Ioan Oltean, saltat de pe aeroport si dus la DNA

Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 15:18
20813 citiri
Ioan Oltean, saltat de pe aeroport si dus la DNA
Foto: Arhiva / Digi24

Deputatul PNL Ioan Oltean a fost preluat de pe aeroportul Henri Coanda joi dupa amiaza si adus la sediul central al DNA pentru audieri.

Oltean a fost preluat in baza unui mandat de aducere. Cel mai probabil el va fi audiat in dosarul ANRP in care s-a dispus joi inceperea urmaririi penale a deputatului Catalin Teodorescu, informeaza televiziunile de stiri.

Procurorii au inceput in urma cu un an sa faca verificari cu privire la activitatea Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), acesta fiind al patrulea dosar intocmit de DNA ca urmare a cercetarilor.

Fostul secretar general al PDL este suspectat ca ar fi unul dintre beneficiarii deciziilor comisiei centrale de pe langa ANRP, informeaza Digi24, mai ales ca este cunoscut ca el ar fi impus-o la conducerea autoritatii pe Crinuta Dumitran, care a fost deja arestata, cercetata penal si trimisa in judecata in una dintre cauze.

Ioan Oltean a mai fost recent audiat la DNA intr-un alt dosar, in calitatea sa de fost secretar general al PDL, dupa o serie de declaratii date de Elena Udrea referitoare la primirea unei mite de la omul de afaceri Bogdan Buzaianu.

De asemenea, Ioan Oltean mai este cercetat si intr-un dosar mai vechi, deschis de procurorii oradeni, in care este suspectat ca ar fi facut interventii la Consiliul Judetean Bihor.

Tot cu mandat a fost adus astazi la DNA si deputatul PNL Catalin Teodorescu, care este urmarit penal de procurorii DNA pentru abuz in serviciu.

In acest al patrulea dosar ANRP, procurorii fac cercetari cu privire la plata unor despagubiri catre Mihai Rotaru, principalul actionar de la CS Universitatea Craiova, acesta fiind si el adus cu mandat la sediul DNA.

Surse judiciare citate de Agerpres au declarat ca Mihai Rotaru ar fi primit o suma de aproximativ 109.000.000 lei de la Comisia ANRP, condusa de Crinuta Dumitrean, pentru un teren din Pitesti.

Aceleasi surse sustin ca Mihai Rotaru ar fi cumparat drepturile litigioase de la o persoana care se judeca cu Primaria Pitesti de 8 ani, iar dupa ce drepturile au fost vandute in 6 luni acesta ar fi primit de la ANRP despagubirile.

Conform Mediafax, tot astazi au mai fost chemati la audieri Lacramioara Alexandru, Rodica Constantinovici si Sergiu Diacomatu, fiind fosti membri ai comisiei ANRP. In aceeasi cauza sunt vizati si Crinuta Dumitrean, Remus Baciu si Marko Attila, care au fost in comisia de la ANPR ce a aprobat solicitarea de despagubire a lui Mihai Rotaru.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Ioan Oltean DNA audieri , #DNA