Ziare.com

Botis: Am fost initiatorul propunerii de pensionare a femeilor la 63 de ani

Vineri, 08 Octombrie 2010, ora 10:16

   

Botis: Am fost initiatorul propunerii de pensionare a femeilor la 63 de ani
Ministrul Muncii Ioan Botis a declarat vineri ca sustine observatiile presedintelui Basescu, cu toate ca acestea critica proiectul pe care inclusiv actualul ministru l-a promovat.

Botis spune ca, in acest moment, Parlamentul este cel care va decide in definitiv daca va accepta modificarea ceruta de presedinte, informeaza Evenimentul Zilei.

Ministrul adauga ca a sustinut o varsta de pensionare mai mica pentru femei fata de barbati, la momentul in care era deputat in Comisia de Munca.

"Impreuna cu colegii mei, euam fost unul dintre initiatorii unei propunei identice: Am vrut ca varsta de pensionare sa fie de 63 de ani pentru doamne si 65 de ani pentru barbati, asa mi se pare corect. Insa Parlamentul este suveran", precizeaza ministrul Muncii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 879 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De cand 63 iesit-a printre buze, la un chior,...

...toata lumea ne anunta c-a fost "initziator"!
Gand la gand cu bucurie si rusine sa va fie!!

 

Impreuna cu colegii mei, eu am fost unul dintre initiatorii unei propunei identice: Am vrut ca varsta de pensionare sa fie de 63 de ani pentru doamne

Minciuni gogonate - Botis a spus clar ca 65 de ani la femei este norma europeana si de aia nu trebuie schimbata!

legea pensionarii la 65 67 sau 63 de ani este in functie de durata de viata a fiecarui stat

Germania are un indice cu 10 % mai mare asa ca la ei s-a propus 65 respectiv 67 ani , in state ca Romania si Bulgaria durata medie este de 68 respectiv 75 la femei, asa ca s-a decis media de varsta de 63 de ani si la noi si la ei.
Eu cred ca lucrurile stau putin mai altfel, majoritatea statelor au papat cotizatiile de pensie de la contribuabili si atunci se propune o medie mai aproape de deces ca statul sa nu plateasca foarte mult pentru pensionari.
In felul acesta barbatii care ies la 65 si media de vietuire este de 68 acesta sa nu beneficieze decat de 3 ani de pensie desi el a cotizat 45 de ani. Nu este corect.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor