Alegeri parlamentare 2012 Oltean: Sper sa fie ultima mea candidatura

Sambata, 20 Octombrie 2012, ora 14:56
1420 citiri
Alegeri parlamentare 2012 Oltean: Sper sa fie ultima mea candidatura
Foto: Realitatea TV

Liderul filialei Bistrita-Nasaud a PDL, deputatul Ioan Oltean, a declarat, vineri seara, la Cafeneaua politica organizata de femeile si tinerii din organizatia pe care o conduce, ca spera sa isi poata onora promisiunea potrivit careia aceasta sa fie ultima sa candidatura pentru Camera Deputatilor.

Ioan Oltean, care a facut parte din toate legislativele de dupa 1990, a fost intrebat daca aceasta este ultima sa candidatura pentru un mandat de deputat.

"Acum candidez si sper sa pot sa imi onorez promisiunea sa fie ultima mea candidatura pentru Camera Deputatilor. Ce va fi daca voi reusi? Ma asteapta patru ani de munca. Ce va fi peste patru ani? Vom trai si vom vedea atunci. In acest moment, eu cred ca peste patru ani va trebui sa nu ma mai intereseze Parlamentul", a precizat Ioan Oltean.

El a fost intrebat ce ar putea face daca nu va mai fi parlamentar.

"Ce pot face? Nu stiu. Afaceri, sa calatoresc fiindca imi place sa calatoresc. Sa ma intorc la catedra, in invatamant, fiindca intotdeauna mi-a placut sa fiu dascal, nu sa fac liniute, poate putin mai sus", a spus Ioan Oltean.

Oltean (60 de ani) e titularul postului de deputat din Colegiul 3 cel in care candideaza din nou si singurul parlamentar dintre cei sase pe care ii are judetul care doreste sa intre din nou in legislativ.

Ioan Oltean este cel mai longeviv parlamentar din Bistrita-Nasaud, care nu a ratat niciun legislativ din 1990 pana in prezent.

Intre 1996 si 1998, el a fost ministrul Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului din partea PD. Intre 2000 si 2004, Ioan Oltean a fost presedintele Comisiei de administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic in Camera Deputatilor, intre 2004 si 2007 a detinut functia de chestor al Camerei Deputatilor fiind membru in Biroul Permanent, iar din septembrie 2007 detine functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor.

Este jurist de profesie dupa ce, inainte de a face politica, a fost invatator. A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj. In anul 2010, si-a luat doctoratul in drept la Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Ioan Oltean candidat 2012, #Oltean candidat deputat , #deputat