Patronul lui FC Brasov scapa de arest - control judiciar pe cautiune de 22,3 milioane de lei

Vineri, 18 Martie 2016, ora 20:58
2770 citiri
Patronul lui FC Brasov scapa de arest - control judiciar pe cautiune de 22,3 milioane de lei
Foto: Captura video Digi24/imagini arhiva

Omul de afaceri Ioan Neculaie va fi eliberat, vineri noapte, din arest preventiv, masura dispusa impotriva sa la inceputul lunii februarie, el fiind pus sub control judiciar pe cautiune, stabilita la 22,3 milioane de lei, in dosarul in care este acuzat de evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani.

"Incepand din 19 martie 2016, Ioan Neculaie se afla sub control judiciar pe cautiune de 22.300.000 de lei. Am constituit o ipoteca mobiliara pe un pachet de actiuni pentru aceasta cautiune. Ministerul Public a considerat ca nu se mai impune prelungirea arestului preventiv si a inlocuit masura cu controlul judiciar pentru o perioada de 60 de zile", a declarat, vineri seara, pentru News.ro Vladimir Ciolacu, avocatul lui Ioan Neculaie.

Omul de afaceri va acoperi plata cautiunii garantand cu actiuni la Hotelul Piatra Mare, pe care il detine in statiunea Poiana Brasov.

Magnatul Ioan Neculaie, patronul lui FC Brasov, arestat preventiv (Video)

Pe perioada controlului judiciar, Ioan Neculaie nu va avea voie sa paraseasca judetul Brasov si sa ia legatura cu ceilalti inculpati sau cu martorii din dosar.

Ioan Neculaie va fi eliberat din arest vineri noapte, cand ii expira mandatul.

Omul de afaceri Ioan Neculaie, patronul FC Brasov, a fost retinut in 28 ianuarie, iar o zi mai tarziu Tribunalul Brasov a decis ca acesta poate fi cercetat sub control judiciar. Procurorii au contestat decizia la Curtea de Apel Brasov, astfel ca, in 8 februarie, Neculaie a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Magnatul Neculaie a cedat in arest: Renunta gratis la clubul FC Brasov!

Ioan Neculaie este acuzat de evaziune fiscala, fals in inscrisuri sub semnatura privata, delapidare si spalare de bani. Neculaie este acuzat ca a inregistrat in contabilitatea companiei FC Brasov tranzactii fictive pentru a obtine deducerea de TVA.

Ioan Neculaie mai este acuzat ca a retras de mai multe ori bani din conturile FC Brasov.

"In calitate de actionar majoritar, administrator de fapt al. SC Fotbal Club Brasov S.A si singura persoana cu drept de semnatura in aceasta firma, la data de 27.12.2010 inculpatul Ioan Neculaie a retras fara justificare legala din contul de casa al acestei societati, suma de 9.830.000 lei, iar la data de 30.12.2011 suma de 3.900.000 lei, iar pentru a da aparenta de legalitate acestor retrageri a inregistrat in evidentele societatii antecontractul de vanzare-cumparare nr. 1648 din 18.05.2012 incheiat intre Ioan Neculaie si SC Fotbal Club Brasov S.A prin care primul s-a obligat in schimbul sumei de 4.156.400 euro sa transfere proprietatea asupra a doua terenuri din extravilanul comunei Sanpetru, jud. Brasov, pe care acesta le achizitionase in data de 20.09.2011 cu suma de 871.346, 41 lei, bunul fiind vandut astfel la un pret de peste 20 de ori mai mare fata de pretul de achizitie", se mai arata in comunicatul procurorilor.

Perchezitii la FC Brasov: Magnatul Neculaie, "saltat" de procurori

Anchetatorii au facut, in 28 ianuarie, perchezitii la clubul de fotbal FC Brasov si la locuinta lui Ioan Neculaie. La finalul perchezitiilor au fost audiate mai multe persoane, printre care Neculaie si fostul sef al Garzii Financiare Brasov Vasile Bilinschi.

Clubul FC Brasov, detinut de Ioan Neculaie din 1999, este in insolventa din martie 2015.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Ioan Neculaie eliberat arest preventiv, #Ioan Neculaie control judiciar , #stiri Ioan Neculaie
Comentarii
Poza Kogaion78
Kogaion78
rank 1
multi bani...tata...sa stai acasa...si nu la gandaci si sobolani...