Ioan Botis, de la minister, la primarie - vrea sa fie edilul Bistritei

Marti, 16 August 2011, ora 14:08
1337 citiri
Ioan Botis, de la minister, la primarie - vrea sa fie edilul Bistritei
Foto: Arhiva

Fostul ministru al Muncii, Ioan Nelu Botis, se pregateste sa candideze din partea PDL la Primaria Bistrita, in 2012, a anuntat vicepresedintele partidului, Ioan Oltean.

Dupa ce a fost nevoit sa demisioneze de la Ministerul Muncii, Botis va fi candidatul PDL pentru Primaria Bistrita, in timp ce colegul sau Liviu Rusu ar urma sa candideze pentru un nou mandat la sefia Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, informeaza Antena 3.

"Conducerea centrala ne-a cerut sa avansam nume de candidati. Noi l-am anuntat pe Ioan Nelu Botis pentru Primaria Bistrita si pe Liviu Rusu pentru Consiliul Judetean. Nu au fost alti colegi care sa doreasca sa candideze", a spus Oltean.

Demisie de la Ministerul Muncii, dupa un conflict de interese

Deputatul Ioan Nelu Botis este presedintele PDL Bistrita. Din septembrie 2010 pana in 20 aprilie 2011 a fost ministru al Muncii, numit de PDL.

A demisionat in urma unui scandal de presa, dupa ce a iesit la iveala faptul ca un ONG care avea sediul in locuinta lui sa a accesat fonduri europene intr-un termen foarte scurt si ca sotia sa era unul dintre angajatii ONG-ului respectiv.

Liviu Rusu este presedintele CJ Bistrita-Nasaud si detine functia de prim-vicepresedinte al PDL Bistrita-Nasaud. Recent, arata aceeasi sursa, procurorii DNA au facut o descindere la CJ si au ridicat mai multe documente din biroul sau si al unuia dintre vicepresedinti, Luca Iancu (PDL). Acestia nu au formulat insa nicio acuzatie la adresa sa.

#Botis candidat primaria Bistrita , #stiri Ioan Nelu Botis