Nelu Botis: Nu va temeti cei care stiti ca traiti din munca dumneavoastra

Luni, 28 Februarie 2011, ora 21:39
994 citiri
Nelu Botis: Nu va temeti cei care stiti ca traiti din munca dumneavoastra
Foto: Realitatea TV

Ministrul Muncii, Ioan-Nelu Botis, a spus ca prevederile Codului Muncii nu pot crea temeri celor care traiesc in mod onest de pe urma muncii lor, Codul fiind menit sa usureze din povara fiscala care apasa pe umerii angajatilor al caror numar a ramas constant, desi fiscalitatea a crescut.

"Am sa le spun tuturor celor care cred in munca lor un mesaj crestinesc: Nu va temeti cei care stiti sa traiti din munca dumneavoastra pentru ca aceasta munca o sprijinim, munca celor care se trezesc in fiecare dimineata, munca celor care sunt constienti ca au responsabilitati fata de familie si munca celor care dau si tarii o parte, zi de zi aduc drept contributie la prosperitatea acestei tari", a declarat Ioan-Nelu Botis, in cadrul unei conferinte de presa sustinut luni seara la Palatul Victoria.

Emil Boc despre Codul Muncii: Daca iti faci treaba si esti performant, legea te apara

Ministrul a aratat ca prevederile Codului actual, adoptat in 2003, nu au reusit sa creasca rata de ocupare, care a ramas constanta in jurul a 58%.

"Ce impact a avut Codul Muncii pe piata muncii? In mod constant, am avut cam acelasi numar de salariati si pe acest numar a crescut povara asistentei sociale, a asigurarilor de somaj, a pensiilor. Acest lucru trebuie schimbat. Romania are nevoie de mai multi salariati", a spus Botis.

Acesta a respins si criticile sindicatelor privind incalcarea prevederilor directivelor europene din domeniu, sustinand ca prevederile acestora sunt mult mai defavorabile angajatului decat in legislatia romana. De asemenea, Botis a sustinut ca era necesara o noua reglementare a raportului dintre angajator si fostul angajat, pentru ca primul sa nu mai fie afectat de obligatii ce nu ii revin de drept".

Botis: Codul Muncii, din pacate, nu afecteaza interesele liderilor sindicali

Botis a acuzat liderii confederatiilor sindicale ca incearca sa mentina contractele colective la nivel national pentru a-si pastra pozitiile de putere detinute chiar si in detrimentul unor salariati ale caror interese nu sunt suficiente reprezentate.

Botis a sustinut ca liderii sindicali cu care a negociat proiectul Codului Muncii au recurs chiar si la atacuri la persoana impotriva sa doar pentru a-si pastra influenta.

"Accept sa fiu atacat, fara nicio problema. Am lucrat in toate domeniile majore al economiei romanesti: constructii, industria grea, administratie, economia privata, dar oriunde am fost am vazut la televizor pe aceeasi cinci-sase lideri sindicali care ne impartaseau din valorile lor supreme. Acesti oameni au facut atac la persoana si nu este onorabil sa ma comport la fel ca si ei", a afirmat el.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Botis codul muncii, #Botis ministru , #ministrul Muncii