Cand afla Ioan Oltean si Catalin Teodorescu daca raman sau nu fara imunitate

Vineri, 27 Noiembrie 2015, ora 14:48
2776 citiri
Cand afla Ioan Oltean si Catalin Teodorescu daca raman sau nu fara imunitate
Foto: Arhiva Ziare.com

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, in sedinta de vineri, ca votul in plen in cazul cererii DNA de retinere si arestare a deputatilor PNL Ioan Oltean si Catalin Teodorescu sa aiba loc pe data de 9 decembrie.

Anuntul a fost facut dupa sedinta Biroului Permanent, de catre secretarul Camerei Deputatilor Niculae Mircovici, intr-o conferinta de presa.

Acesta a declarat ca 12 dintre cei 13 membri ai Biroului Permanent au votat in favoarea datei de 9 decembrie, unii dintre ei fiind prezenti fizic in sala, altii prin telefon.

Mircovici a informat ca in scurt timp va fi sesizat presedintele Comisiei Juridice a acestui for in legatura cu decizia ca votul sa fie organizat pe 9 decembrie, iar apoi ramane ca deputatii juristi sa isi stabileasca propriul calendar pentru formularea unui aviz pozitiv si negativ.

Intrebat de jurnalisti de ce nu poate avea loc votul miercurea viitoare, mai exact pe 2 decembrie, Niculae Mircovici a explicat ca, spre deosebire de membrii Biroului Permanent, cei ai Comisiei Juridice au liber in zilele de 30 noiembrie si 1 decembrie, asa ca nu pot elabora un raport in timp util.

Secretarul Camerei a informat ca vor exista doua voturi, unul pentru Ioan Oltean si unul pentru Catalin Teodorescu. Votul va fi secret, cu bile.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor s-a reunit vineri in sedinta, pentru a stabili calendarul cu privire la cererile DNA de arestare a deputatilor Ioan Oltean si Catalin Teodorescu.

DNA cere arestarea lui Ioan Oltean si Catalin Teodorescu: Deputatii s-ar putea reuni vineri in sedinta

Oltean si-a dat demisia din conducerea PNL

Joi, la scurt timp dupa ce a aflat ca procurorii anticoruptie au inceput actiunea penala impotriva sa, Ioan Oltean si-a dat demisia din functia de vicepresedintele al PNL, a anuntat vineri co-presedintele liberalilor, Vasile Blaga.

Ioan Oltean si-a dat demisia din conducerea PNL

PNL anunta ca va vota la vedere pentru arestarea celor doi deputati

Purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe, a declarat ca liberalii vor vota la vedere in favoarea incuviintarii arestarii preventive in cazul celor doi deputati. Si prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat, joi, ca liberalii vor vota la vedere, pentru arestarea deputatilor Ioan Oltean si Catalin Teodorescu.

Orban, despre Oltean: PNL va vota la vedere in favoarea unei eventuale cereri a Justitiei

Ioan Oltean si Catalin Teodorescu, urmariti penal. DNA cere arestarea lor

Directia Nationala Anticoruptie a cerut, vineri, arestarea preventiva a deputatilor PNL Ioan Oltean si Catalin Teodorescu, in dosarul ANRP 4.

DNA cere arestarea a doi deputati: Ioan Oltean si Catalin Teodorescu

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, l-a sesizat pe procurorul general al PICCJ pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a celor doi, se arata intr-un comunicat al institutiei anticoruptie.

Potrivit anchetatorilor, Ioan Oltean, deputat in Parlamentul Romaniei la data faptelor si in prezent, este acuzat de trafic de influenta si complicitate la abuz in serviciu.

Totodata, Teodorescu Catalin Florin, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), in prezent deputat in Parlamentul Romaniei, (trimis in judecata sub control judiciar in alta cauza), este acuzat de abuz in serviciu.

DNA a anuntat, joi, ca deputatii PNL Ioan Oltean si Catalin Teodorescu sunt urmariti penal pentru fapte de coruptie in dosarul ANRP 4.

In comunicatul remis presei de DNA se arata, printre altele, ca in 2010 Ioan Oltean ar fi primit 600.000 de euro in incinta unei parohii, in schimbul banilor exercitandu-si influenta asupra sefei ANRP de la acea data.

Spaga in biserica: Oltean spune ca nu stie unde e parohia in care ar fi luat mita de 600.000 de euro

Totodata, in dosarul mafiei retrocedarilor ilegale, ANRP 4, joi seara au fost retinute cinci persoane: fostul vicepresedinte ANRP Sergiu Diacomatu, omul de afaceri Mihai Rotaru, Lacramioara Alexandru si Rodica Constantinovici, fosti membri in comisia ANRP si Sergiu Negurici, evaluator.

Mafia retrocedarilor ilegale Cinci persoane, retinute in dosarul ANRP 4

Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
#Ioan Oltean vot arestare, #Ioan Oltean DNA , #DNA