Ziare.com

Ministrul Muncii confirma tendinta de majorare a salariilor in 2011

Vineri, 08 Octombrie 2010, ora 20:53

   

Ministrul Muncii confirma tendinta de majorare a salariilor in 2011
Ministrul Muncii, Ioan Botis, se declara un sustinator al varstei diferentiate de pensionare si confirma tendinta de majorare a salariilor bugetarilor in 2011. Potrivit spuselor sale, restructurarile si reducerile salariale au generat la nivelul ministerului economii de 107 milioane lei.

In cadrul unui interviu acordat Mediafax, Botis a explicat ca riscul de pierdere a ajutoarelor sociale, odata cu aplicarea masurii de impozitare a zilierilor, este redus, intrucat veniturile zilierilor sunt foarte mici.

"Eu am sustinut in Comisia de munca, in momentul in care aceasta lege a ajuns in Comisia de munca a Camerei Deputatilor, o varsta diferentiata: iesirea la pensie pentru doamne la 63 de ani iar pentru barbati la 65 de ani.

Este posibil ca presedintele sa sesizeze faptul ca este o perioada mult prea lunga de activitate pentru doamne si, in aceste conditii, a retransmis Parlamentului aceasta lege.

Ramane ca Parlamentul sa decida. In fond, Parlamentul este suveran", afirma Botis, legat de actiunea presedintelui Traian Basescu de a retrimite Parlamentului Legea pensiilor.

Cu toate acestea, ministrul Muncii crede ca, in afara modificarii varstei de pensionare, nu ar fi necesare alte amendamente, asa cum cere Opozitia. "Din punctul meu de vedere ar fi putin justificate alte modificari. Trebuie sa remarc faptul ca valoarea punctului de pensie are o relatie matematica, legata in mod clar de evolutia economica a tarii si cred ca alte modificari de substanta nu se impun in lege", a declarat Botis, pentru sursa citata.

Botis mai anunta ca prioritatile sale pe termen scurt sunt Legea pensiilor, Legea salarizarii unitare, Codul de asistenta sociala. O alta prioritate este crearea unui sistem informatizat care sa cuprinda toate institutiile aflate in coordonarea sau in subordinea Ministerului Muncii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1146 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

eu una nu mai cred in nici o tendinta de crestere a salariilor.

.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor