Ziare.com

Zilierii vor fi impozitati de Guvern

Miercuri, 29 Septembrie 2010, ora 20:13

   

Zilierii vor fi impozitati de Guvern
Guvernul a aprobat miercuri un proiect de lege pentru reglementarea activitatilor ocazionale desfasurate de zilieri ce prevede ca acestora li se vor elibera carnete de zilieri iar banii pe care ii primesc vor fi impozitati cu 16%.

Ministrul Muncii Ioan Botis a aratat ca acest proiect de lege ce va fi inaintat Parlamentului spre dezbatere si adoptare are ca scop flexibilizarea pietei muncii si vine in sprijinul unor producatori, in special al celor din agricultura.

"Avem un impozit de 16%, un impozit pe venit, care se retine de beneficiarul activitatii. Zilierul beneficiaza de un carnet de zilier si, ca o noutate, va fi introdus un timbru emis de Ministerul de Finante, timbru care contine in costul lui acest impozit de 16%. Carnetul de zilier este tiparit de Ministerul Muncii, este distribuit in primarii, pentru ca au o raspandire teritoriala corespunzatoare.

Producatorul se duce la primarie si face o cerere prin care i se atribuie un numar de carnete si timbrele aferente pe care acel beneficiar le doreste. In masura in care plateste timbrele, el beneficiaza de un numar de zilieri pe care ii poate angaja, vorbim de munca necalificata", a explicat ministrul Ialomtianu.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

El a aratat ca Inspectia Teritoriala a Muncii va fi cea care va controla respectarea de catre angajatori a noilor prevederi, dupa ce, in termen de 60 de zile de la aprobarea legii, Ministerul Finantelor va elabora normele metodologice

Sursa: rNews

Articol citit de 2257 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Vor fi foarte putini aceia care saplateasca impozit conform acestor noi prevederi!

Cu riscurile de rigoare si/sau cu spaga aferenta, angajatorii vor continua sa lucreze ca pana acum, iar zilierii/necalificatii nu vor avea nici un interes sa respecte o lege care le diminueaza veniturile, si asa derizorii!

 

 

masuri derizorii pentru bani derizorii

Aceasta este un fel de taxa pe fum.
Cei care muncesc cu ziua, de ex pe la tara, cu sapa, fac asta pentru ca nu au alt loc de munca si veniturile sunt foarte mici.
Asa ca se va da o lege care nu cred sa se aplice si daca se va aplica nu va avea nici un efect benefic.
De ex..costul deplasarii inspectorilor teritoriali de munca intr-un sat s-ar putea sa fie mai scumpa decat venitul aferent acestei tip de munca.
Pe de alta parte, cine are interesul sa declare astfel de venituri?? Cum sunt ei motivati sa plateasca acest impozit? Ce beneficii au in urma platii lui?
In concluzie, nu cred ca legea asa facuta va avea vre-un efect decat revenirea la o mentalitate "a la moromete" - cand vezi oamenii statului fugi sa nu te gaseasca acasa. :)
Daca asa vrea guvernul sa iasa din criza: halal strategie. Pana la urma zilierii sunt oameni amarati care de-abia isi castiga traiul, cati bani crede guvernul ca va strange?

PS.. Si alta idee apropo de motivatii: banuiesc ca sunt destui oameni amarati care traiesc din venitul minim (cine primeste sau somaj)si isi mai rotunjesc veniturile muncind cu ziua pe undeva. Iarasi daca vor avea venituri impozitate, deci declarate, probabil nu vor mai primi nimic. Deci iarasi ce interes ar avea sa declare ceva?..Vor spune ca este munca de claca sau voluntariat.

Decat astfel de masuri mai bine guvernul s-ar concentra pe masuri concrete de dezvoltare a economiei si de creare a locurilor de munca. Asa vor fi mai putini zilieri si deci nu vor mai atenta la maruntis :)

 

 

in loc sa se ocupe serios de economia in deriva pentru a evita FMI-ul...

Ei ii impoziteaza pe aia de cara lazi sau descarca basculante si nu castiga mai nimic ditr-o munca grea si prost remunerata!
Asta stiu politicienii romani sa faca cel mai bine: sa ia de unde nu e si sa-i lase-n pace pe aia de au munti de bani! In tara asta dreptatea a disparut de multa vreme, de decenii poate!

 

 

Domanule Ioan Botis ....stiti cumva ce minister v-a fost desemnat....?

......NU ....AM DISCUTAT.....!!!

 

 

"...vine in sprijinul unor producatori..."

Aveti mila, explicati-mi si mie careva cum ii sprijina impozitul asta suplimentar pe producatori, ca eu nu prevad altceva decat siruri de oameni care fac cozi la primarie si li se spune ca timbrele inca nu au venit.

 

 

cap ai minte ce-ti mai trebuie ?

o asa aberatie mai rar !! adica guvernul asta de 2 lei nu e in stare sa scoata la suprafata cei 3 mil de muncitori la negru care lucreaza PERMANENT fara acte legale si va reusi sa convinga pe cei care muncesc ocazional sa dea biruri la inparatie !! haida de . dar ce sa-i faci de la palatul victoria se vede altfel lumea si daca dai o lege gata ai rezolvat totul cu un petec de hartie . nu d-lortrebuie inplementate NISTE MASURI ACTIVE care sa atraga oamenii care muncesc la negru sa iasa la lumina . sa fie mai avantajos ptr ei si ptr patroni . cu japca nu se rezolva nimic fiindca este stiut ca tot ce este interzis atrage mai tare !!

 

 

?????

Vacaroiu si Nastase nu mai sunt in pozitia sa ia spaga, ci sa dea. Ia mai uite-te in curtea din Modrogan a angajatorilor tai; daca nu vezi nimic, spune-mi si o sa-ti povestesc cum e cu proiectele ( musai intocmite de o anumita firma) care trebuie depuse pentru obtinerea fondurilor europene, asta asa, ca exemplu....

 

 

Si nu uitati SPAGA

Sa impozitati si Spaga.
Poate asa se mai injumatatesc averile lui Vacaroiu si Nastase.

 

 

Da la Curtea de Conturi ce face Vacaroiu?

Masoara cantitatile de vodka ingurgitate?
..."Sa dea spaga Vacaroiu,din fruntea Curtii de Conturi"...
Ma fac sa rad!
CUI?

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor