Ziare.com

Botis: Nu am primit nicio informare oficiala privind anchetarea de catre DNA

Miercuri, 27 Aprilie 2011, ora 08:30

   

Botis: Nu am primit nicio informare oficiala privind anchetarea de catre DNA
Fostul ministru al Muncii, Ioan Nelu Botis, a declarat ca nu a primit nicio informare oficiala privind anchetarea sa de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Ioan Nelu Botis a precizat ca a primit o singura notificare privind verificarea de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI) a starii de incompatibilitate.

Potrivit fostului ministru, nici ANI, nici DNA nu l-au informat, pana in acest moment, daca exista vreun conflict de interese sau ca verificarile vor fi continuate de catre DNA, relateaza Mediafax.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Directia Nationala Anticoruptie in legatura cu situatia fostului ministru al Muncii, Ioan Botis, cerand procurorilor sa-l cerceteze pe acesta pentru conflict de interese.

Inspectorii ANI sustin ca sunt indicii temeinice ca fostul ministru al Muncii, Ioan Botis, ar fi savarsit infractiunea de conflict de interese, potrivit art.253 indice 1 Cod Penal.

ANI sesizeaza DNA in legatura cu fostul ministru al Muncii, Ioan Botis

ANI s-a sesizat in acest caz in 19 aprilie si l-a instiintat pe Botis despre acest lucru, fostul ministru prezentandu-se la agentie pentru a depune documente.

De asemenea, ANI precizeaza ca si sotia acestuia, Ligia Adina Botis, in calitate de expert de tip A in cadrul Proiectului "Sansa la demnitate", respectiv, in calitatea de asociat unic si administrator al SC Mobil Construct SRL, ar putea fi cercetata pentru coruptie.

Ioana Muntean: Proiectul din cazul Botis a fost blocat

Inspectorii de integritate sustin ca au indicii temeinice cu privire la savarsirea infractiunii de conflict de interese de catre Ioan Botis, "constand in indeplinirea unui act ori participarea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv, sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani, sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 598 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

EVAZIUNEA FISCALA ESTE SPECIFICA FIECARUI INFRACTOR CORUPT DIN PDL

P e langa conflictul de interese de care in mod cert este dovedit acest individ impostor si criminal de sorginte stalinist-nazist- PDL-ist ,Botis Nelu, acestya este si evazioniost fiscal, deoarece nu si-a inregistrat contractul de inchirieire a casei fundatiie si nici nu a platit taxele si impozitele pe CHIRIA INCASATA.Lacomia si infractionalitatea PDLista este totala, acesti indivizi trebuie scosi in afara legii cat mai urgent.

Este foarte posibil ca puscariabilul Botis Nelu sa invoce in fata judecatorilor(daca fraudele lui nu sunt musamalizate)circumstante atenuante aratand ca el este infractor dupa chipul si asemanrea Udrei elena si a lui Basescu Traian , sefii lui.

Botis Nelu nu a demisionat pana cand nu a avut garantii de la Basescu Traian ca nu va fi judecat sio condamnat, sa fie acesta un SANTAJ ;LA BASESCU TRAIAN:

"Ioan Nelu Botis declara pentru citynews.ro ca decizia de a demisiona din functia de ministru a luat-o inca de luni seara, insa a asteptat sa se intoarca presedintele Traian Basescu din vizita pe care a efectuat-o in Azerbaidjan pentru a se consulta cu acesta.

"Eu inca de luni seara, am anuntat ca iau in calcul demisia mea. Am asteptat sa se intoarca presedintele din vizita din Azerbaidjan. Domnia sa s-a intors aseara tarziu, am avut o discutie cu domnul presedinte si am decis ca este mai bine sa-mi prezint demisia", declara Botis."

http://www.citynews.ro/sibiu/eveniment-29/botis-am-asteptat-sa-se-intoarca-basescu-din-azerbaidjan-116447/

 

precizari

Povestea sediului din casa ministrului. Potrivit propriei pagini de Internet, Euroactiv Bistrita are trecuta adresa Str. Closca, nr. 3A. Potrivit declaratiei de avere, Ioan Nelu Botis a mentionat ca detine un imobil mostenit de la parinti situat la aceeasi adresa, adica Str. Closca, nr. 3A. Ministrul Botis a mentionat, insa, ca sediul social al Euroactiv Bistrita a fost din 2009 pana in data de 11.01.2011 pe strada Ecaterina Teodoroiu, iar acum sediul social este pe strada Industriei. Ministrul a mentionat ca a acceptat ca asociatia sa isi mute sediul la imobilul pe care il detine, deoarece asociatia nu detinea un spatiu propriu pentru a-si desfasura activitatea. Declaratia de avere cu adresa si adresa de pe site-ul asociatiei.


Publicatia timponline.ro, cea care a dezvaluit in prima instanta cazul Botis-Euroactiv, a publicat marti 19 aprilie 2011 o lista cu 11 peroane care au primit bani din cadrul proiectului. Cele 11 persoane printre care si Ligia Botis au castigat salarii lunare de peste 8000 de lei. Vezi aici lista cu persoanele care au beneficiat de aceste sume.

Contract tinut la secret. HotNews.ro a solicitat de la OIRPOSDRU NORD-VEST o copie contractului incheiat cu asociatia Euroactiv Bistrita. Reprezentantii institutiei au raspuns ca documentul nu se afla pe lista de informatii care pot fi facute publice. Cu alte cuvinte contractul este secret. De asemenea, HotNews.ro a solicitat institutiei sa mentioneze cine a semnat contractul. Nu am primit raspuns nici la acesta intrebare.

Vezi aici raspunsul integral al OIRPOSDRU NORD-VEST

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8516491-video-cazul-botis-euroactiv-bistrita-filmul-complet-unei-afaceri-urma-careia-sotia-ministrului-botis-castigat-8400-lei-lunar-dintr-finantare-acordata-ministerul-sotului.htm

BOTIS NELU MINTE PENTRU CA ARE ASIGURATA SUSTINEREA IN OBSTRUCTIONAREA ACTULUI DE JUSTITIE DE LA COTROCENI PRIN PARAMOUR.

Iata dovada:"26.04.2011
COMUNICATprivind constatarea conflictului de interese si sesizareaDirectiei Nationale Anticoruptie, in cazul domnului IOAN-NELU BOTIS,Ministru al Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale
Agenția Națională de Integritate, in conformitate cu prevederile Legii nr. 176/2010 privind
integritatea in exercitarea functiilor si demnitătilor publice, pentru modificarea si completarea
Legii nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de
Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative, a constatat in urma
procedurilor de evaluare, următoarele:
1. indicii temeinice cu privire la săvarșirea de către domnul STOIAN DORIN RADU, in
calitate de reprezentant al Asociației "Parteneriat Euroactiv" Bistrița, a infracțiunii prevăzute
de art. 181 alin. 1) din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de
coruptie;
2. indicii temeinice cu privire la săvarșirea de către doamna MAGDA CARMEN
DIANA, manager al proiectului "Șansa la demnitate" desfășurat de Asociația "Parteneriat
Euroactiv" Bistrița, a infracțiunii prevăzută de art. 183 alin. 1) din Legea nr. 78/2000 pentru
prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie;
3. indicii temeinice cu privire la săvarșirea de către doamna BOTIȘ LIGIA ADINA, sotia
domnului IOAN-NELU BOTIS, in calitate de expert de tip A in cadrul proiectului "Șansa la
demnitate", respectiv in calitatea de asociat unic și administrator al S.C. MOBIL
CONSTRUCT S.R.L., a infracțiunii prevăzută de art. 183 alin. 1) din Legea nr. 78/2000 pentru
prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie;
4. indicii temeinice cu privire la săvarșirea de către IOAN-NELU BOTIS, in calitate de
Ministru in cadrul Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale a infracțiunii de conflict
de interese prevăzută de art. 2531 din Codul Penal al Romaniei;
5. elemente privind posibila incalcare a prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul
Fiscal, cu modificările si completările ulterioare si a O.U.G. 92/2003 privind Codul de
Procedură Fiscală de către S.C. MOBIL CONSTRUCT S.R.L.

Aveti intregul Comunicat al ANI, vedeti ca Botis este si evazionist fiscal(aici sunt banii profesorilor, bebelusilor si pensionarilor)

http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2011-04-26-8552184-0-comunicat-ani-privind-constatarea-conflictului-interese-sesizarea-dna-cazul-lui-ioan-nelu-botis.pdf

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor