Botis l-a asteptat pe Basescu pentru a-si da demisia (Video)

Miercuri, 20 Aprilie 2011, ora 10:24
2924 citiri
Botis l-a asteptat pe Basescu pentru a-si da demisia (Video)

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a anuntat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca si-a depus demisia, precizand ca la baza deciziei sale stau motive de moralitate.

Vizibil emotionat, fostul ministru al Muncii, Ioan Botis, a tinut sa isi ceara scuze la inceputul conferintei pentru faptul ca a intarziat cu o zi cu prezentarea demisiei. El a subliniat ca hotararea era luata inca de marti, dar a asteptat ca presedintele Traian Basescu sa se intoarca din Azerbaidjan pentru a purta o discutie cu acesta.

"La baza demisiei stau lucruri de onoare. In primul rand, as dori sa imi exprim scuzele in faptul ca am intariat o zi in ceea ce priveste demisia mea. Am avut nevoie de o zi pentru a pregati aceasta demisie si in cursul zilei de ieri (n.r.marti) am tinut foarte mult sa il informez pe domnul premier Emil Boc, dar si pe domnul presedinte Traian Basescu in legatura cu aceasta decizie.

In consecinta, astazi, imi prezint demisia si la baza demisiei stau motive de moraliate. Domnul presedinte semneaza decreteul si in consecinta am crezut ca este bine sa il astept sa se intoarca in tara sa il informez", a declarat Ioan Botis.

El a precizat ca vrea sa transmita un mesaj sentimental si le-a cerut astfel scuze cetatenilor din Bistrita care l-au sustinut in cariera politica si pe care, probabil, i-a dezamagit.

"As dori sa adresez scuze cetatenilor din Bistrita care mi-au acordat incredere si care au fost probabil dezamagiti in legatura cu ultimele intamplari din viata mea ca ministru", a spus fostul ministru al Muncii.

Totodata, Botis a multumit angajatilor Ministerului Muncii pentru rezultatele obtinute in cele 7 luni cand a fost seful lor si a punctat actele normative pozitive care au fost sustinute in timpul mandatului sau.

"Le multumesc angajatilor din Ministerul Muncii, am obtinut rezultate bune impreuna si as dori sa prezint scuzele mele colegilor din Guvern, dar nu as vrea ca ei sa fie pusi sa dea explicatii in situatia unui coleg de-al lor. Asadar, anunt ca mi-am dat demisia.

A fost o perioada extrem de buna in ceea ce priveste elaborarea unor legi, am promovat 18 legi, printre cele mai importante fiind Salarizarea Unitara, Legile Dialogului Social, Legea Zilierilor, Legea privind asistenta sociala si tin foarte mult la derularea unui program de camine pentru persoane in varsta", a spus Ioan Botis.

Intrebat cine va fi succesorul sau, Botis a precizat ca "primul ministru va anunta cine va fi noul ministru al Muncii".

Ziare.com a transmis LIVE conferinta de presa a lui Nelu Ioan Botis

- La baza demisiei stau lucruri de onoare

- Imi cer scuze cetatenilor ca am intarziat o zi cu anuntul demisiei

- A fost o perioada buna in ceea ce priveste elaborarea unor legi, cele mai importante ar fi Codul Muncii, Legea zilierilor, Codul dialogului social.

- Imi exprim increderea ca toate aceste legi vor duce la crearea unor conditii mai bune de trai pentru cetateni.

- Va rog sa imi permiteti un mesaj sentimental. Vreau sa adresez scuze cetatenilor municipiului Bistrita care m-au sustinut si probabil ca au fost dezamagiti de ultimele intamplari din viata mea ca ministru.

- Vreau sa le multumesc angajatilor mei si sa prezint scuze colegilor din Guvern.

- Imi anunt demisia si vreau sa imi rezolv problemele in mod particular.

- Domnul presedinte a fost plecat si am asteptat sa discut cu dansul, hotararea mea era deja luata, dar am vrut sa discut cu domnul presedinte

- Nu stiu cine va fi numit in locul meu, acest lucru este de competenta premierului

- Sotia mea a fost angajata unei asociatii unde nu aveam niciun fel de interes

- Domnul presedinte semneaza decreteul si in consecinta am crezut ca este bine sa il astept sa se intoarca in tara sa il informez

Ministrul Ioan Botis si-a dat demisia: Imi cer scuze cetatenilor

Ministrul Muncii, Ioan Botis, si-a depus miercuri dimineata demisia, in urma scandalului legat de organizatia non-guvernamentala la care sotia sa era consilier si care a primit fonduri europene neramburasabile.

Averea ministrului Muncii, Nelu Ioan Botis, este verificata de Agentia Nationala de Integritate (ANI), in vederea constatarii daca exista un conflict de interese privind firma sotiei sale.

Inspectorii ANI incearca sa afle daca au fost folosite fonduri europene de catre ONG-ul in care este consilier sotia ministrului Muncii. Asociatia are sediul pe o proprietate a familiei Botis.

Ministrul a recunoscut, luni seara, ca sotia sa este consilier la aceasta asociatie, insa a precizat ca nu considera ca exista un conflict de interese in acest caz.

Ministrul Muncii, Nelu Ioan Botis, verificat de ANI

Botis si-a cerut scuze: Sotia mea va demisiona, eu numai dupa ancheta ANI

Ministrul Muncii, Ioan Botis, este verificat si de Departamentul de Lupta Antifrauda (DLAF), care s-a autosesizat dupa articolele din media legate de un posibil conflict de interese in care ministrul si sotia sa s-ar afla.

Ministrul a declarat recent ca nu isi va da demisia in urma scandalului decat in conditiile in care ancheta ANI va constata ca a fost vorba de vreun conflict de interese.

"Astept decizia ANI si, daca se constata un conflict de interese, datoria mea este de a demisiona", a declarat initial Botis, precizand ca l-a informat pe premierul Emil Boc in legatura cu situatia respectiva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ministrul Muncii Botis demisie, #Ioan Botis demisie , #demisie