Ministrul Ioan Botis ameninta cu demisia... unui subaltern (Video)

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 12:30
3334 citiri
Ministrul Ioan Botis ameninta cu demisia... unui subaltern (Video)

Ministrul Muncii, Ioan Botis, nu si-a dat demisia, miercuri, asa cum aparusera zvonuri la posturile tv de stiri. Acesta a discutat timp de o ora si jumatate cu premierul Emil Boc si ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomiatianu.

Se pare insa ca amenintarea cu demisia pe care a facut-o telefonic, discutie surprinsa de reporterii de la Antena 3, se referea la un subaltern de la Ministerul Muncii.

Ministrul Muncii s-a dus miercuri la Guvern, impreuna cu ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, ca sa discute cu premierul Emil Boc pe tema indemnizatiei pentru mame.

Botis a fost surprins, pe holurile Parlamentului, de jurnalisti vorbind de o anumita demisie. "Daca nu rezolva, la ora 12.00, vin cu demisia la dumneavostra", este fragmentul din discutia telefonica a ministrului Muncii surprinsa de reporterii de la Antena 3. Nu se stie insa cu cine discuta Botis la telefon.

Se pare ca subalternul vizat este presedintele Agentiei pentru prestatii sociale, Viorel Alexandru, care trebuia sa finalizeze o situatie cu beneficiarii indemnizatiei de crestere a copilului pe care ministrul Muncii o solicitase si o vroia gata pana la ora 12.00, anunta Realitatea Tv.

Viorel Alexandru a precizat ca aceasta situatie nu a fost finalizata pentru ca este mai complicata si trebuia sa ceara mai multe date din teritoriu. In cursul dupa amiezii de miercuri, presedintele Agentiei pentru prestatii sociale se va indrepta spre Ministerul Muncii pentru a avea o discutie cu Botis.

"A fost vorba de o discutie personala", le-a spus ministrul Muncii jurnalistilor la iesirea din institutie.

"Nu am cunostinta de o astfel de intentie. Este unul dintre cei mai profesionisti pe care ii are acest Guvern, iar proiectele pe care le are sunt preluate de la ministrii anteriori. Este normal ca in clipa in care ai de-a face cu blocaje sa apara aceste mecanisme de autoreglare si autopozitionare. Din aceste punct de vedere, domnul ministru are dreptate", a declarat consilierul premierului Emil Boc, Andreea Paul Vass, la Realitatea Tv.

Liderii Coalitiei de guvernare au decis, luni, sa adopte o solutie de compromis. Astfel, mamele care iau in prezent indemnizatie o vor lua in continuare ca si pana acum, timp de doi ani, iar incepand din 2011, indemnizatia va fi acordata doar timp de un an, la acelasi nivel.

Citeste si:
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, 16 octombrie, referindu-se la pensiile speciale ale primarilor, că există o reformă a sistemului de pensii cae va viza toate tipurile de pensii, urmând ca...
Adrian Oros, ministrul Agriculturii, după revenirea în guvernul Cîțu: "Nu am părăsit echipa lui Ludovic Orban!"
Adrian Oros, ministrul Agriculturii, după revenirea în guvernul Cîțu: "Nu am părăsit echipa lui Ludovic Orban!"
Ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că refacerea coaliţiei şi un guvern condus de Ludovic Orban este singura soluţie realistă şi decentă pentru gestionarea crizei...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
SpiritCivic
rank 5
Un fraier aservit cu i(n)fose de maretie. Ce sa spun ...Iinvartindu-te ca esti tare 'teligent... numa bun de Craciun... multa talpa-n obraz... si soricu gros... nesimtit