Editorial: Cati de Botis mai sunt in Romania?

Miercuri, 27 Aprilie 2011, ora 08:56
2255 citiri
Editorial: Cati de Botis mai sunt in Romania?

"Cinstitul" Ioan Nelu Botis a ajuns pe mana procurorilor DNA. Foarte bine, traiasca lupta impotriva coruptiei! In cazul devenirii sale intru numar unic de dosar, exista doua variante: ori a fost prost deoarece nu si-a dat seama ca a gestiona un minister care decide eligibilitatea unui proiect unde este implicata sotia sa, si remunerata, egal buba, ori a manifestat o suficienta pana la nesimtire, pe considerentul ca nimic nu-l poate atinge.

Demisia sa nu este de natura a imbujora lumea politica, atinsa de coruptie pana in masele, dar e bine ca s-a produs.

In multe situatii, insa, DNA doarme pe dansul. OLAF de asemenea. Nu-i cu ce. Iti trebuie o armata de oameni ca sa analizezi cine castiga de fapt licitatii si fonduri europene. Cu cine sunt inruditi proprietarii firmelor, cate matusi, dudui pe tocuri si cati nepoti, cand nu e vorba despre o oaste de indatorati care trebuie sa presteze servicii, sunt angrenati in economia construita in jurul unui singur scop, al indestularii frauduloase cu acte in folosul unor indivizi ce stau pe burta.

Si tentatia e colosala. Cum ar putea fi trecute cu vederea 30 de miliarde de euro de catre reprezentantii unui popor care si-a inscris in istorie peschesul la loc de frunte? Pai s-au furat ele fabrici cu doua strunguri si sase menghine, si mai trebuia investit in ele, cum sa nu se dea iama in ditamai banul?

Daca n-ar fi fost necesara cofinantarea, bugetul european al Romaniei pana in 2013 ar fi fost de multa vreme absorbit. Dar asa, mai picura de la Guvern spre camarazii de campanie, mai vine o scrisoare de garantie de la o banca unde gajezi cu un oras intreg de proprietati facute, desigur, deoarece te-a prins revolutia rupt in fund. O mare masura din "totul" se rezolva pe baza de smechereala. Daca nu era AJOFM-ul lui Botis partener in fundatia beneficiara, si sotia sa consilier, mai lua cei 500.000 de euro?

Pe urma, iti mai trebuie o armata se verifici din urma, de la fondurile de preaderare. Nici aici nu exista disponibil. Doar daca nu il intreaba procurorii pe colegul lor Victor Ponta, ca tot e pornit presedintele PSD sa faca harta coruptiei din Romania. Exista insa riscul sa pice pe niste aranjamente din timpul guvernarilor socialiste. Sa nu-si imagineze cineva, parasutat in Romania in timpul guvernelor Boc, ca steagul furtisagului din bani comunitari e portocaliu. Astia de-acuma sunt doar ucenicii geniali ai unor profesori eminenti.

Ce e drept, o investigatie de proportii ar da prost. Nu pentru noi ca popor, ca s-au convins toti cam ce ne poate pielea. Pentru teschereaua si-asa sparta. Aia din UE nu se joaca. Banii sunt ai contribuabililor nemti, francezi s.a.m.d. Si te pomenesti ca ni-i cer inapoi!

Cu dosarul Botis pe masa, tare imi este ca le-am trezit apetitul pentru sange, si vor deveni mai atenti. Maxim ce se poate intampla? Sa scada cantitatea banilor absorbiti. Ok, si ce impact va avea asupra noastra, muritorii de rand? Pai cum ce impact? Va trebui sa ne faca demnitari si sa ne invete sa julim tot. Sa-l vad eu pe ala care refuza!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Botis demisie minister, #Botis DNA ancheta ANI , #demisie
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
in Romania restul sunt cinstiti ! daca mai exista mici "neglijente" , acestea se datoreaza alcoolului