Cum si-a bagat Botis mama in afaceri

Joi, 28 Aprilie 2011, ora 14:43
2853 citiri
Cum si-a bagat Botis mama in afaceri
Foto:ancheteonline.ro

Fostul ministru al Muncii, Ioan Nelu Botis, si-a bagat si mama in afaceri care aveau legatura cu domeniul sau de activitate, ocuparea fortei de munca.

Debutul mamei lui Nelu Ioan Botis in activitatile de selectie si plasare a fortelor de munca s-a produs in 2005, cand fiul sau detinea deja de un an functia de director executiv al AJOFM Bistrita-Nasaud. Probabil tocmai acest aspect a convins-o atunci pe Ana Botis sa se asocieze cu nora sa, Ligia Botis, sotia viitorului ministru, in firma CENTRUL DE ANGAJARE SI RECALIFICARE EUROTEHNOLOGIC SRL, conform Q Magazine.

Inregistrata ca si fundatia ce a generat scandalul recent, tot la adresa de domiciliu a lui Nelu Ioan Botis, firma a functionat pana in septembrie 2010 in urmatoarea formula de actionariat: Ana Botis - mama, cu 5% din actiuni, iar Ligia Botis - sotia, cu 95% din actiuni.

Firma a fuzionat ulterior cu SC MOBIL CONSTRUCT SRL, tot a familiei Botis, dar in care sotia fostului ministru nu s-a mai asociat cu soacra, ci cu sefa de cabinet a acestuia si cu consilierul personal al acestuia.

Ministrul Ioan Botis si-a dat demisia

Ministrul Muncii, Ioan Botis, si-a depus miercuri 20 aprilie demisia, in urma scandalului legat de organizatia non-guvernamentala la care sotia sa era consilier si care a primit fonduri europene neramburasabile.

"Cu scuzele de rigoare, imi dau demisia. La baza demisiei, stau motive de moralitate. Imi cer scuze cetatenilor", a declarat Botis, care apoi si-a facut un bilant al mandatului precizand ca a promovat 18 legi in Parlament.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Botis afaceri mama, #Nelu Botis firma mama , #ministrul Muncii