Dezonoarea PD-L si arma lui Basescu (Opinii)

Joi, 21 Aprilie 2011, ora 13:14
3622 citiri
Dezonoarea PD-L si arma lui Basescu (Opinii)
Foto: realitatea.net

Le-am ascultat surprins pe mai toate figurile importante ale Partidului Democrat Liberal cum au sarit, imediat dupa demisia lui Ioan Nelu Botis, sa explice cat de onorabil, de demn si de cinstit este si a fost ex-ministrul Muncii. Mai ca ar mai fi avut putin si l-ar fi numit erou. Onorabil, nu?

Auzindu-l pe Ioan Botis cat de mandru isi anunta demisia, cerandu-si si scuze pentru intarzierea de o zi, aproape ca iti venea sa-i plangi de mila. Nu se simtea vinovat de nimic, dar daca tot discuta lumea, na, ce sa mai faci... moral o fi ceva pe undeva.

Despre asta este vorba. Nu a putut sa aprecieze pe loc daca este sau nu cazul sa isi prezinte demisia, ca si cum nu ai putea sa iti dai seama singur daca ai furat sau ai omorat pe cineva in bataie, ci ai nevoie de ajutorul unui prieten si de opiniile apropiatilor.

Si, dupa cum ne-am obisnuit, nicio demisie, nicio numire si nicio schimbare in Guvern fara voia, stiinta si ingaduinta lui Traian Basescu. Astfel, odata ajuns in fata presedintelui, la judecata suprema - ce alt cadou mai bun ar fi putut spera Traian Basescu sa primeasca de Paste?

Evident, raspunsul sefului statului nu a putut fi decat unul. "Domnule, trebuie sa iti dai demisia, altfel nu voi mai putea sustine ca lupt impotriva sistemului ticalosit, ca reformez si modernizez Romania!" - probabil un astfel de schimb de replici trebuie sa fi avut loc intre cei doi eroi.

Cu cat ne gandim mai mult la cazul in sine, cu atat povestea evenimentelor pare si mai greu de inteles. Evident ca pentru Traian Basescu si PD-L, greseala lui Ioan Botis a reprezentat o gura de oxigen uriasa. Iar demisia lui se poate transforma asa in cea mai buna arma de atac.

In realitate, din primele reactii ale celor mai importanti membri PD-L, s-a vazut foarte clar cum demisia lui Botis a fost imediata speculata doar pentru a-si construi si mai inteligent campania electorala. Insa cum poate chiar si un aparat de propaganda de partid sa transforme o demisie rusinoasa, care are la baza o serie de fapte cel putin reprobabile, daca nu chiar de natura penala, intr-un act de curaj si de onorabilitate este usor de inteles, insa mult mai greu de acceptat.

Desigur, departamentul de comunicare PD-L trebuia sa transforme inca o rusine si o evidenta dureroasa a coruptiei si traficului de influenta de pe masa Guvernului intr-un succes, eventual, daca ar fi fost posibil.

A veni si a spune ca Ioan Botis a fost impecabil si s-a retras plin de onoare si cinste, cand tocmai a fost fortat de opinia publica sa isi prezinte demisia, face parte din strategia guvernantilor de a intoarce realitatea cu fundul in sus, pentru a putea sa inchida ochii si urechile celor care urmeaza sa isi dea votul peste doar un an.

Si cum s-a pornit poezia de Partid Democrat Liberal, cum au aparut si referintele, ca sa nu care cumva sa nu inteleaga lumea ce a insemnat sacrificarea lui Botis.

Noi suntem atat de curati, incat si cel mai putin banuit de nereguli - Botis - trebuie sa se supuna onestitatii partidului si chiar se si executa, nu ca in PSD, unde colcaie coruptii in voie, vezi cazul Nicolescu sau Severin. Asta a fost poezia recitata de fiecare pedelist care a apucat sa se exprime pe subiect. Din nou, aproape onorabil, nu?

Si chiar ar fi cu adevarat respectabil, daca nu ar exista "piesele grele" din Partidul Democrat Liberal. Si merita sa fie macar in treacat reamintite.

Pai daca Ioan Nelu Botis si-a prezentat demisia pentru un fleac de afacere de 500.000 de euro, de unde sotia castiga doar vreo 8.000 de lei, unde sunt demisiile lui Dan Pasat, Gheorghe Falca, Roberta Anastase sau Monica Iacob Ridzi? Mai ales ca toate persoanele mentionate mai sus sunt implicate in scandaluri si afaceri care intrec cu mult mai mult gainaria lui Botis de la Bistrita.

Evident insa ca trebuia sa cada cel mai mic pion, pentru ca sa poata supravietui marii corupti si conducatori ai sistemului.

Eveniment Quarterly Report

Simion, la un eveniment în Italia: „Să sperăm că, din 2024, partidele suveraniste vor avea un număr mai mare de europarlamentari”
Simion, la un eveniment în Italia: „Să sperăm că, din 2024, partidele suveraniste vor avea un număr mai mare de europarlamentari”
Preşedintele AUR George Simion a participat sâmbătă, 2 decembrie, la dezbaterea cu tema „The first ecologists. The role of farmers, breeders and fishermen in the link between nature and...
Când ar putea fi următoarea șansă a României pentru aderarea la Schengen. Consiliul JAI din decembrie a decis că nu va exista un vot
Când ar putea fi următoarea șansă a României pentru aderarea la Schengen. Consiliul JAI din decembrie a decis că nu va exista un vot
Eurodeputatul român Nicu Ştefănuţă, afiliat la grupul Verzilor, a declarat că lipsa unei decizii pozitive privind aderarea României la spaţiul Schengen în Consiliul Justiţie şi Afaceri...
#Botis demisie ministru Muncii, #PDL coruptie, #Guvern ministri coruptie, #Traian Basescu lupta coruptie , #demisie
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Articolasul incepe cu "Le-am ascultat surprins", adica trebuie sa fie scris de un iulian (masculin), surpriza, este semnat de o ...liana