Transformat intr-un vector al integritatii si intransigentei, PSD cere excluderea lui Vasile Botis din PD-L si din Parlament. "Implicarea unui ministru intr-un scandal de coruptie care vizeaza fonduri europene poate avea efecte devastatoare asupra relatiei Romaniei cu partenerii europeni", se arata intr-un comunicat elaborat in Soseaua Kiseleff.
Se simte in aceasta reactie, desigur, intreaga frustrare acumulata de social democrati in urma scandalului Severin, care a pus PSD intr-o situatie ingrozitoare. Nici macar nu ascund aceasta revansa ranjita. Atat doar ca ea este de-o ipocrizie fara margini, caci PSD este ultimul partid din Romania care ar avea voie sa rosteasca cuvintele coruptie sau integritate.
De bine de rau, Ioan Botis nu mai este ministru al Muncii, adica nu mai are calitatea in virtutea careia este acuzat ca a abuzat de banii europeni. Dar Constantin Nicolescu este in continuare presedinte al Consiliului Judetean Arges. PSD invoca concluziile ANI in privinta lui Ioan Botis. Ce ne facem insa cu concluziile aceleiasi ANI, in cazul Nicolescu?
Stiti ce spun ele? Spun ca firmele presedintelui CJ Arges si ale sotiei sale au incasat 1.567.305,45 lei (noi) in urma a 13 contracte incheiate cu institutii aflate in subordinea CJ Arges. Cum o parte din suma sunt bani europeni, ma intreb, parafrazand indignatul comunicat al PSD, daca implicarea unui presedinte de consiliu judetean intr-un scandal de coruptie care vizeaza fonduri europene poate avea efecte devastatoare asupra relatiei Romaniei cu partenerii europeni.
Nu l-am auzit pe vreun fruntas pesedist sa-si puna aceasta intrebare. Ba dimpotriva, domnul Hrebenciuc lasa sa se inteleaga ca nu e niciun bai sa mai ciupesti ceva din banii europeni, cat timp faci ceva si pentru popor. Adicatalea totul e sa nu furi doar pentru tine.
Mai mult decat atat, dupa arestarea lui Constantin Nicolescu, PSD s-a dedat la o demonstratie de forta absolut inspaimantatoare: liderii patidului au amenintat toti procurorii si judecatorii care se ating de membri PSD ca vor avea de suferit dupa ce partidul va reveni la putere; au amenintat ca vor incendia sediile PD-L; au linsat-o mediatic pe judecatoarea care a luat decizia in cazul Nicolescu.
Si nici macar in cazul Severin reactia PSD nu a fost prompta si radicala. Initial, liderii partidului s-au dat pe dupa plop, au luat prezumtia de nevinovatie in brate si n-au rostit nici in gand cuvantul demisie. Lucrurile s-au schimbat, dupa cum a acuzat chiar Adrian Severin, abia dupa ce Victor Ponta a fost sunat la telefon si sapunit de liderul socialistilor europeni.
De-abia sub aceasta presiune externa, presedintele PSD a fost nevoit sa reactioneze cum trebuie si, dupa indelungi negocieri, a obtinut demisia lui Adrian Severin din partid, dar cu lacrimi si promisiuni de reinnoire a juramintelor. Din Parlamentul European insa, domnul Severin nu a fost urnit nici pana astazi.
Ca sa numai vorbim despre Adrian Nastase, cea mai mare si mai verde musca din roiul care se invarte deasupra palariei pesediste. In pofida vrafului de dosare penale, este parlamentar si conduce in fapt partidul.
"Daca PSD nu reactionza nici acum inseamna ca este un partid de mamaliga", spunea domnul Nastase dupa arestarea lui Constantin Nicolescu, intr-o sfidare fara margini a chiar statului de drept.
Ei bine, PSD va avea dreptul sa ceara demisia oricui si de oriunde de-abia dupa ce isi va face curat in propria ograda. Adica atunci cand ii vom vedea cel putin pe Adrian Nastase si Constantin Nicolescu plecati din partid pe motiv de suspiciuni de coruptie si concluzii ANI, iar Adrian Severin demisionar din PE.
P.S. Pana si... Vezi tot