata', nici intr-un caz nu trec in PDL. Mai bine raman independent, ies din politica, ies din administratia publica, nu pot sa merg acolo, pentru ca eu sunt construit altfel", ne-a declarat Ioan Munteanu.

Cat despre revenirea in PSD: "Nu stiu, nu raspund acum, eu v-am spus doar ca in niciun caz in PDL", ne-a declarat acesta.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#alegeri Neamt, #Ioan Munteanu PSD, #Ioan Munteanu Neamt , #stiri Ioan Munteanu