Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ioan Oltean ramane sub control judiciar

Vineri, 18 Decembrie 2015, ora 21:58
2964 citiri
Ioan Oltean ramane sub control judiciar
Foto: Captura video/Arhiva Digi24

Ioan Oltean, acuzat in dosarul ANRP, va fi cercetat in continuare sub control judiciar, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins vineri contestatiile depuse atat de DNA, cat si de deputat. Decizia ICCJ este definitiva.

Initial se anuntase ca pronuntarea in acest caz va fi data luni, dupa care s-a revenit.

Pe 10 decembrie, un complet de la Instanta suprema a respins cererea DNA de arestare preventiva a deputatului Ioan Oltean, acesta fiind pus sub control judiciar.

Ioan Oltean scapa de arest: Va fi cercetat sub control judiciar (Video)

Ioan Oltean este urmarit penal de procurorii anticoruptie in dosarul despagubirilor ANRP, pentru trafic de influenta si complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit DNA, in data de 17 iunie 2010, Catalin Teodorescu, impreuna cu alti inculpati care au facut parte din Comisia pentru Stabilirea Despagubirilor (Crinuta Dumitrean - presedinte, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Attila Marko, Rodica Constantinovici si Lacramioara Alexandru), prin exercitarea abuziva a atributiilor de serviciu, a aprobat raportul prin care un teren in suprafata de aproape 62.000 mp situat in municipiul Pitesti a fost evaluat la aproximativ 109 milioane lei, suma acordata drept despagubire omului de afaceri Mihai Rotaru.

Oltean, despre cererea DNA de arestare: Un abuz bazat pe un denunt mincinos

Procurorii sustin ca terenul a fost supraevaluat cu aproape 87,3 milioane lei, ceea ce reprezinta prejudiciu in dauna bugetului de stat si avantaj patrimonial pentru Mihai Rotaru.

"Suma platita in acest dosar de despagubire pentru un teren reprezinta un sfert din totalul despagubirilor civile platite de ANRP in tot cursul anului 2011. Mihai Rotaru, beneficiar al sumei de 108.932.000 lei (aproximativ 25 milioane euro), cumparase drepturile litigioase de la o alta persoana cu cateva luni inainte de decizia comisiei ANRP, mai precis la data de 27.11.2009, cu suma de 750.000 euro. Persoana a vandut aceste drepturi dupa ce, timp de 8 ani, nu reusise sa obtina proprietatile revendicate, ceea ce condusese si la initierea unui proces in instanta", au constatat anchetatorii.

Ioan Oltean, dezvaluiri despre pozele alaturi de Crinuta Dumitrean: Exista, dar nu sunt defaimatoare. Am bocceluta pregatita

DNA precizeaza ca deputatul Ioan Oltean, care avea relatii apropiate cu Mihai Rotaru si cu presedinta ANRP, Crinuta Dumitrean, si-a exercitat influenta la aceasta din urma pentru urgentarea si aprobarea despagubirii in favoarea lui Rotaru.

In schimbul acestui ajutor, Mihai Rotaru i-a dat lui Ioan Oltean suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind in incinta unei parohii din Chitila.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Ioan Oltean control judiciar, #Ioan Oltean dosar coruptie , #DNA
Comentarii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5