Botis, catre oamenii de afaceri din Bistrita: Uitati-va cum creste China!

Sambata, 12 Martie 2011, ora 19:56
1415 citiri
Botis, catre oamenii de afaceri din Bistrita: Uitati-va cum creste China!
Foto: alomedia.ro

Aflat la Bistrita, ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat sambata ca in Romania exista 202 tipuri de prestatii sociale, ceea ce inseamna ca "din buzunarul celor care muncesc se duc bani catre cei care nu muncesc, prin 202 de canale".

Ministrul a povestit ca a vorbit despre acest aspect cu sindicalistii care protestau, vineri, in fata Prefecturii Bistrita-Nasaud, spunandu-le ca protesteaza fata de o lege (noul Cod al Muncii) care ii apara, relateaza Mediafax.

"Il apara pe cel care munceste si ii spune celui care a lenevit ca s-a terminat. Nu mai stai de la 10.00 pana la 13.00 in crasma si la 14.00 esti obosit si ai 25 de ani. Te duci la munca! Si vine cel care munceste si il sustine pe cel care sta si bea in crasma. Eu nu inteleg lucrurile acestea", a spus Ioan Botis.

In opinia acestuia, daca nu ar fi incurajata munca, Romania s-ar intoarce in comuna primitiva.

Ministrul le-a atras atentia oamenilor de afaceri cu care s-a intalnit asupra competitiei de la nivel mondial si a prezentat cazul Chinei.

"Uitati-va ce se intampla in Asia. Cum creste China. Acolo nu se discuta de Codul Muncii, de zile libere si de protectie sociala. Trebuie sa fim pregatiti pentru acest tip de competitivitate. La nivel global este o competitie, este o competitie la nivel european si, din punctul meu de vedere, este important sa transmit un semnal investitorilor ca aici gasesc un mediu mai propice, ca au relatii flexibile de munca si anumite facilitati fiscale", a adaugat ministrul.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, i-a certat, vineri dupa-amiaza, la Bistrita, pe cativa postasi care protestau fata de noul Cod al Muncii. "Aveti contract de munca colectiv pentru 15 ani. Impotriva cui protestati? Pentru ce protestati, fiindca sunteti aparati 15 ani de acest contract colectiv de munca", a spus el atunci.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#IOan Botis Bistrita, #Iona Botis Codul Muncii , #ministrul Muncii