Botis, despre votul gresit: Daca a decis Legislativul, trebuie sa punem legile in aplicare (Video)

Miercuri, 20 Octombrie 2010, ora 13:28
2144 citiri
Botis, despre votul gresit: Daca a decis Legislativul, trebuie sa punem legile in aplicare (Video)

Peste 200 de deputati, din care cinci ministri democrat-liberali, au votat marti din greseala scaderea TVA la 5% pentru alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei.

Daca toti democrat-liberalii si membrii Guvernului care au iesit la declaratii au spus ca a fost o eroare si ca urmeaza fie ca Basescu sa trimita inapoi legea, fie ca Guvernul sa emita un act normativ prin care sa corecteze acest lucru, ministrul Muncii, Ioan Nelu Botis, a spus ca daca asa a decis Legislativul, Executivul va trebui sa puna in practica.

TVA de 5% la alimente si pensii neimpozabile - decizie luata din greseala in Parlament

"Conform principiilor separatiei Puterii in stat, Executivul trebuie sa puna in practica ce decide Legislativul. Parlamentul a decis si noi, ca Executiv, va trebui sa punem in aplicare", a spus Botis.

Aducandu-i-se la cunostinta ca si el a fost printre cei care au votat pentru cele doua masuri care se bat cap in cap atat cu deciziile Guvernului, cat si cu acordul cu FMI, Botis a spus senin, fara sa para sa inteleaga ca totul a fost doar o eroare care trebuie sa fie corectata imediat: "Da, si eu am votat aceasta diminuare".

Vinovat pentru eroarea din Camera Deputatilor este Mircea Toader, liderul deputatilor PD-L. Conform procedurii de vot, in momentul in care deputatii trebuie sa se pronunte in legatura cu mai multe proiecte de lege, cum nu toti stau sa le citeasca, liderul de grup le arata cum sa voteze, printr-un semn - degetul mare indreptat in sus - pro si indreptat in jos - contra.

"Pot sa spun ca eroarea imi apartine. A fost o confuzie, trebuie sa mi-o asum", a declarat Mircea Toader.

Citeste si:
Florin Cîțu va fi noul președinte al Senatului SURSE
Florin Cîțu va fi noul președinte al Senatului SURSE
Liderul PNL Florin Cîțu va primi șefia Senatului, după ce a fost sacrificat de președintele Klaus Iohannis, susțin surse liberale. La Camera Deputaților, noul președinte ar putea fi Kelemen...
Nicolae Ciucă, nominalizat premier. Klaus Iohannis: „E inadmisibil să continuăm în acest stil”. Prima declarație a premierului desemnat
Nicolae Ciucă, nominalizat premier. Klaus Iohannis: „E inadmisibil să continuăm în acest stil”. Prima declarație a premierului desemnat
Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, 21 octombrie, că l-a nominalizat pe senatorul PNL Nicolae Ciucă drept premier desemnat. Șeful Statului a subliniat că „această criză a durat...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
culitza
rank 5
" cum nu toti stau sa le citeasca, liderul de grup le arata cum sa voteze, printr-un semn - degetul mare indreptat in sus - pro si indreptat in jos - contra"
srelu
rank 5
Botis, despre votul gresit: Daca a decis Legislativul, trebuie sa punem legile in aplicare